Tripfacts

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

Trektocht op uniek en ruig Canarisch eiland

Voorjaarstrek op La Gomera

Voorjaarszon op Canarisch eiland La Gomera

Het begin van een nieuwe zomer. Veel mooier dan op het wandelparadijs La Gomera kun jij deze zomer niet begroeten. Het op één na kleinste eiland van de Canarische Eilanden heeft ons een week lang veel afwisselende natuurschoon te bieden. Hier word je dag na dag verrast door een waanzinnig fraaie trektocht van 7 dagen. We overnachten in kleine hotels of appartementen en eten in restaurantjes waar we met een goed glas wijn het leven vieren.

Trip designer: Laurens Vliegen Laurens Vliegen

Een week lang wandelen we over het prachtige vulkanische eiland La Gomera, dat is omringd door een steile en ruige kust en bedekt met oeroude bossen. Dit is het ultieme wandelparadijs van de Canarische Eilanden, een Spaanse archipel voor de kust van Marokko. We beklimmen scherpe kale bergkammen en dalen af naar diepe groene barranco’s waarbij we flink wat hoogte verschillen overbruggen. De hoogste piek van dit kleine eiland reikt ruim 1400 meter de lucht in waarbij enorme golven van mist om de piek krullen en een microklimaat vormen. Wij dolen door vochtige subtropische laurierbossen, wat één van de spectaculairste regenwouden van Europa is. Druipende baardmossen hangen in de bomen en geven het bos een sprookjesachtige magie. De bloemenpracht is hier overweldigend en staat in schil contract met de zeer droge delen van het eiland, waar vrijwel alleen cactussen te vinden zijn.

Trip profiel

Inspanning Sportief

  • Klimmen 848m
  • Dalen 1,100m
  • Hoogste punt 1,471m
  • Afstand 12km

Je houdt van stevige wandeldagen en geniet intens van ruige en bijzondere natuur. Je vindt niets leuker dan een week lang uit je rugzak te leven en je bagage iedere dag mee bergop en bergaf te nemen. Iedere ochtend sta je weer te popelen om meer te ontdekken en ervaren. Je kijkt er nu al naar uit om bovenaan een klim op een rots plaats te nemen en terug te kijken naar waar je vandaan gekomen bent en vooruit naar nieuwe indrukken. Tijdens deze reis lopen we een trektocht bestaande uit 7 etappes over het prachtige wandeleiland La Gomera. We overnachten in hotels of appartementen en eten in lokale restaurantjes. Voor een lunchpakket wordt iedere dag gezorgd. Omdat we tijdens de etappes flinke afstanden en hoogteverschillen overwinnen en onze bagage in onze rugzakken dragen, is dit een reis voor liefhebbers van sportieve wandelreizen. Ervaring met bergwandelen is niet vereist, wel moet je in staat zijn om elke dag 6 tot 8 uur te wandelen in bergachtig terrein.

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Voorjaarstrek op La Gomera

-

  • Reisduur dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte Boek nu

Foto's

Dag-tot-dag