Update Covid-19: Veilig op reis

Tripfacts

V.a. €0,00 per persoon Kan variëren i.v.m. vroegboekkorting en vertrekdata Reserveer nu

Rugzaktrektocht op de grens van land en zee

Westfjorden Hornstrandir

Fjord, strand, gletsjers en spectaculaire kliffen

De pittige rugzaktrekking door het verlaten schiereiland Hornstrandir. Fjorden, stranden en spectaculaire kliffen die vroeg in het seizoen vol zitten met broedende zeevogels. We dragen alles zelf en kamperen op de mooiste plekken.

Trip/Course designer: Jeffry Oonk Jeffry Oonk

Een ruige meerdaagse rugzaktrekking door de noordwest punt van IJsland. Hornstrandir is een walhalla voor natuurliefhebbers waar de steile kliffen vroeg in het seizoen bevolkt worden door duizenden broedende zeevogels. De poolvos doet zich hier tegoed aan eieren en kuikens. We worden door een kleine veerboot afgezet in het westen en lopen een prachtige acht-daagse ronde over het schiereiland. We lopen veelal cross-country door deze wildernis en moeten soms rivier doorsteken. We zijn gedurende de gehele trekking volledig op ons zelf aangewezen en zoeken zelf de mooiste kampeer plekken uit. Voor wie van een uitdaging houdt is dit één van de mooiste rugzaktrekkings van IJsland.

Trip profiel

Inspanning Uitdagend

  • Klimmen 2,794m
  • Dalen 2,800m
  • Hoogste punt 463m
  • Afstand 98km

Jij houdt er van om samen met een groep gelijkgestemden dagen lang met een rugzak door het ruige landschap te trekken. Je draagt alles op je rug mee; een goede tent, smaakvolle gedroogde maaltijden, en brander en wat droge kleren. Dat we veelal onze eigen weg moeten zoeken, buiten de gebaande paden, vind jij een extra uitdaging die de reis juist avontuurlijker maakt. De drassige ondergrond in de wijdse dalen en de kale steen velden op de afgevlakte bergen vormen voor jou geen belemmering, je geniet er zelfs van om door dit schijnbaar ontoegankelijke terrein te struinen. Ook als het een dag lang regent kun jij nog erg genieten van dit verlaten landschap en aan het eind van elke dag kruip jij met een grote glimlach onze Hilleberg tent in.

Vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Westfjorden Hornstrandir

-

  • Duur dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo

V.a. €0,00 per persoon Kan variëren i.v.m. vroegboekkorting Boek nu

Foto's

Bekijk het gehele fotoalbum

Dag-tot-dag