Tripfacts

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

Diepe dalen & hoge pieken vol verrukking

Ramble On! Lake District

Wildkamperen en beklimming hoogste top van England

Het Lake District in noordwest Engeland kent een strikte tweedeling: in de dalen vind je lieflijkheid in de vorm van bossen, rivieren, stenen muurtjes, schapen en schilderachtige dorpen. Boven op de Fells heerst de wind, leegheid, ruig terrein en heuse bergen. Het klimaat hierboven doet nauwelijks onder voor de Alpen. Tijdens het hart van de tocht zien we dagen niets anders dan hoogvlaktes en bergruggen. Terug in het dal zullen we iedere kans op een bezoek aan een pub aangrijpen.

Trip designer: Matthieu Veldhuis Matthieu Veldhuis

Het Lake District is een zeer geliefde wandelbestemming. Het voorjaar is een zeer goede tijd voor een serieuze ramble: het is er rustiger qua toerisme en droger dan in de zomer maanden. De dagen zijn lang en de temperatuur is aangenaam. Vaak wildkamperen we naast hooggelegen meren. Zwemmen in deze meren is een echte bonus, maar slechts weggelegd voor de echte liefhebber. Het voorjaar is ook de tijd dat de narcissen in bloei staan. De geliefde Lakeland dichter, William Wordsworth, beschreef dat zo:

“I wandered lonely as a cloud
That floats on high o’er vales and hills
When all at once I saw a crowd
A host of golden daffodils
Beside the lake beneath the trees
Fluttering and dancing in the breeze".

Trip profiel

Inspanning Avontuurlijk - Pilot Reis

  • Klimmen 4,244m
  • Dalen 4,244m
  • Hoogste punt 971m
  • Afstand 67km

Je houdt van romantische Engelse landschappen met bemoste stenen muurtjes, rustig grazende schapen, grote en kleine meren en zo links en rechts een pauze voor een kop thee met scones en clotted cream in een lokale pub. Maar waar je zeker ook van houdt is om de uitdaging met de elementen aan te gaan. Wind en regen doen je glimlachen omdat een schitterende omgeving meer indruk maakt dan een insignificante druppel regen. Four seasons in one day. Padloos en glibberig terrein zetten je op scherp. Want jij weet dat je zo bij dat unieke uitzichtpunt komt en eenzame wildkampeer plekken bereikt. En rondom je hooggelegen kamp maak je 's avonds een klein rondje om je even helemaal alleen op dit schitterende stukje wereld te wanen. Na de trektocht geniet je dubbel en dwars in een heerlijk hotel met goede voorzieningen en een vullend drie gangen menu.

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Ramble On! Lake District

-

  • Reisduur dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte Boek nu

Foto's

Bekijk het gehele fotoalbum

Dag-tot-dag