Tripfacts

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

Klassieke High Level Route door ongerept berglandschap

Transverzala van de Dinarische Alpen

Verknocht aan de Karavanke en de Julische Alpen

Zo klein als Slovenië is, zo groot is de variëteit, de omvang en de schoonheid van de bergwereld: grillige pieken, grensoverschrijdende panorama’s, bergweide vol met bloemen, beboste plateau’s, kleinschalige hutten en hoge traverses door karstlandschap. Op de Transverzala dwalen de gedachten af, vergeet je de takenlijst en is het enige urgente het schitterende avondlicht over de Karavanke, het steeds weer nieuwe panorama in de Julische Alpen of de vele vlinders op de bloemrijke Alpen weide.

Trip designer: Niels Leenders Niels Leenders

We zijn niet de eerste die de pracht van Slovenië en zijn unieke bergwereld ontdekken. De suggestie van Professor Ivan Sumljak (1899-1984) om de mooiste wandelingen door de Sloveense bergen te verenigen om zodoende van het ene massief naar het andere te kunnen lopen was een gouden zet. De Transverzala, officieel geopend in 1954, was het eerste Europese langeafstandspad in de Alpen. Stel je de Centrale Alpen voor zoals het ooit was: zacht groene bergweide vol bloemen, schapen, geiten en koeien door het landschap verstrooid met het klassieke geluid van bellen om je heen. Authentieke herdershutjes, trails die je overweldigen door de schoonheid en rust, spectaculaire uitzichten in alle richtingen en hutten waar je nog echt welkom geheten wordt. Geen commercie, geen skiliften, geen grote wegen, geen resorts die het landschap verstoren. Dit idyllische beeld bestaat nog steeds in de Karavanke. De Julische Alpen zijn misschien iets minder idyllisch, maar de kracht en grootsheid van dit karstgebergte dat we doorwandelen in het 2de deel van de tocht compenseert dit ruim. Steile karstwanden zetten voet aan de grond in ruige bossen en kleurige weiden. En watervallen verdwijnen net zo plots in het karst als dat ze verschijnen bij elke stap. Het is een genot om hier de klimaat en vegetatiezones te voet te doorkruisen en jezelf onder te dompelen in de kleurschakeringen die dit meebrengt. Ga mee en ontdek een Alpine bergwereld waar de tijd heeft stilgestaan!

Trip profiel

Inspanning Avontuurlijk

Wat kan jij genieten van bergpaden die af en toe nauwelijks nog als pad te onderscheiden zijn. Dit is wat anders dan de Trans Alpen route! Het avontuur en de authenticiteit van de Karavanke passen bij je. Dat de berghutten wat simpeler zijn - de tijd heeft ook daar stil gestaan - is voor jou onderdeel van de beleving. Een stevige wandeling met de nodige hoogtemeters is geen probleem voor jou. Je geniet van grootse uitzichten en je beweegt (vrij) makkelijk in stenig en rotsig terrein. Van hoogtevrees heb je niet zo'n last of het zit je op zijn minst niet in de weg als de passage wat spannender is. Met een handje of een stalen ketting kom je er wel langs. Je hoeft niet persé ervaring met huttentrektochten te hebben, enkel een open blik en een grote glimlach!

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Transverzala van de Dinarische Alpen

-

  • Reisduur dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte Boek nu

Foto's

Bekijk het gehele fotoalbum

Dag-tot-dag