Tripfacts

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

Kampeertrektocht in de West Schotse Binnen-Hebriden

Jura Trektocht

Langs de ruige kust van het verlaten eiland Jura

Weinig plekken in Europa geven je het gevoel in pure wildernis te lopen, maar Jura is zo’n parel. Op deze pittige rugzak trekking volgen we de ruige kust van het eiland, kamperen in besloten baaien, en genieten van het uitbundige dieren leven.

Trip designer: Jeffry Oonk Jeffry Oonk

De zilte zeelucht is alom aanwezig op Jura, een klein en onherbergzaam eiland voor de Schotse westkust. Deze 100 km lange trekking volgt de ruige kustlijn, met uitgestrekte keien stranden, verborgen baaien, spectaculaire basalt formaties, en fantastische uitzichten over andere eilanden. Het dierenleven is er zeer rijk, met vele zeevogels en zeezoogdieren. Het weer kan er zeer grillig zijn: hier bleef je vier seizoenen in één dag. We lopen veelal over dieren paden of crosscountry, en tijdens deze reis dragen we alles zelf en slapen we in tenten. Dat maakt deze trekking pittig, maar je wordt rijkelijk beloont met een ongekende natuurschoon. En echte tocht voor de liefhebbers van een serieuze rugzak trekking.

Trip profiel

Inspanning Avontuurlijk

  • Klimmen 1,073m
  • Dalen 1,088m
  • Hoogste punt 161m
  • Afstand 92km

Wat kun jij genieten van woeste kusten. Het eindeloze gebulder van de golven die op de rotsen kapot slaan of langzaam over het keienstrand rollen. Met een volle rugzak zwerven we langs de eenzame kust waar paden veelal ontbreken. We zoeken onze eigen weg hoog boven de zee of over de stranden. In de vroege zomer wisselen zonneschijn, regenbuien, harde wind en zelfs hagelbuien elkaar in snel tempo af. Maar juist van deze wisselende omstandigheden kun jij erg genieten. Met de tent en warme slaapzak in de rugzak, en genoeg eten voor een week kunnen we zelf bepalen waar we heen gaan. En als we ’s avonds ons avondeten op de branders klaar hebben gemaakt eten we deze leunend tegen een rots op terwijl we een grandioos uitzicht hebben over de woeste zee.

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Jura Trektocht

-

  • Reisduur dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte Boek nu

Foto's

Bekijk het gehele fotoalbum

Dag-tot-dag