Tripfacts

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

Lagodekhi, Tusheti en Pshav-Khevsureti trektochten

Kaukasus Onaangetast & Authentiek

Twee magische trekkings in het oosten van Georgië

Zeldzame fauna spotten in magisch, onaangetast berglandschap. We maken twee unieke trekkings in beschermde natuurgebieden met wat cultuur tussendoor in de meest ecologisch onaangetaste gebieden van de Kaukasus in het onbekende Georgië. Met een grote kans op het spotten van gemzen, wilde geiten, edelherten en de zeldzame roofvogels. Bij mensen thuis overnachten en kamperen in het land van de bruine beer, grijze wolf en Euraziatische Lynx.

Trip designer: Niels Leenders Niels Leenders

Natuur- en cultuurontdekkingsreis met verschillende dag wandelingen en twee magische/avontuurlijke trekkings in het oosten van Georgië. We genieten niet alleen van de prachtige natuur in de nationale parken Tusheti en Lagodekhi, maar ook van de lokale cultuur met inbegrip van een glaasje wijn uit het oudste wijnland ter wereld. We herbeleven de middeleeuwen in het ruige Tusheti met zijn eeuwenoude wachttorens en paardenvolk en gaan op zoek naar het mysterieuze ‘zwarte rotsen meer’ en de adembenemende 40 m hoge Ninoskhevi waterval. We steken ook de bergen over van Tusheti naar Pshav-Khevsureti, wat een echte uitdaging is en beloond wordt met fantastische vergezichten en eeuwenoude forten. Onderweg pikken we nog wat op van de bijzonder rijke Georgische cultuur. Het is een reis vol van de contrasten; bruisende, multiculturele hoofdstad afgewisseld met verlaten bergdorpjes en drukbezochte historische/religieuze sites met uitgestrekte natuurgebieden waar amper een mens komt. Een reis voor avonturiers, natuur/cultuurontdekkers en natuurbelevers, die niet vies zijn van superlatieven.

Trip profiel

Inspanning Sportief - Pilot Reis

Dit is een echte afwisselende reis. We dompelen ons onder in het rijk cultuur historische Tbilisi en maken twee trektochten door de Nationaal parken Tusheti en Lagodekhi. Tijdens deze reis beleven we het echte Georgië en proberen we zo dicht mogelijk bij de lokale cultuur te komen door gebieden te bezoeken die amper toerisme kent waarbij we in lokale "Guesthouses" en berghutten zullen overnachten. Vier keer maken we gebruik van onze Hilleberg tenten. Op deze reis maken we gebruik van bagagetransport zodat we overdag alleen met onze lichtere dagrugzak hoeven te wandelen. Kortom een echte reis voor avonturiers, natuur/cultuurontdekkers en natuurbelevers, die niet vies zijn van superlatieven. Georgië op zijn best.

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Kaukasus Onaangetast & Authentiek

-

  • Reisduur dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte Boek nu

Foto's

Bekijk het gehele fotoalbum

Dag-tot-dag