Update: Lees hoe wij met de Coronacrisis omgaan en hoe je toch een toekomstige reis kunt boeken.

Tripfacts

V.a. €2331,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

Fascinerende lodge trekking door het Langtang gebergte

Te voet door Langtang & Gosaikund

De vergeten klassieker in Nepal

Beleef Nepal: een fantastische lodge trekking door Boeddhistische cultuur een indrukwekkende bergen. Twee weken lang te voet door kleurrijke bossen, ijzige meren en authentieke dorpen in het Langtang - Helambu gebied. Maak kennis met de overweldigende schoonheid van Nepal.

Trip designer: Jeffry Oonk Jeffry Oonk

De Langtang - Gosaikund trekking in Nepal is terecht één van de Himalaya klassiekers. De diepe valleien waar we twee weken lang door heen lopen worden geflankeerd door machtige bergen. De 7246 meter hoge Langtang Lirung domineert de bovenloop van de Langtang vallei aan de grens met Tibet. De vele gebedsvlaggen, gebed torentjes, ook wel stupas genoemd, en gebedsmuren ademen de Boeddhistische sfeer uit die zo kenmerkend is voor het hooggebergte. Hier vliegen kleurrijke vogels door oude bossen, en groeien geurige bloemen. Yaks  en geiten grazen hier op alpine weides. De heilige meren van Gosainkund liggen in het ruige en koude landschap verborgen. Deze tocht is een fantastische manier om kennis te maken met trekking tochten in Nepal. Maar ook voor wie al vaker een trektocht in de Himalaya heeft gemaakt biedt dit gebied zeer veel moois. We overnachten in gemoedelijke maar simpele lodges, zodat we kennis kunnen maken met de lokale cultuur. Ga mee met 360° op een onvergetelijke reis en laat je inspireren.

Trip profiel

Inspanning Sportief

 • Klimmen 14,008m
 • Dalen 13,561m
 • Hoogste punt 5,115m
 • Afstand 147km

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Te voet door Langtang & Gosaikund

17 oktober - 7 november 2020

Gids: Jeffry Oonk Jeffry Oonk

 • Reisduur 22 dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo
okt 12 okt 13 okt 14 okt 15 okt 16 okt 17 okt 18
okt 19 okt 20 okt 21 okt 22 okt 23 okt 24 okt 25
okt 26 okt 27 okt 28 okt 29 okt 30 okt 31 nov 1
nov 2 nov 3 nov 4 nov 5 nov 6 nov 7

V.a. €2331,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte

Foto's

Dag-tot-dag

Dag 1-3 Onderweg naar Nepal

We verzamelen op Schiphol Airport voor een lange intercontinentale vlucht naar Kathmandu, Nepal. Het grote avontuur gaat beginnen. Op dag 2 komen we aan in Kathmandu. Vanaf het Internationale vliegveld rijden we de gezellige drukte van Kathmandu in naar ons hotel. Eventueel is er deze dag nog de mogelijkheid de stad te verkennen, zoals bijvoorbeeld het oude centrum Thamel. We hebben aansluitend nog een volledige dag om te acclimatiseren en de highlights van Kathmandu te verkennen. Indrukwekkend zijn bijvoorbeeld de steile trappen naar de Swayambhu tempel. Vanaf de tempel hebben we een schitterend uitzicht over de stad. Boudhanath is een van de heiligste Boeddhistische Stupa’s van Nepal, en ademt een serene rust. Midden in de het oude centrum van Kathmandu liggen de prachtig gedecoreerde tempels op Durbar Square. ’s Avonds laten we alle indrukken van de dag rustig op ons inwerken tijdens een heerlijk dinner.

Dag 4-7 Onderweg naar de bergen

Na het ontbijt reizen we in 8 a 9 uur met de bus via Trishuli Bazar en Dhunche Village naar Syabrybensi, de start plaats van onze trekking. Onderweg kunnen we enkele indrukwekkende toppen zien, zoals de Annapurna II, Manaslu en Ganesh Himal. We slapen in een lodge in Syabrubensi (1500m).

Syabrybensi - Syarpa Gaon

De eerste wandeldag van onze Langtang trekking geeft ons al een goede indruk van de schoonheid die Nepal de komende twee weken voor ons in petto heeft. We doen het rustig aan om te wennen aan de hoogte. We passeren enkele kleine dorpen, met Tibetaanse cultuur, omgeven door akkers. We overnachten in het Lama hotel.

Circa 5 - 6 uur lopen

Lama Hotel - Langtang Valley

We lopen door een gletsjerdal met een karakteristieke U-vorm, en passeren twee nederzettingen, Thangsep en Chamki. De mensen hoeden hier vooral yaks en geiten, en met watermolens worden granen gemalen. Voordat we Langtang Village bereiken kunnen we de 6387 meter hoge Yala Peak zien. We slapen in het grote dorp Langtang (3500m), waar we Boeddhistische gebedsvlaggen, gebedsmolens en mani muren zien.

Circa 3-4 uur lopen

Langtang Valley - Kyangjing Gompa

Het pad van vandaag klimt verder omhoog langs een bergrug. Op de bergrug zijn Chorten gebouwd en staan lange rijen Mani muren. Deze bouwsels zijn erg belangrijk in de Boeddhistische en Tibetaanse cultuur. Zelfs hier op grote hoogte wonen mensen, zoals in de dorpen Mundu en Sindum. We vervolgen onze weg via de zomer weides in het brede dal bij Lamphu op 3640 meter hoogte. Nadat we de rivier zijn overgestoken klimmen we via een oude morene omhoog, vanwaar we de Kyanjin Gompa kunnen zien liggen. We slapen twee nachten  in de lodge waar we wellicht iets van de lokaal geproduceerde kaas kunnen proeven (3800m).

Circa 4 uur lopen

Dag 8 Hike naar Tsergo Ri

Vandaag hebben de tijd om de omgeving te verkennen of om lekker te relaxen. Een wandeling van een paar uur brengt ons eventueel naar de Lirung gletsjer, waar we worden beloont met een prachtig uitzicht of we kunnen naar het Tsergo Ri Uitzichtpunt op bijna 5000 meter hoogte. We overnachten voor de tweede nacht in Kyanjin Gompa.

Dag 9-10 Kyangjing - Langtang Valley

De komende twee dagen lopen we terug naar beneden via de Langtang vallei. Onderweg genieten we van de spectaculaire uitzichten op de omringende bergen.

Circa 4 uur lopen

Langtang Village - Lama Hotel

Wat ziet de wereld er toch anders uit door enkel de andere kant op te lopen. We dalen verder af de Langtang vallei in en slapen in het Lama hotel waar we enkele dagen geleden al langs kwamen op 2400 meter hoogte.

Dag 11-13 Lama Hotel - Thulo Syabru

Vandaag volgt nog een relatief makkelijke dag waarbij spoedig na het vertrek de rivier oversteken en aan de overzijde van het dal nog een stuk verder afdalen. Bij het zijdal van de Ghopcha Khola rivier klimmen we weer omhoog richting Thulo Syabru (2230m), vanwaar we een schitterend uitzicht hebben op de toppen van Ganesh Himal.

Circa 6 uur lopen

Tulo Syabru - Shing Gompa

Er staat ons een pittige dag te wachten waarbij we ongeveer 1000 meter gaan klimmen. Maar de beloning onderweg is groot. We lopen door oude eikenbossen en langs oude Chorten. De route voert over een 3250 meter hoge ridge waarbij we van geweldige uitzichten kunnen genieten. We overnachten nabij Shing Gompa (3350m).

Circa 6 uur lopen

Shing Gompa - Gosaikund

Deze reis is een aaneenschakeling van hoogtepunten, en vandaag is daarop geen uitzondering. Door bossen vol met varens en mossen lopen we naar Chalangpati (3584 meter) met een weids uitzicht. Achter ons doemen de Langtang Lirung (7225 m)  en Ganesh Himal (7249 m) op. We volgen de berg rug en spoedig zien we nog hogere bergen in de verte liggen, waarbij de Manaslu de hoogste is met 8163 meter. Als we op ongeveer 4000 meter hoogte zijn wordt het pad steil en zien we het eerste twee meren liggen, Sarasatikund en Bhairkund. Nog iets hoger, op 4380 meter, ligt het heilige Gosaikund meer, met, volgens de legende, het hoofd van Shiva als een een zwarte steen in het midden van het water. We slapen in een hoog gelegen lodge (4400m).

Circa 6 uur lopen

Dag 14 Hike naar Surya Peak

Na het ontbijt vetrekken we voor een adembenemende dagtocht naar de 5145 meter hoge Surya Peak. We lopen in ongeveer vier uur naar boven waarbij we omgeven zijn door machtige bergen van de Annapurna, Manaslu, Ganesh Himal en de bergen van de Langtang range. De gebedsvlaggen wapperen in de wind en nemen de gebeden mee in alle richtingen. In diepe gedachten dalen we weer af naar Gosaikund.

Circa 6 uur lopen

Dag 15-18 Gosaikund - Ghopte

We later ruige Gosaikund meren achter ons en klimmen omhoog naar het letterlijke hoogtepunt van deze Nepal reis, de 4610 meter hoge Laurebina pas. Het Alpine landschap is indrukwekkend en het weer kan hier onvoorspelbaar zijn. Na de pas dalen we langs een bergstroom. Het rotsige pad leidt ons naar het midden van de vallei, waarna we langs de berg helling rustig naar Ghopte lopen. Hier overnachten we in een lodge (3500m). 

Circa 5 uur lopen

Ghopte - Kutumsang

Vandaag volgen we en zeer gevarieerde route met ravijnen, oude morene muren, zomerweides en rododendron bossen, die ons verder naar beneden voert. Als we terug kijken kunnen we enkele berg ketens en ook de Laurebina pas zien liggen. Het lijkt al weer ver weg. We overnachten in Kutumsang op 2500 meter.

Circa 6 uur lopen

Kutamsang - Chisopani

Om verder af te dalen moeten we vandaag twee passen over met enkele steile klimmetjes. De temperaturen stijgen hier al weer en we zien dan ook al weer rijstvelden. aan het eind van de tocht zien we Chisopani, waar we overnachten in een lodge (2200m).

Circa 6 uur lopen

Chisopani - Nagarkot

Onze laatste wandeldag van deze bijzonder trekking. De afgelopen twee weken hebben we veel moois gezien. Hier op een hoogte van 2000 meter lopen we stukken door de jungle. Het pad is veelal “Nepali Flat”, dus min of meer vlak. We genieten nog van waanzinnige vergezichten en passeren enkele dorpjes. We slapen in een hotel in Nagarkot (2000m).

Circa 7 uur lopen

Dag 19 Zonsopkomst in Nagarkot en vervoer naar Bhaktapur

Nagarkot is staat bekend om zijn schitterende zonsopkomst. In de ochtend hebben we de mogelijkheid het dorp te bekijken, en de lunch rijden we naar Bhaktapur in de Kathmandu vallei. Het gezellige hotel ligt midden in de levendige stad, dat echter meer als een dorp aanvoelt. 

Dag 20 Koningsstad Bhaktapur

Onze laatste hele dag in Nepal brengen we door in de prachtige authentieke Koningsstad Bhaktapur. Er is veel te bekijken in deze overzichtelijke stad met prachtige pleinen. De oude tempels en gebouwen zijn uitbundig gedecoreerd. Bhaktapur is de perfecte plaats om souvenirs te kopen; van lokaal gemaakte producten tot schitterende antieke sierraden. De gemoedelijke sfeer en kleinschaligheid van Bhaktapur zijn een heerlijke afsluiting na de inspannende en indrukwekkende trekking van de afgelopen weken. 

Dag 21-22 Afscheid nemen van het prachtige Nepal

Vandaag nemen we afscheid van het prachtige Nepal en vliegen terug naar Nederland. Na een lange vlucht komen we op dag 22 terug in Nederland met een hoofd vol fantastische herinneringen!

Dag Info Inclusief

 • Vertrouwde, ervaren & gediplomeerde Nederlands sprekende 360° trektocht gids: UIMLA International Mountain Leader (IML) & Wilderness First Responder (WFR)
 • Alle transfers in Nepal (ondermeer vanaf luchthaven Kathmandu) met privé vervoer (taxi voor bezoek bezienswaardigheden in Kathmandu)
 • 2 Nachten in Kathmandu in mooi en goed hotel - o.b.v. 2-persoons kamers, logies & ontbijt
 • 1 Nacht in hotel in Nagarkot aan het eind van de trekking
 • 2 Nachten in de koningsstad Bhaktapur in hotel o.b.v. 2-persoons kamers
 • 14 Daagse trektocht met overnachtingen in teahouses, volledig georganiseerd op basis van 2-persoons kamers
 • Alle maaltijden vanaf avondeten dag 2 tot en met ontbijt dag 21 
 • Toegang tot Boudhanath tempel, Swayambhunath tempel, Durbar square Kathmandu en de koningsstad Bhaktapur
 • Noodcommunicatiemiddelen (satelliet telefoon)
 • Ervaren, gemotiveerd, enthousiast en zorgzaam lokaal team bestaande uit een sirdar, sherpa en porters
 • Dagvergoedingen, maaltijden, onderkomen en verzekeringen voor de Nepalese staf
 • Transport van je trektocht bagage tot een maximum van 12 kilo
 • Speciale trekking permit Langtang
 • TIMS trekking permit
 • Visum voor Nepal, wordt op de luchthaven voor jou georganiseerd
 • Zeer uitgebreide eerste hulp kit voor afgelegen gebieden inclusief medicijnen
 • Fooien voor de locale staf
 • Volledige klimaatcompensatie van jouw reis via Trees for All (vertrek Schiphol t/m terugkomst op Schiphol)
 • Gebruik van SPOT emergency beacon en optionele locatie updates voor thuisblijvers
 • Gebruik van een 360° PAC (Portable Altitude Chamber) voor het adequaat kunnen behandelen van AMS (Acute Mountain Sickness) in het onwaarschijnlijke geval dit nodig is
 • Reisgeld garantie regeling via STO
 • Pre-departure informatiemeeting verzorgd met koffie, thee

EXCLUSIEF

 • Internationale vlucht naar en van Kathmandu
 • Persoonlijke uitgaven aan drankjes, telefoontjes, snacks & souvenirs
 • Reisverzekering (noodzakelijk) en annuleringsverzekering (optioneel)
 • Vaccinaties (mocht je die nog niet hebben), GGD of arts moet dit persoonlijk voor jou vaststellen

VROEGBOEKKORTING

De normale reissom voor deze reis is €2590,00 maar op deze reis is onze vroegboekkorting van toepassing! Boek je lekker vroeg, dan krijg je de maximale korting van 10% op de reissom (excl. eventuele huurkosten). Het kortingsschema voor deze reis is als volgt: bij boeken

 • tot 10 maanden voor vertrek - 10% korting
 • tot 9 maanden voor vertrek - 9% korting
 • etc...
 • tot 2 maanden voor vertrek - 2% korting
 • tot 1 maand voor vertrek - 1% korting
 • toeslag voor éénpersoonskamer op aanvraag

REISCHEQUE

Bij meer dan 8 personen ontvangt elke reiziger na afloop van de reis een reischeque1

 • bij 9 personen een reischeque t.w.v. €25 p.p.
 • bij 10 personen een reischeque t.w.v. €50 p.p.
 • bij 11 personen een reischeque t.w.v. €75 p.p.
 • en bij 12 personen een reischeque t.w.v. €100 p.p.

1 Onze reischeques zijn geldig tot twee jaar na datum van afgifte en zijn niet persoonsgeboden. Ook leuk om na jouw reis cadeau te doen aan bevriende outdoorenthousiasten! Per persoon kan er per reis één reischeque worden verzilverd. De reischeques zijn in te wisselen op trektochten, micro avonturen en sneeuwwandelreizen m.u.v. de sneeuwwandelreizen i.s.m. de NKBV.

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

VERZEKERING

Als je deelneemt aan een reis van 360° Explore ben je verplicht een reisverzekering af te sluiten. Je kunt daarvoor terecht bij de Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging of je verzekeringsagent raadplegen.