Tripfacts

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

Laponian Hoge Noorden Trek

Lapland Sarek

Rugzaktrektocht door uitgestrekte wildernis

Sarek Nationaal Park in het hoge noorden van Zweden is één van de ruigste gebieden in Europa. Besneeuwde bergtoppen, diepe dalen, uitgestrekte plateau’s en wilde rivieren kenmerken dit gebied. De plek voor een 360° trektocht.

Trip designer: Jeffry Oonk Jeffry Oonk

Elf dagen zwerven door één van de meest uitgestrekte landschappen van Europa ver boven de Poolcirkel: Laponian een UNESCO Wereld erfgoed. Het bergachtige Sarek Nationaal Park in Zweden vormt het hart van deze woeste wildernis. Er zijn hier geen gemarkeerde paden en we zullen regelmatig rivieren doorwaden, want bruggen komen we hier vrijwel niet tegen. We doorkruisen hoogvlaktes, lopen door diepe valleien en zoeken zelf onze weg. Rapadalen, een kruising tussen de Biesbosch en de Alpen is een prachtig dal. De onwaarschijnlijk fraaie delta wordt omringd door besneeuwde bergtoppen en gletsjers. We dragen al onze spullen zelf, maar doordat we gebruik maken van een voedsel depot, hoeven we slechts voor vijf dagen eten mee te nemen. De ultieme rugzak trekking in noord Europa.

Trip profiel

Inspanning Uitdagend

  • Klimmen 4,131m
  • Dalen 4,078m
  • Hoogste punt 1,495m
  • Afstand 187km

Ver van de bewoonde wereld, door een waanzinnig mooi landschap zie je jezelf lopen met een zware rugzak, over rots, door wereldse delta's en ruige gletscher landschappen. Elanden bespieden je als je een weg probeert te vinden door het dichte berkenbos. Kamperen in het wild, zelf je maaltijden dragen, tent opzetten, toiletje graven is geen probleem voor jou. Over rotsig blokkenterrein met 18 tot 20 kilo op je rug houd je je staande. Je vind het wel gaaf dat je in Lapland zelfs in augustus wakker kan worden met een verse laag sneeuw om je tent. Beetje kou en regen hoort erbij toch. De beloning mag er zijn. Sarek is één van de ruigste gebieden in Europa: besneeuwde bergtoppen, diepe dalen, uitgestrekte plateau’s en wilde rivieren kenmerken dit gebied.

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Lapland Sarek

-

  • Reisduur dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte Boek nu

Foto's

Bekijk het gehele fotoalbum

Dag-tot-dag