Tripfacts

V.a. €1130,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

Via adembenemende passen van Marrakech naar de Rozenvallei

Trans Atlas

Kampeertrektocht door het Mount Mgoun Massief

Steek 15 zeemijlen bij Gibraltar over en je passeert één van de meest indrukwekkende contrasten ter wereld. Het komt tot zijn recht in het Mgoun Massief. Mooie lokale architectuur, typisch gesteente, diepe gorges en prachtige summits.

Trip designer: Niels Leenders Niels Leenders

Benieuwd naar de mogelijkheid deze reis op maat voor jou en jouw reisgezelschap te organiseren? Neem hiervoor contact op met Niels op 0618-885563 of via niels@360explore.com.

De traditionele dorpjes en groene valleien aan de voet van het Mgoun Massief contrasteren prachtig met de weidse vergezichten die je te wachten staan op de afgelegen, indrukwekkende passen die we deze trek gaan passeren. De Mgoun regio laat je meer dan elders in Marokko in contact komen met de warme Berber gastvrijheid. Daarnaast is het Mgoun Massief typisch voor het Atlas gebergte. Het sedimentair gesteente heeft voor de karakteristieke steile rotswanden gezorgd, lange spitse bergkammen en diepe, door rivieren uitgesleten kloven. Wij maken een schitterende 7 dagen trektocht van West naar Oost door het Atlas gebergte.

Trip profiel

Inspanning Avontuurlijk

Deze informatie wordt zo snel mogelijk geplaatst.

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Trans Atlas

11 oktober - 21 oktober 2018

Kalender

ma di wo do vr za zo
okt 8 okt 9 okt 10 okt 11 okt 12 okt 13 okt 14
okt 15 okt 16 okt 17 okt 18 okt 19 okt 20 okt 21

V.a. €1130,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte Boek nu

Foto's

Bekijk het gehele fotoalbum

Dag-tot-dag

Dag 1 Aankomst in Marrakech en verkennen van de medina

Vertrek uit Amsterdam met Air Maroc, Transavia of Iberia. We worden op het vliegveld opgehaald en naar ons riad in Marrakech gebracht. Afhankelijk van de aankomsttijd van de vlucht zal er nog tijd zijn om alvast een beetje de stad te verkennen. Denk bijvoorbeeld aan de medina met zijn levendige souks en het beroemde plein Jemaa-el-Fna. Vooral ’s avonds is het Jemaa-el-Fna plein een levendig geheel met acrobaten, verhalenvertellers, slangenbezweerders, waarzeggers, buikdansers, kruidendokters, kooplieden en diverse eettentjes. Overnachting in eenvoudig riad in Marrakech.

Dag 2 Reisdag naar de overvloedig groene Aït Bou Guemez vallei

Vandaag wacht ons een mooie transfer van Marrakech naar de overvloedig groene Aït Bou Guemez vallei op 1850m hoogte. Onder de Franse koloniale overheerser ook bekend als de “Gelukkige Vallei”. We brengen de nacht door in een lokale gîte.

De transfer is ongeveer 4 tot 5 uur.

Dag 3 Via Aït Sayd naar het hoogland van Azib n'Ikkis

We verlaten de Aït Bou Guemez vallei en beginnen onze trektocht met een rustige klim door de smalle Arous vallei die door het dorp Aït Sayd loopt. Uiteindelijk bereiken we de weiden van Azib n'Ikkis op 2200m hoogte. Hier hebben we de eerste prachtige uitzichten op Ighil Mgoun. We brengen de nacht door in een lokale gîte of we brengen de nacht door kamperend in de weilanden.

Circa 4 uur lopen, 500m stijgen.

Dag 4 Aghouri Traverse op 3400 meter hoogte

We maken snel hoogtemeters op de steile klim naar de eerste twee passen, de Tizi n'Oumskiyq (2909m) en de Aghouri Est (3400m) die allebei een prachtig, weids uitzicht geven over de Hoge Atlas. Daarna dalen we naar de enorme uitgestrektheid van het Tarkeddid Plateau op 2900m hoogte. We overnachten in de Tarkeddid refuge.

Circa 5 uur lopen.

Dag 5 Naar de top van Ighil Mgoun op 4068 meter hoogte

Vandaag stijgen we naar de Ighil n'Oumsoud op 4068m hoogte, de top van Ighil Mgoun. Voor deze beklimming starten we vroeg (voor zonsopgang) uit de Tarkeddid refuge. Het is fysiek een veeleisende klim, maar technisch worden er geen klimvaardigheden van je gevraagd. Bovendien is de beloning op de top groot. Het uitzicht rondom en richting de Sahara en de Jebel Sahro is geweldig en doet je de inspanning gauw vergeten. We dalen af ​​in de brede Oulilimt vallei waar we de tentjes opzetten in de buurt van een waterbron op 2650m hoogte.

Circa 8 uur lopen.

Dag 6 Meanderend door de Oulilimt vallei

We volgen de Oulilimt vallei, afwisselend klimmend naar de hoge borders van haar oevers voor een mooi uitzicht om vervolgens weer te dalen voor de trail langs de rivierbedding. Uiteindelijk bereiken we de geïsoleerd gelegen ruïne van Tighremt n'Aït Ahmed op 2235m hoogte. We kamperen naast dit oude monument aan de oevers van de rivier.

Circa 5 uur lopen.

Dag 7 Kronkelend langs pittoreske dorpjes door de Assif Mgoun vallei

We volgen de loop van de rivier de Oulilimt verder omlaag totdat deze uitkomt bij de Assif Mgoun vallei. Hier begint een mooie trail langs de kronkelende oever door een aaneenschakeling van prachtige traditionele dorpjes. Aan het eind van de trail bereiken we het laatste dorp, Imi n'Irkt op 2100m hoogte bij de monding van de kloof. We kamperen dicht bij het water aan de rand van het dorp.

Circa 4,5 uur lopen.

Dag 8 Door de immens diepe kloof van de Gorges Achaabou

We verlaten al wadend door de rivier en de banken van de Assif Mgoun het dorp Imi n'Irkt. We vervolgen een groot deel van de dag de steeds sneller stromende rivier richting de indrukwekkende kloven van Achaabou. Vandaag is de 'dag van het water'. We dalen af in enkele kloven en waden door beekjes. Na het passeren van deze fotogenieke kloof komen we aan bij het ​​kleine dorpje Aguerzaka op 1820m hoogte. We overnachten in een lokake gîte.

Circa 6 uur lopen.

Dag 9 En route naar de Valleien van de Rozen en de Dadels

We verlaten het dorp Aguerzaka en volgen de steeds breder wordende vallei. Hoewel het dal begint te verruimen, zijn er nog maar weinig tekenen van een pad en de rivier blijft onze gids en vaak ook onze trail. Uiteindelijk komen we aan bij Boutaghrar op 1500m hoogte. Hier verkennen we de smalle straatjes van dit historische dorp. De architectuur en het vakmanschap van de vele oude tighremts is bewonderenswaardig. We verlaten Boutaghrar en wandelen verder langs de onverharde piste die verder loopt langs de oevers van de Assif Mgoun door de Vallei van de Rozen naar het punt waar de rivier uitmondt in de grote Vallei van de Dadels op 1420m hoogte. We brengen een zachte en warme Sahara avond ontspannen door, al etend en drinkend op het terras van een klein Berber hotel met een schitterend uitzicht op de twee valleien, die van de Rozen en die van de Dadels. Aan de ene kant staat ​​het Hoge Atlas gebergte met Ighil Mgoun op de achtergrond en aan de andere kant staat de Jebel Sahro.

Circa 6 uur wandelen en een transfer van 1 uur.

Dag 10-11 Via een adembenemende pasweg over Tizi n'Tichka naar Marrakech

Na een rustig ontbijt beginnen we aan de mooie transfer terug naar Marrakech. We passeren eerst El Kelaa des Mgouna, beroemd om zijn rozenwater producten. Voor de lunch pauzeren we in Ouarzazate, ook wel bekend als de poort naar de woestijn. We steken dan de Hoge Atlas opnieuw over, dit keer gemotoriseerd, via een adembenemende pasweg die over de Tizi n'Tichka (2260m) loopt. Onze laatste nacht in Marokko besteden we in een prachtig luxe riad, Les Clos des Arts. De volgende dag worden we naar de luchthaven gebracht en vertrekken uit Marrakech terug naar ons thuisland.

De transfer op dag 10 is ongeveer 6 uur.