Update: Lees hoe wij met de Coronacrisis omgaan en hoe je toch een toekomstige reis kunt boeken.

Tripfacts

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

Hidden Kingdom Trek

Upper Mustang

Tibetaans Boeddhisme in zijn puurste vorm

Een zeer bijzondere kampeertrektocht die je naar het geïsoleerde en mysterieuze koninkrijk Mustang leidt, ook wel Lo genoemd. Upper Mustang is pas in 1992 opengesteld voor bezoekers. Je wandelt door desolaat gebied, kleurrijke weidse vlaktes en riviervalleien en langs grillige rotsformaties, Tibetaanse dorpjes en canyons. Je wordt omringd door de besneeuwde en schitterende toppen toppen van het Annapurna en Dhaulagiri massief in deze onontdekte hoek van de Himalaya.

Trip designer: Niels Leenders Niels Leenders

Benieuwd naar de mogelijkheid deze reis op maat voor jou en jouw reisgezelschap te organiseren? Neem hiervoor contact op met Niels op 06-18885563 of via niels@360explore.com.

Het Koninkrijk Mustang ligt cultureel dichter bij het hart van Tibet dan de markten en tempels van Kathmandu. Het terrein van de trektocht is indrukwekkend: diepe ravijnen, semi dorre woestijnen, meanderende rivieren, groene akkers en gele gerstvelden en alles geflankeerd door besneeuwde bergtoppen van meer dan 8000 meter hoog. De paden waarover je loopt zijn ooit bloeiende handelsroutes geweest tussen Nepal en Tibet.

Het Tibetaans Boeddhisme wordt in Mustang nog in zijn puurste vorm beoefend. Verspreid in het barre landschap staan mani muren vol met stenen waarop Boeddhistische mantra's zijn uitgebeiteld. Tibetaans aandoende dorpjes doemen op in de verte als groene oases in de woestijn. Dit koninkrijk behoorde vroeger tot Tibet, en de dorpjes doen dan ook Tibetaans aan, met witte huisjes met hout op de daken gestapeld. Ook het landschap lijkt erg op Tibet met zijn kale rotsen in diverse kleuren en formaties. De 360° tocht brengt ons ondermeer naar Lo Manthang, de fraaie ommuurde hoofdstad van Mustang waar de Koning van Mustang heerst over zijn kleine koninkrijk. De koning van Lo Manthang heeft nog steeds zijn titel en ontving niet lang geleden de honoraire rang van kolonel in het Nepalese leger.

In Lo Manthang heerst een middeleeuwse sfeer. Het is er heerlijk ronddwalen door de nauwe steegjes. Wandelend door de smalle straatjes langs het koninklijk paleis en Boeddhistische kloosters, waan je je in een andere wereld. Upper Mustang is een “restricted area”, waarvoor een permit van US$ 500 nodig is; hierdoor is Mustang nog altijd een weinig bezochte, exclusieve bestemming. De 360° trektocht in Upper Mustang maakt deel uit van the Great Himalaya Trail, een van de hoogste en meest uitdagende alpiene wandelroutes. De hele Great Himalaya Trail is 4500 kilometer lang en loopt ondermeer door Pakistan, Tibet en Bhutan. De 360° trektochten door Inner Dolpo in Nepal en door de Laya vallei in Bhutan sluiten hier eveneens op aan.

Trip profiel

Inspanning Avontuurlijk

Deze informatie wordt zo snel mogelijk geplaatst.

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Upper Mustang

-

  • Reisduur dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte Boek nu

Foto's

Bekijk het gehele fotoalbum

Dag-tot-dag