Tripfacts

V.a. €3499,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

Hidden Kingdom Trek

Upper Mustang

Tibetaans Boeddhisme in zijn puurste vorm

Een zeer bijzondere kampeertrektocht die je naar het geïsoleerde en mysterieuze koninkrijk Mustang leidt, ook wel Lo genoemd. Upper Mustang is pas in 1992 opengesteld voor bezoekers. Je wandelt door desolaat gebied, kleurrijke weidse vlaktes en riviervalleien en langs grillige rotsformaties, Tibetaanse dorpjes en canyons. Je wordt omringd door de besneeuwde en schitterende toppen toppen van het Annapurna en Dhaulagiri massief in deze onontdekte hoek van de Himalaya.

Trip designer: Niels Leenders Niels Leenders

Benieuwd naar de mogelijkheid deze reis op maat voor jou en jouw reisgezelschap te organiseren? Neem hiervoor contact op met Niels op 06-18885563 of via niels@360explore.com.

Het Koninkrijk Mustang ligt cultureel dichter bij het hart van Tibet dan de markten en tempels van Kathmandu. Het terrein van de trektocht is indrukwekkend: diepe ravijnen, semi dorre woestijnen, meanderende rivieren, groene akkers en gele gerstvelden en alles geflankeerd door besneeuwde bergtoppen van meer dan 8000 meter hoog. De paden waarover je loopt zijn ooit bloeiende handelsroutes geweest tussen Nepal en Tibet.

Het Tibetaans Boeddhisme wordt in Mustang nog in zijn puurste vorm beoefend. Verspreid in het barre landschap staan mani muren vol met stenen waarop Boeddhistische mantra's zijn uitgebeiteld. Tibetaans aandoende dorpjes doemen op in de verte als groene oases in de woestijn. Dit koninkrijk behoorde vroeger tot Tibet, en de dorpjes doen dan ook Tibetaans aan, met witte huisjes met hout op de daken gestapeld. Ook het landschap lijkt erg op Tibet met zijn kale rotsen in diverse kleuren en formaties. De 360° tocht brengt ons ondermeer naar Lo Manthang, de fraaie ommuurde hoofdstad van Mustang waar de Koning van Mustang heerst over zijn kleine koninkrijk. De koning van Lo Manthang heeft nog steeds zijn titel en ontving niet lang geleden de honoraire rang van kolonel in het Nepalese leger.

In Lo Manthang heerst een middeleeuwse sfeer. Het is er heerlijk ronddwalen door de nauwe steegjes. Wandelend door de smalle straatjes langs het koninklijk paleis en Boeddhistische kloosters, waan je je in een andere wereld. Upper Mustang is een “restricted area”, waarvoor een permit van US$ 500 nodig is; hierdoor is Mustang nog altijd een weinig bezochte, exclusieve bestemming. De 360° trektocht in Upper Mustang maakt deel uit van the Great Himalaya Trail, een van de hoogste en meest uitdagende alpiene wandelroutes. De hele Great Himalaya Trail is 4500 kilometer lang en loopt ondermeer door Pakistan, Tibet en Bhutan. De 360° trektochten door Inner Dolpo in Nepal en door de Laya vallei in Bhutan sluiten hier eveneens op aan.

Trip profiel

Inspanning Avontuurlijk

Deze informatie wordt zo snel mogelijk geplaatst.

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Upper Mustang

1 augustus - 21 augustus 2020

Gids: Niels Leenders Niels Leenders

 • Reisduur 21 dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo
jul 27 jul 28 jul 29 jul 30 jul 31 aug 1 aug 2
aug 3 aug 4 aug 5 aug 6 aug 7 aug 8 aug 9
aug 10 aug 11 aug 12 aug 13 aug 14 aug 15 aug 16
aug 17 aug 18 aug 19 aug 20 aug 21 aug 22 aug 23

V.a. €3499,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte Boek nu

Foto's

Bekijk het gehele fotoalbum

Dag-tot-dag

Dag 1-2 Vertrek naar de hoogste bergen van de wereld en verkenning Thamel

Vanuit Amsterdam stappen we op het vliegtuig naar Kathmandu waar we de volgende dag vroeg in de ochtend aankomen. Op het vliegveld worden we door het team van 360° opgehaald en naar ons mooie hotel aan de rand van de toeristenwijk Thamel gebracht. Hier zijn talloze lekkere restaurantjes en op loopafstand van het hotel vinden we het historische Durbar Square van Kathmandu. Durbar Square is zwaar getroffen tijdens de aardbeving in april. Desalniettemin wordt je er verwelkomt en wordt je komst zeer gewaardeerd, juist nu. Het geeft jou als bezoeker de kans een blik te werpen op het werk van de restaurateurs. Hun vakmanschap is eeuwenoud en wortelt diep in Nepalese tradities. Het houtsnijwerk is een prachtig voorbeeld van de Newari architectuur. Ons verblijf in Kathmandu beschikt over een grote hoteltuin. Ideaal om te acclimatiseren van de vlucht en het tijdverschil.

HEEN EN TERUGREIS

We vliegen op eigen geledenheid naar Kathmandu. Boek de vliegtickets pas nadat de reis op garant vertrek is gekomen: dit wordt vermeld op de reispagina op de 360° website. Indien je hulp nodig hebt bij het boeken van de vliegtickets kan je ons altijd benaderen op basecamp@remove-this.360explore.com. Reken op ongeveer €700,00 voor de retourvlucht naar Kathmandu incl. 1 stuk ruimbagage, reserveringskosten en CO2 (januari 2019, prijs onder voorbehoud).

Dag 3 Bezichtiging Kathmandu en onderwijl acclimatiseren van de heenreis

Vandaag kan je naar eigen inzicht invullen in Kathmandu. De smalle straten van de hoofdstad zie je in de ochtend dichtslibben als de Nepalezen hun werkdag beginnen. De handelswaren worden uitgesteld in de straatjes van Thamel. Op kartonnen dozen verkopen vrouwen de opbrengst van hun moestuin. Voor velen is de eerste ontmoeting met Kathmandu een onvergetelijke. Een chaos van invloeden, geluiden, bezienswaardigheden en geuren. tezamen met gisterenmiddag hebben je zintuigen na vandaag waarschijnlijk genoeg prikkels gehad om uit te kijken naar de ruimte en rust van Upper Mustang. Ook na de trektocht is er nog tijd om de bezienswaardigheden van Kathmandu in je op te nemen. Daaronder natuurlijk de vele tempels, pleinen en paleizen. Naast het koningsplein (Durbar Square) ondermeer Pashupatinath (een van de belangrijkste Hindoeïstische tempels van Nepal met een Shiva-tempel en verschillende crematieplaatsen aan de oevers van de rivier de Bagmati) en de bekende stoepa’s van Swayambunath of Bodnath. Bodnath is ook bekend uit de film ‘Little Buddha’ van Bertolucci. Kathmandu is eindeloos fascinerend.

Dag 4 Binnenlandse vlucht naar Pokhara, uitzichten op de Annapurna Himal

In de ochtend vliegen we naar Pokhara. De route door de lucht is zowel indrukwekkend vanwege de magnifieke uitzichten op de Ganesh, Manaslu en Annapurna Himal maar ook veiliger en zekerder dan de route over land. De vlucht neemt ongeveer 30 minuten in beslag. Dit geeft óók de gelegenheid Pokhara te bezichtigen. Pokhara is sereen vergeleken met Kathmandu en ligt aan de voet van de machtige Annapurna Himal. Lakeside Pokhara is chill-out versie van Thamel, die zich uitstrekt langs de oever van het rustige meer waarin de toppen van de Annapurna Himal zoals de heilige berg Fish Tail (Machapuchare) zich spiegelen. Je kan over het meer varen met een kleurrijke roeiboot. Er is een fascinerend museum gewijd aan de wereldberoemde Gurkha soldaat. En last but not least, het is de toegangspoort tot de wereldberoemde tochten in en rond de Annapurna Himal én Upper Mustang.

Dag 5 Binnenlandse vlucht naar Jomson, Pokhara - Jomsom (2700m) - Kagbeni (2800m)

Na een vroeg ontbijt verplaatsen we ons naar de kleine luchthaven van Pokhara voor onze vlucht naar Jomsom in de Kali Gandaki vallei. In Jomsom doorlopen we de formaliteiten voor de trektocht zoals het afstempelen van de permits en we ontmoeten de trektochten staf van 360°. De Kali Gandaki vallei is een fysisch geografisch fenomeen op zichzelf. Deze ongekend diepe vallei doorsnijdt de Himalaya gordel van Noord naar Zuid. De Gandaki ontspringt op het Tibetaans plateau en de duizenden jaren opheffing van het Himalaya massief hebben er niet voor gezorgd dat de rivier zijn loop heeft verlegd. In tegendeel, hij is zich blijven inslijten in het gesteente. In de rivierbedding zie je vaak miljoenen jaren oude zwart stenen fossielen liggen. Onze kampeerplaats ligt bij Kagbeni, een vestigingsstadje aan de mond van de bredere Mustang vallei.

Circa 4 uur wandelen.

Dag 6 Door de poorten van Mustang, Kagbeni - Chhuksang (2950m)

We lopen de ‘restricted area’ van Upper Mustang binnen vandaag. Na het passeren van een check point gaan we langs de oever van de Kali Gandaki en over de grindbanken van de rivier op weg naar Tangbe. Het wandelpad stijgt en daalt en leidt ons afwisselend door de rivierbedding en de rijstvelden. In ongeveer 3 uur bereiken we Tangbe, het eerste echte Upper Mustang dorpje met een middeleeuwse sfeer. De acht Chortens zijn met elkaar verbonden, wat vrij ongewoon is voor de Tibetaanse architectuur. Na Tangbe is het ongeveer 1 uur lopen naar het dorp Chhuksang, de kampeerplaats voor deze mooie dag. Dichtbij Chhuksang stroomt de Narshinga Khola in de Kali Gandaki. Aan de andere zijde van de Kali Gandaki heb je zicht op een geërodeerde klif met grotten die gebruikt zijn om in te leven. De grotten liggen tientallen meters boven de rivierbedding. Het is nog steeds een raadsel waarom de grotten zo hoog liggen.

Circa 5 tot 7uur wandelen.

Dag 7 Langs de oevers van de Kali Gandaki, Chhuksang - Samar (3540m)

We vervolgen onze voettocht langs de machtige Kali Gandaki die vanaf hier de Mustang Khola heet. Na het oversteken van een ijzeren brug over de brede rivierbedding beginnen we aan een steile klim naar het terras waarop Chele (3050m) ligt. Het dorp is prachtig onderhouden door de bewoners en ligt op een unieke plaats hoog boven de rivierbedding met prachtig uitzicht op alle omringende valleien. Hierdoor konden de bewoners zich altijd voorbereiden op onverwachte bewegingen in de Kali Gandaki vallei. Je bemerkt ook de veranderende bevolkingsgroepen en gebruiken, steeds meer vergelijkenissen met Tibet. De trail na Chele loopt door een indrukwekkende desolate woestijn. We beklimmen een onstabiele kiezel helling en komen uiteindelijk op een klein plateau omsloten door een verrassende aaneenschakeling van stenen torens gevormd door een jarenlang erosie proces. Na een mooi uitzicht op het ommuurde dorp Gyagar, passeren we een kleine pas op 3530m hoogte. Na dit mooie uitzicht punt is het door ‘gentle terrain’ en geleidelijk naar beneden lopend over de berg flank op weg naar het dorp Samar. Een schitterend dorp omringd door populieren en met een goed irrigatiesysteem en hele vriendelijke mensen. We kamperen in de buurt van het dorp.

Circa 4 tot 5 uur wandelen.

Dag 8 Baga La pas (3870m), Samar - Geling (3520m)

Het pad klimt tot hoog boven onze kampeerplaats en kruist daarna verschillende valleien die we in en uit lopen. We passeren enkele gehuchten waaronder Bhena & Yamdo. De echte klim van de dag is naar de Baga La pas op 3870m hoogte. De pas is niet te missen vanwege de grote stapel keien die als een chorten een pas markeren. In de afdaling passeren we een heilige grot die door de bewoners vereerd wordt (in het bijzonder de druipsteen in de grot die de vorm heeft van een chorten). Opnieuw klimmen we omhoog naar een spectaculaire canyon totdat we Shyangmochen bereiken op 3700m hoogte waar we weer op het hoofdpad aansluiten. Na het oversteken van een relatief lage en korte pas op 3860m hoogte dalen we naar de beek, steken deze over en vervolgen de stenen muurtjes van de boerderijen naar het kleine dorpje Geling op 3520m hoogte. Geling onderscheidt zich van andere dorpen in Mustang doordat de huizen verspreid in het landschap liggen. De meeste dorpjes in Upper Mustang hebben hun huizen dicht bij elkaar liggen, soms zelfs ommuurd. In Geling bouwen we ons kamp op.

Circa 3 tot 4 uur wandelen.

Dag 9 Via de Nyi La pas (3950m) maar Lo, Geling - Tragmar (3800m)

We beginnen in de ochtend met een geleidelijke klim over een glooiende helling naar de Nyi La pas op 3950m hoogte. Dit is de hoogste pas van onze trektocht. De pas leidt ons tot het centrale deel van Upper Mustang, ook wel de regio Lo genoemd. We blijven dalen richting de vallei om uiteindelijk in het dorp Ghami op 3520m uit te komen. Bij Ghami steken we de rivier over en beginnen een steile klim van zo’n 45 minuten richting Tragmar. Na de klim gaat het geleidelijk naar deze bijzondere plaats waar we de tenten opzetten tussen de oker rode geërodeerde zandstenen. Het is een opvallende en prachtige plek om de nacht door te brengen.

Circa 5 uur lopen.

Dag 10 Tragmar - Lo Gekar - Tsarang (3580m)

Na een steile klim bezoeken we het 11de eeuwse Lo Gekar klooster. Daarna is het een gemakkelijke trail naar het grote dorp Tsarang op 3580m hoogte. Hier slaan we ons kamp weer op. Vanaf het dorp heb je een prachtig uitzicht op het klooster. Rond het dorp zijn verschillende bezienswaardigheden te bezoeken, zoals de grote chorten in het begin van het dorp aan de weg van Gemi.

Circa 7 uur lopen.

Dag 11 Op weg naar de ommuurde stad, Tsarang - Lo Manthang (3750m)

Als we Tsarang verlaten passeren we nog een oude turbine die ooit geplaatst is om elektriciteit aan het dorp te leveren. Verschillende molens werken op de kracht die het stromende water levert. Een grote chorten markeert het punt waar we officieel het dorp verlaten. De droge vallei waar we doorheen wandelen wordt geleidelijk groener naarmate we Lo Manthang naderen. Uiteindelijk leidt het pad ons naar een pas waar de gebedsvlaggen wapperen op 3870m hoogte. Vanaf hier kijken we schitterend uit over de Lo Manthang vallei. Het is dan nog een korte wandeling van een uur voordat we aan de voet van de ommuurde stad staan. Lo Manthang heeft twee poorten: de belangrijkste is op het noorden gericht. De tweede, onopvallend en discreet, op het Zuiden. We kamperen net buiten de stad.

Circa 4 uur lopen.

Dag 12 Bezichtiging Lo Manthang en verkennen van de omgeving

De Koning van Mustang zal ons eren met zijn aanwezigheid als we hierom vragen. We kunnen een eerbetoon aan hem brengen terwijl we gezamenlijk de zoute yak boter thee drinken. We kunnen te paard een bezoek brengen aan het dorp Chussar waar de middelbare school en de twee gompa's Garphu & Narphu zijn gevestigd. In de Thinkar vallei, dichtbij de grens met Tibet, ligt het zomerpaleis van de Koning. We kunnen de bezichtigen individueel afstemmen en zo inspannend maken als er behoefte naar is. Soms zijn we afhankelijk van de goede wil van de lokale overheden om overal te mogen gaan en staan. Niettemin, de mogelijkheden zijn sowieso oneindig met tal van dagwandelingen temidden van gerst en boekweit velden rondom Lo Manthang.

Circa 7 uur lopen.

Dag 13-14 Via de bedevaartroute naar Gangra en Lori, Lo Manthang - Yara (3580m)

Na een onvergetelijk bezoek aan het historische Lo Manthang gaan we verder met onze trektocht en starten geleidelijk ‘Nepali flat’ voor ongeveer 2.30 uur in de richting van het dorp Dhie. Het laatste half uur richting het dorp is stijl naar beneden voor ongeveer een half uur tot we weer op het niveau van de rivier zijn. Hier steken we de metalen brug over en genieten van het relatief vlak lopen over de rivierbedding. Tot slot een steile klim van ongeveer een uur waarna het nog voor 1,5 uur geleidelijk steigend naar het dorp Yara gaat op 3580m hoogte. Circa 6 tot 7 uur wandelen. Vanuit Yara brengen we de 2de dag een bezoek aan de Lori Gompa. Hiervoor klimmen we naar het dorp Gangra en van daaruit naar Lori. Het is een traditionele bedevaartroute die we afleggen. De gompa ligt prachtig gebouwd als een adelaarsnest in een rots.

Circa 6 uur wandelen.

Dag 15 Door canyons en langs chortens afdalen naar Ghechang Khola, Yara - Tange (3320m)

Onze trail daalt tot de Ghechang Khola op ongeveer 3350m hoogte. Dan gaat het weer stijl langs kliffen omhoog tot circa 3800m alvorens opnieuw te dalen naar het dorp Tange. We overbruggen grote hoogteverschillen door het opmerkelijke door canyons doorsneden landschap van Upper Mustang. Onze kampeerplaats ligt in de buurt van Tange. We bezoeken zeker dit afgelegen dorp dat zich kenmerkt door een schitterende en opmerkelijke architectuur maar ook vriendelijke bewoners waarmee het makkelijk contact maken is. De mooie en in op een rij staande chortens van Tange staan op menig foto uit Mustang.

Circa 6 uur wandelen.

Dag 16 Onvergetelijke uitzichten op Annapurna & Dhaulagiri, Tange - Chuksang (2950m)

Vandaag leggen we een grote afstand af met veel stijgende meters. Een pittige dag waarop we het hoogste punt van onze trail gaan bereiken. Het begint vlak tot aan de snelstromende beek. Daarna klimmen we gestaag voor ongeveer 4 uur naar de pas op circa 4100m hoogte. Een prachtig moment in deze 360° trektocht met een blik over een groot deel van de route die we de afgelopen dagen hebben afgelegd. De omliggende rotsen schakeren van kleur naar oker, rood, geel, wit, grijs en bruin en vormen met de witte pieken van de Annapurna en Dhaulagiri Himal een onvergetelijk landschappelijk schouwspel. We pakken de wandelstokken erbij en dalen meer dan 1000m af naar Chukssang op 2950m hoogte.

Circa 9 uur wandelen.

Dag 17 Aan de voet van de Thorung La, Chuksang - Muktinath (3650m)

Opnieuw maken we de nodige hoogtemeters vandaag, maar aan het einde van de trektocht zijn we maximaal geacclimatiseerd en ga je merken dat de hoogtemeters eenvoudiger af gaan dan aan het begin van de trektocht. Na een klim van ongeveer 1000m bereiken we een plateau dat we op hoogte volgen naar Muktinath. Muktinath is voor zowel Hindoes alsook Boeddhisten een heilige plaats. Het ligt aan de voet van de Thorong La pas die deel uitmaakt van de circulaire Annapurna trektocht. Het zal hierdoor aanzienlijk drukker zijn dan op de voorgaande dagen van de trektocht, maar het verschil heeft zijn charme en het gezellig drukke en toeristische Muktinath mag niet gemist worden.

In het Hindoeïsme wordt Muktinath ook wel genoemd als de heilige plaats Mukti Kshetra, wat letterlijk betekent “plaats van de bevrijding van moksha”. Deze tempel wordt beschouwd als de 105e van de beschikbare 108 Divya Desam die heilig worden beschouwd door de Sri Vaishnava sekte. De oude naam van deze plek in Sri Vaishnava literatuur is Thiru Saligramam. De boeddhisten noemen het Chumig Gyatsa, wat in het Tibetaans betekent “Honderd Wateren”. Hoewel de tempel van oorsprong Vaishnava is, is de plek ook vereerd in het boeddhisme. Voor Tibetaanse boeddhisten is Muktinath Chumig Gyatsa een zeer belangrijke plaats van Dakinis (godinnen bekend als Sky Dancers) én een van de 24 Tantrische plaatsen.

Dag 18 Via de Annapurna Round trail dalen naar het startpunt, Muktinath - Jomsom (2700m)

Een gemakkelijke dag waarin we geleidelijk door de Kali Gandaki afdalen naar het startpunt van onze trektocht twee weken geleden. We zitten nu op de Annapurna Round Trail die naar verwachting extra druk bezocht zal zijn dit jaar in verband met de slechte toegang van de Langtang Himal door de aardbevingen in april. We passeren Jarkot, een mooi dorp met uitzicht op de Kali Gandaki. We kamperen een laatste keer met ons lokale 360° team van sherpa’s, sirdar en ezeldrijvers en nemen vroeg in de ochtend afscheid van hen.

Circa 5 uur wandelen.

Dag 19 Vliegen van Jomsom naar Pokhara naar Kathmandu

Vroeg in de ochtend, voordat de wind opsteekt in de Kali Gandaki, vertrekken we vanaf de zeer kleine luchthaven van Jomsom naar Pokhara waar we na een kleine overstap doorvliegen naar de hoofdstad Kathmandu. Aan het eind van de middag komen we in ons hotel aan de rand van Thamel aan.

Dag 20-21 Ontspannen, genieten & terugkijken in Kathmandu

We hebben nog een volledige dag ter vrije besteding in Kathmandu. Deze dag is ook ingepland omdat het bij uitzondering voor kan komen dat de vlucht vanuit Jomsom niet plaats kan vinden (door harde wind). Naar verwachting kan je de dag naar eigen inzicht besteden voor het bezoeken van bezienswaardigheden in Kathmandu of de Kathmandu vallei óf voor het kopen van souvenirs voor de terugreis. De laatste dag worden we vroeg in de ochtend naar de luchthaven van Kathmandu gebracht voor onze vlucht terug naar Amsterdam. Afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij kom je op dag 22 in de ochtend óf op dag 21 laat in de avond terug in Nederland. Er zijn slechts enkele vluchtopties die een terugvlucht in één dag mogelijk maken.

Dag INFO INCLUSIEF

 • Vertrouwde, ervaren & gediplomeerde Nederlands sprekende 360° trektocht gids: UIMLA International Mountain Leader (IML) & Wilderness First Responder (WFR)
 • 4 overnachtingen in Kathmandu in mooi en goed 4 sterren hotel op 15 minuten wandelen van Thamel - de toeristische werveling in Kathmandu - o.b.v. 2-persoons kamer, logies & ontbijt (vanwege het lawaai in Thamel - claxonerende auto's, luide muziek uit cafées - geeft een hotel buiten Thamel veel meer rust en ontspanning, een taxi kost één euro of de wandeling 15 minuten van je tijd)
 • 1 overnachting in een 3 sterren hotel in Pokhara o.b.v. 2-persoons kamers, logies & ontbijt
 • 14 daagse trektocht door Upper Mustang georganiseerd op basis van 2-persoons tent en volpension
 • 3 Maaltijden per dag tijdens de trekking waarvan 2 warm
 • Thee, koffie, chocolademelk, koekjes in de middag en bij elke maaltijd
 • Trektocht overnachtingen in ruime & duurzame 360⁰ tenten van Hilleberg, bestand tegen uiteenlopende weersomstandigheden op het Tibetaans plateau
 • Diner tent, toilet tent, goed kampeertrektocht materiaal waaronder klaptafels en klapstoelen, douche tent, eenvoudige slaap matrasje (als extra)
 • Alle benodigdheden voor de keukenstaf
 • Binnenlandse vluchten van Kathmandu naar Pokhara, van Pokhara naar Jomsom, van Jomsom naar Pokhara en van Pokhara naar Kathmandu (4)
 • TIMS trekking permit
 • Alle transfers volgens programma (ondermeer luchthaven) met eigen vervoer
 • Uitgebreide trektocht expeditie eerste hulp kit met medicijnen
 • Noodcommunicatiemiddelen (sateliet telefoon)
 • Gebruik SPOT emergency beacon en optionele locatie updates voor thuisblijvers
 • PAC (portable altitude chamber)
 • Extra lastdier (paard) als noodtransportmiddel
 • Ervaren, gemotiveerd en zorgzaam lokaal team bestaande uit een sirdar en kok, twee sherpa's, assistenten voor de keuken, transport van alle materialen met hulp van yaks, ezels en yak- en ezeldrijvers
 • Goede dagvergoedingen, maaltijden, onderkomen en verzekeringen voor de Nepalese staf
 • Transport van je trektocht bagage tot een maximum van 12 kilo
 • Trekking permit voor Upper Mustang (restricted area) t.w.v. $500
 • Volledige klimaatcompensatie van de reis door Trees For All (vanaf vertrek Schiphol t/m terugkomst op Schiphol))
 • Fooien voor de locale staf t.w.v. €80 tot €100 per reiziger
 • Visum voor Nepal t.w.v. €50
 • Pre-departure informatie meeting verzorgd met koffie, thee, biologische sappen en Achterhoekse lekkernijen
 • Reisgeld garantie regeling via STO (Stichting Take-Over)

EXCLUSIEF

 • Internationale vlucht naar en van Kathmandu
 • Lunch & diner's in Kathmandu & Pokhara (wanneer niet op de trek) max €100
 • Persoonlijke uitgaven aan drankjes, telefoontjes, snacks & souvenirs
 • Reisverzekering (noodzakelijk) en annuleringsverzekering (optioneel)
 • Vaccinaties (mocht je die nog niet hebben), GGD of arts moet dit persoonlijk voor jou vaststellen

REISSOM INFORMATIE

 • Reisgezelschap t/m 8 personen reissom €3799 p.p.
 • Bij meer dan 8 personen ontvangt elke reiziger na afloop van de reis een reischeque1
  • bij 9 personen een reischeque t.w.v. €75 p.p.
  • bij 10 personen een reischeque t.w.v. €150 p.p.
  • bij 11 personen een reischeque t.w.v. €225 p.p.
  • en bij 12 personen een reischeque t.w.v. €300p.p.
 • Toeslag voor éénpersoonskamer op aanvraag

1 Onze reischeques zijn geldig tot twee jaar na datum van afgifte en zijn niet persoonsgeboden. Ook leuk om na jouw reis cadeau te doen aan bevriende outdoorenthousiasten! Per persoon kan er per reis één reischeque worden verzilverd. De reischeques zijn in te wisselen op trektochten, micro avonturen en sneeuwwandelreizen m.u.v. de sneeuwwandelreizen i.s.m. de NKBV.

VERZEKERING

Als je deelneemt aan een reis van 360° Explore ben je verplicht een reisverzekering af te sluiten. Je kunt daarvoor terecht bij de Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging of je verzekeringsagent raadplegen.

FACTS...

 • Vanwege de hoogte op het Tibetaans plateau in het begin even pittig, maar na acclimatisatie relatief gemakkelijke wandelingen.
 • Op een paar dagen is het aantal hoogtemeter wat zwaarder, maar deze dagen zitten in het eind van de trektocht en dan ben je goed geacclimatiseerd.
 • Kamperen in voor het doel zeer goede tenten van Hilleberg. Je wordt elke dag voorzien van een teiltje water om je te kunnen wassen, op drie dagen zelfs een douche tent wat het gemis van andere voorzieningen wat dragelijker maakt ;)
 • Hoogste kampeerplaats: Tragmar (3800m)
 • Hoogste punt: Tange (4100m)
 • Gemiddelde wandelduur per dag: 4 tot 8 uur
 • Duur van de reis: 21 dagen
 • Aantal dagen boven de 3.000m: 12
 • Aantal dagen boven de 4.000m: 1