Tripfacts

V.a. €1126,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

Trekking op de grens langs Spaanse Pyreneeën reuzen

Parque Natural Posets Maladeta {GARANT}

Spaans hooggebergte op zijn best!

Het natuurgebied van Posets Maladeta ligt in het centrale gedeelte van de Spaanse Pyreneeën. De grauwe toppen liggen op machtige graten met daartussen schitterende groene dalen. Via een aantal van de hoogste toppen passeren we dit gebergte van west naar oost.

Trip designer: Karin Sloove Karin Sloove

De route voert ons via prachtige gletsjerdalen over hoge passen. We klimmen naar een paar toppen waar we 360° uitzicht hebben richting zowel Frankrijk als grote delen van het achterland van Spanje. Bijzonder van deze uitzichten is dat we twee keer tijdens de reis onze hele route van bovenaf kunnen bekijken. Tijdens de trektocht overbruggen we hoogtes tussen 1000 en 3400 meter en komen langs de kale gruistoppen, lieflijke meren en uitstervende gletsjers. Tijdens de reis zullen we je vertellen over de historie van het gebied en je zelf laten ervaren wat de lokale Spanjaarden de afgelopen 200 jaar hier hebben meegemaakt. We trekken van hut naar hut, maar er zijn ook nachten waar we de luxe van een hotel mogen tegemoet zien. Het najaarszonnetje en de aangename temperatuur laten je denken dat het weer zomer is ondanks de prachtige herfstkleuren die de loofbomen in de dalen dragen.

Trip profiel

Inspanning Uitdagend - Pilot Reis

 • Klimmen 12,877m
 • Dalen 12,878m
 • Hoogste punt 3,349m
 • Afstand 108km

Je geniet graag van lange dagen trekken door de bergen met een groep mensen die houdt van avontuur in de natuur. Je hebt geen moeite om je eigen bagage te dragen in een goede rugzak (hutten-/reservekleding, lakenzak, lunch, snacks en je fototoestel). Je bent gewend om in veelzijdig hooggebergte terrein te wandelen; blokkenterrein is voor jou geen onneembaar obstakel. Je bent fit en hebt geen moeite om elke dag een significant aantal hoogtemeters te verkroppen. En je straalt, ondanks dat de zon waarschijnlijk elke dag zal schijnen, feller dan de zon bij elk vergezicht en elke doorkijk die we op de reis aan je voorschotelen!

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Parque Natural Posets Maladeta {GARANT}

21 september - 29 september 2019

Gids: Jeffry Oonk Jeffry Oonk

 • Reisduur 9 dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo
sep 16 sep 17 sep 18 sep 19 sep 20 sep 21 sep 22
sep 23 sep 24 sep 25 sep 26 sep 27 sep 28

V.a. €1126,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte Boek nu

Foto's

Bekijk het gehele fotoalbum

Dag-tot-dag

Dag 1 Heenvlucht naar Toulouse en aankomst in Bielsa

Vanaf Schiphol vertrek je in de vroege ochtend met het vliegtuig richting Toulouse. Bij aankomst in Toulouse wachten onze lokale gidsen ons op en vertrekken we per taxi naar Bielsa. Daar rond 14 uur aangekomen nemen we een snelle lunch. Dit is voor de Spanjaard een gebruikelijke tijd, zelfs een beetje vroeg! Na de maaltijd lopen we de benen nog even los om ons na een lange reisdag voor te bereiden op de eerste dagetappe de volgende morgen. Voor het avondeten is er nog gelegenheid om te rusten of op eigen gelegenheid dit knusse bergdorpje te verkennen.

Ongeveer 300 meter stijgen, 300 meter dalen en 6 km in  2,5 uur lopen

HEEN & TERUGREIS

We vliegen op eigen gelegenheid naar Toulouse. Boek de vliegtickets pas nadat de reis op garant vertrek is gekomen: dit wordt vermeld op de reispagina op de 360° website. Indien je hulp nodig hebt bij het boeken van de vliegtickets kan je ons altijd benaderen op basecamp@360explore.com. Reken op ongeveer €250,00 voor de retourvlucht naar Toulouse incl. 1 stuk ruimbagage, reserveringskosten en CO2 (augustus 2018, prijs onder voorbehoud).

Dag 2 Start van de trekking vanuit Bielsa naar Refugio de Vadiós

De trekking start de eerste kilometer rustig richting de camping die stroomopwaarts van het hotel ligt. Na de camping volgen we een slingerpad door het bos omhoog. Het laatste stuk tot het zadelpunt is open, daar worden we getrakteerd op de eerste uitzichten. Als we het zadel oversteken kijken we in de wereld waar we de komende week gaan rondtrekken. Aan de andere kant dalen we af naar het dal en na het passeren van de rivier maken we nog een paar hoogtemeters om bij de hut te komen. Een lange loopdag over relatief makkelijk terrein maar toch al met de nodige hoogtemeters, een goede opmaat voor wat er nog gaat komen.

Ongeveer 1600 meter stijgen, 900 meter dalen en 22.5 km in 8 uur lopen

Dag 3 Dagtocht vanuit Refugio de Viadós

Vanuit de hut lopen we over de GR-11 in westelijke richting. We lopen onderlangs de top die we gaan beklimmen en draaien van de GR route af als we er helemaal omheen zijn. Daar begint de echte klim en het landschap verandert snel. Eerst is er nog bos, daarna alleen nog lage beplanting en gras en dichter naar de top is het uiteindelijk helemaal kaal. Vanaf de achterkant komen we gemakkelijk op de top en hebben we uitzicht over de vallei.  We zitten tijdens de lunch op de eerste rang om de Posets te aanschouwen, ons doel van de volgende dag en de op één na hoogste top van de Spaanse Pyreneeën. Om de benen te sparen voor de dag erna lopen we rustig naar beneden. Vanaf de achterkant van de top gaan we rechts omlaag door het gruisveld, en eenmaal beneden volgen we de rivier tot bij de hut.

Ongeveer 1150m stijgen, 1150m dalen en 14 km in 6 uur lopen

Dag 4 Van Refuge de Badiós via de Pico Posets naar Refuge Angel Orús

Vanaf de hut volgen we eerst weer een klein stukje de GR-11 om aan de voet van Pico Posets af te slaan. Na het oversteken van de rivier gaat het pad omhoog. Breed pad wordt smal pad en soms zelfs helemaal geen pad. Waar onderaan nog plek is voor gras en wat bomen komen we al snel op de steile puinvelden die zijn overgebleven nadat de gletsjer zich heeft teruggetrokken. Onderweg is het gebruik van je handen meer dan eens nodig en worden we getrakteerd op een enigszins luchtig tripje langs het laatste stukje van de gletsjer en vervolgens de scherpe graat bovenlangs. Na dit bezoek aan het hoogste punt van de reis (op bijna 3400 meter) gaat het aan de andere kant een stuk gemoedelijker omlaag naar de hut.

Ongeveer 1625m stijgen, 1250m dalen, 11,5 km in 9 uur lopen

Dag 5 Van Refuge Angel Orús naar Refuge de Estos

Vanaf de hut zakken we af eerst af naar de rivier waarna we door de nauwe vallei weer terug naar boven klimmen. Vanaf daar volgen we de GR-11.2, een goed aangegeven pad maar niet overal even makkelijk om te lopen. Na het passeren van het hoogste punt van de dag is er voor het eerste stuk van de afdaling echt wat handen werk nodig. Maar daarna lopen we tussen prachtige meren, waar we kunnen zwemmen voor verkoeling op een warme dag en door een prachtig bos in het Vall de la Coma. Hier vinden we na een relatief korte dag de hut, verscholen tussen de bomen in een vallei omringd door hoge toppen met groene hellingen.

Ongeveer 800m stijgen en 1025 m dalen, 11 km in 6 uur

Dag 6 Van Refuge de Estos naar Hotel Turpi

Vanaf de hut leidt het pad het dal uit, maar halverwege slaan we al af omhoog. Met een steile klim met snel afwisselende omgeving stijgen we richting de grauwe toppen van de grens met Frankrijk. Hier komen we bij de Pico Perdigueret. Via het blokkenveld aan de westkant, de col aan de noordkant en het meertje aan de oostkant lopen we om de gekartelde rotsen heen. Door de rivier te volgen die vanuit het meer omlaag dendert naar de vallei komen we in Vall de Benasque. Hier wacht ons een warm ontvangst in Hotel Turpi.

Ongeveer 700m stijgen en 1050 dalen, 10,5 km in 6 uur

Dag 7 Van Hotel Turpi naar Refuge de la Renclusa

Vanaf Hotel Turpi klimmen we direct uit de vallei en gaan we bijna recht omhoog de berg op. Een behouden start van de dag zal belangrijk zijn. Eenmaal boven de 2000 meter wordt het terrein even wat vriendelijker maar na het passeren van een prachtig meer met een mysterieuze uitstroom gaat de echte klim weer verder. Grote stukken blokkenterrein worden afgewisseld met kale grasvlaktes zonder duidelijke paden. Bij de top komen we via een kort extra klimmetje op het tweede 360 graden uitzichtpunt van de reis op een hoogte van 3100 meter. Bijna de hele reis is vanaf hier te overzien. De afdaling is steil maar snel en binnen afzienbare tijd staan we bij de volgende hut.

Ongeveer 1550m stijgen, 950m dalen en 9,5 km in 7:30 uur lopen

Dag 8 Van Refuge de la Renclusa naar naar Vall de Aràn

De start van de dag is een korte klim over de rug ten oosten van de hut om daar af te dalen naar de Cascada d'Aiguallut, één van de toeristentrekkers in de omgeving. Vanaf daar lopen we een deel van de route die generaties aan Spanjaarden elk najaar namen om over te steken naar Frankrijk om daar seizoenswerk te doen op het land. Aan de noordkant van de vallei gaan we omhoog en nemen we een kijkje bij de Puerto de Benás. De kale toppen op de grens met Frankrijk houden we aan onze linkerhand en de gletsjers van de Aneto aan onze rechter. Bij het volgende zadelpunt steken we over naar de Spaanse regio Catalunya (provincie Lleida). De grens met Frankrijk maakt kort hierna een haakse bocht naar links en wij volgen. Over de kam lopen we precies op de grens tot we aan de voet van onze laatste top komen. We klimmen nog één keer naar boven voor een prachtig uitzicht op de Maledeta-Aneto graat. We dalen aan dezelfde kant af en gaan vanaf de kam linksaf naar beneden. We lopen nu zo van de grashelling de herfstbossen in. Daar eindigt de tocht in de vallei waar de taxi's op ons wachten om ons te naar Vielha te brengen.

Ongeveer 1275m stijgen, 2200m dalen en 21,5 km in 8 uur lopen

Dag 9 Van Vielha terug naar het vlakke land

Na een heerlijke nacht in het mooie hotel El Ciervo zit de reis er helaas alweer op. Na het ontbijt vertrekt de taxi terug richting Toulouse. Daar komen we voor de middag aan bij het vliegveld waar we afscheid nemen van onze lokale gidsen. We reizen terug naar Nederland en zullen daar weer lekker op tijd in ons eigen bed kunnen kruipen.

Dag INFO INCLUSIEF

 • vertrouwde, ervaren & gediplomeerde Nederlands sprekende 360⁰ Explore gids: UIMLA International Mountain Leader & Wilderness First Responder
 • 8 overnachtingen in double rooms & lagers
 • vol pension (ontbijt, lunchpakket en diner) vanaf de lunch op de dag 1 tot ontbijt op dag 9 (uitgezonderd het diner op dag 8)
 • lokale Nederlandstalige gids met een unieke kennis van de flora & fauna, geologie en geschiedenis van het gebied
 • 7 daagse trekking door het Parque Natural Posets Maladeta
 • alle transfers volgens het programma (inclusief vliegveld) met gecharterd vervoer
 • whatsapp-reisgroep met 360° gids & 360° basecamp
 • online foto-album van de reis
 • uitgebreide EHBO-set voor afgelegen gebieden inclusief medicijnen
 • gebruik van een SPOT emergency beacon en optionele locatie updates thuisblijvers
 • noodshelter
 • pre-departure informatie bijeenkomst verzorgd met koffie, thee & biologische sappen
 • volledige klimaatcompensatie van jouw reis door Trees For All (inclusief trein- of vliegreis)
 • reisgarantie regeling via STO
 • maximaal 12 reisgenoten

EXCLUSIEF

 • internationale treinreis of vlucht naar en van Toulouse
 • afsluitend diner aan het einde van de trekking in Vielha (we dineren van de kaart, naar eigen keuze)
 • persoonlijke uitgaven zoals drankjes, snacks e.d.
 • reisverzekering (noodzakelijk) en annuleringsverzekering (optioneel)

REISSOM INFORMATIE

 • Reisgezelschap t/m 8 personen reissom €1186 p.p.
 • Bij meer dan 8 personen ontvangt elke reiziger na afloop van de reis een reischeque1
  • bij 9 personen een reischeque t.w.v. €15 p.p.
  • bij 10 personen een reischeque t.w.v. €30 p.p.
  • bij 11 personen een reischeque t.w.v. €45 p.p.
  • en bij 12 personen een reischeque t.w.v. €60 p.p.

1 Onze reischeques zijn geldig tot twee jaar na datum van afgifte en zijn niet persoonsgeboden. Ook leuk om na jouw reis cadeau te doen aan bevriende outdoorenthousiasten! Per persoon kan er per reis één reischeque worden verzilverd. De reischeques zijn in te wisselen op trektochten, micro avonturen en sneeuwwandelreizen m.u.v. de sneeuwwandelreizen i.s.m. de NKBV.

TOELICHTING

Voor jou gemak en ter verduidelijking: vrijwel alles is inclusief deze reis en je behoeft niet veel geld meer uit te geven tijdens het verblijf in de Pyreneeën. Denk aan een (alcoholisch) drankje en eventueel maaltijden die op de heen- en terugreis genuttigd worden.

VERZEKERING

Als je deelneemt aan een reis van 360° Explore ben je verplicht een reisverzekering af te sluiten. Je kunt daarvoor terecht bij de Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging of je verzekeringsagent raadplegen.