Tripfacts

V.a. €1075,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

Trektocht op uniek en ruig Canarisch eiland

Voorjaarstrek op La Gomera

Voorjaarszon op Canarisch eiland La Gomera

Het begin van een nieuwe zomer. Veel mooier dan op het wandelparadijs La Gomera kun jij deze zomer niet begroeten. Het op één na kleinste eiland van de Canarische Eilanden heeft ons een week lang veel afwisselende natuurschoon te bieden. Hier word je dag na dag verrast door een waanzinnig fraaie trektocht van 7 dagen. We overnachten in kleine hotels of appartementen en eten in restaurantjes waar we met een goed glas wijn het leven vieren.

Trip designer: Laurens Vliegen Laurens Vliegen

Een week lang wandelen we over het prachtige vulkanische eiland La Gomera, dat is omringd door een steile en ruige kust en bedekt met oeroude bossen. Dit is het ultieme wandelparadijs van de Canarische Eilanden, een Spaanse archipel voor de kust van Marokko. We beklimmen scherpe kale bergkammen en dalen af naar diepe groene barranco’s waarbij we flink wat hoogte verschillen overbruggen. De hoogste piek van dit kleine eiland reikt ruim 1400 meter de lucht in waarbij enorme golven van mist om de piek krullen en een microklimaat vormen. Wij dolen door vochtige subtropische laurierbossen, wat één van de spectaculairste regenwouden van Europa is. Druipende baardmossen hangen in de bomen en geven het bos een sprookjesachtige magie. De bloemenpracht is hier overweldigend en staat in schil contract met de zeer droge delen van het eiland, waar vrijwel alleen cactussen te vinden zijn.

Trip profiel

Inspanning Sportief

 • Klimmen 848m
 • Dalen 1,100m
 • Hoogste punt 1,471m
 • Afstand 12km

Je houdt van stevige wandeldagen en geniet intens van ruige en bijzondere natuur. Je vindt niets leuker dan een week lang uit je rugzak te leven en je bagage iedere dag mee bergop en bergaf te nemen. Iedere ochtend sta je weer te popelen om meer te ontdekken en ervaren. Je kijkt er nu al naar uit om bovenaan een klim op een rots plaats te nemen en terug te kijken naar waar je vandaan gekomen bent en vooruit naar nieuwe indrukken. Tijdens deze reis lopen we een trektocht bestaande uit 7 etappes over het prachtige wandeleiland La Gomera. We overnachten in hotels of appartementen en eten in lokale restaurantjes. Voor een lunchpakket wordt iedere dag gezorgd. Omdat we tijdens de etappes flinke afstanden en hoogteverschillen overwinnen en onze bagage in onze rugzakken dragen, is dit een reis voor liefhebbers van sportieve wandelreizen. Ervaring met bergwandelen is niet vereist, wel moet je in staat zijn om elke dag 6 tot 8 uur te wandelen in bergachtig terrein.

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Voorjaarstrek op La Gomera

3 mei - 11 mei 2019

Gids: Reinier Bos Reinier Bos

 • Reisduur 9 dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo
apr 29 apr 30 mei 1 mei 2 mei 3 mei 4 mei 5
mei 6 mei 7 mei 8 mei 9 mei 10 mei 11 mei 12

V.a. €1075,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte Boek nu

Foto's

Dag-tot-dag

Dag 1 Heenreis en de hoofdstad verkennen

We vliegen naar Tenerife en nemen vanaf daar de boot. In ongeveer een uur brengt deze ons naar San Sebastian de la Gomera, de hoofdstad van het eiland. Dit is een klein plaatsje met een gezellig centrum. In één van de kerken van het stadje heeft Columbus in de vijftiende eeuw nog gebeden. We overnachten in een hotel in het centrum. Je kunt hier wat bagage achterlaten, want we komen hier de laatste dag terug. 

HEEN EN TERUGREIS

Bijvoorbeeld de non-stop Transavia vlucht van Schiphol of Eindhoven naar Tenerife vanaf €250 p.p. incl. 1 stuk ruimbagage, reserveringskosten en CO2 uitstoot compensatie (prijs onder voorbehoud van wijziging).

Dag 2 Kennismaking met het laurierbos en een spectaculaire tunnel

We beginnen de dag met een korte transfer per taxi. Door een groene Barranco klimmen we naar een klein pasje met een prachtig uitzicht op de groene vallei en in de verte San Sebastian. We dalen af door het laurierbos en trekken onze sandalen aan. Via een tunnel van ruim 500 meter lang bereiken we met natte voeten het gehucht El Cedro. Hier genieten we van een drankje, voordat we voor de overnachting afdalen naar het dal van Hermigua.
Etappe: 11km, 800m stijgen en 1200m dalen, looptijd ca. 6 uur

Dag 3 Een blik in het verleden

Na het ontbijt hebben we een korte transfer naar het charmante dorpje Agulo. Dit is één van de oudste dorpjes op het eiland. Via een steile klim bereiken we een plateau met prachtig uitzicht over het noordoosten van het eiland. Bij goed weer zie je in de verte Tenerife liggen. We laten de andere toeristen achter ons en lopen ontspannen naar het dorpje Vallehermoso. Onderweg passeren we de opvallende en fotogenieke Roque Cano, een markant restant van het wilde vulkanische verleden van La Gomera. 

Circa 13km, 1000m stijgen en 1000m dalen, looptijd ca. 6 uur.

Dag 4 Over een smalle bergkam naar het strand

Door een groene barranco met hier en daar zeer dichte begroeiing klimmen we gestaag naar een bergkam, waar het kapelletje Ermita de Santa Clara gelegen is. We vervolgen onze weg over de steeds smaller wordende bergkam. Via een spectaculair pad dalen we af naar de kust en genieten we van de uitzichten op uitgestrekte bergkammen en de blauwe zee. Eenmaal beneden genieten we op het strand van een drankje om daarna de laatste kilometers terug te lopen naar het hotel. Deze dag is ook geschikt als rustdag.

Circa 14km, 650m stijgen en 650m dalen, looptijd ca. 6 uur.

Dag 5 Door de prachtige laurierbossen van Garajonay

Via smalle paadjes klimmen we naar een stuwmeertje en zetten we koers richting het laurierbos van het Parque Nacional de Garajonay. Naast laurierbomen vol met baardmos vind je hier ook grote varens en het geheel doet aan als een tropisch regenwoud. Na de beklimming biedt dit een welkome afkoeling! We struinen door het vochtige bos tot we weer in open terrein komen.

Met uitzicht op Valle Gran Rey lopen we richting Chipude, waar we in een hotel overnachten.

Circa 14km, 1300m stijgen en 450m dalen, looptijd ca. 6 uur.

Dag 6 Naar de top van La Gomera

Vanuit Chipude maken we een dagtocht naar de hoogste berg van het eiland, de Garajonay (1484 meter). Je hebt hier prachtig uitzicht over het eiland en bij goed weer ook op Tenerife, La Palma en El Hierro. We lopen ‘s ochtends vroeg in het donker omhoog, om de zon te zien opkomen achter El Teide (de 3718 meter hoge vulkaan op Tenerife). In de middag is er tijd om de nabijgelegen tafelberg La Fortaleza te beklimmen, via een spectaculaire route door de rotsen. Deze dag is ook geschikt als rustdag.
Circa 18km, 1050m stijgen en 1050m dalen, looptijd ca. 6 uur.

Dag 7 Afdaling door een spectaculaire Barranco

Vandaag hebben we een lange afdaling voor de boeg. We blijven in eerste instantie op hoogte en wandelen naar het dorpje Igualero. Vanaf daar dalen we af naar de Barranco de Guarimia, een prachtige, ruige kloof met diepe afgronden. Uiteindelijk brengt de lange afdaling ons naar het vissersdorp Playa de Santiago voor de overnachting.

Circa 18km, 650m stijgen en 1700m dalen, looptijd ca. 7 uur.

Dag 8 Ruig afscheid van La Gomera

De laatste etappe van deze reis is niet de minste, qua afstand maar zeker ook qua diversiteit en schoonheid. We lopen langs de ruige kust terug naar San Sebastian de la Gomera en moeten daarbij heel wat afstand en hoogtemeters overwinnen. Met uitzicht op zee en vele barranco’s genieten we nog één dag van al het moois dat La Gomera te bieden heeft. In San Sebastian heb je toegang tot je achtergelaten bagage en genieten we onder de grote platanen van de laatste avond op dit bijzondere eiland.

Circa 20km, 1150m stijgen en 1150m dalen, looptijd ca. 8 uur.

Dag 9 Met de boot naar Tenerife en weer terug naar Nederland

Met de boot varen we naar Tenerife en kijken we nog een paar keer achterom naar het prachtige eiland La Gomera. Vanaf Tenerife vliegen we terug naar Nederland.

Dag INFO Inclusief

 • UIMLA International Mountain Leader & Wilderness First Responder  
 • 7 nachten in lokale hotels en appartementen
 • Alle maaltijden vanaf het avondeten op dag 1 t/m het ontbijt op dag 9.
 • Een drankje bij het avondeten. 
 • Boot overtocht van Tennerief naar La Gomera (retour)
 • Diverse taxiritten
 • Volledige klimaatcompensatie van jouw reis via Trees for All (vanaf vertrek Schiphol t/m terugkomst op Schiphol)
 • Uitgebreide eerste hulp kit inclusief medicijnen
 • Gebruik SPOT emergency beacon en optionele locatie updates voor thuisblijvers

Exclusief

 • Internationale vlucht
 • Persoonlijke uitgaven aan drankjes, telefoontjes, fooien en andere maaltijden of snacks 
 • Reisverzekering

Reissom Informatie

 • Reisgezelschap t/m 8 personen reissom €1195 p.p.
 • Bij meer dan 8 personen ontvangt elke reiziger na afloop van de reis een reischeque1
  • bij 9 personen een reischeque t.w.v. €30 p.p.
  • bij 10 personen een reischeque t.w.v. €60 p.p.
  • bij 11 personen een reischeque t.w.v. €90 p.p.
  • en bij 12 personen een reischeque t.w.v. €120 p.p.
 • Toeslag voor éénpersoonskamer op aanvraag

1 Onze reischeques zijn geldig tot twee jaar na datum van afgifte en zijn niet persoonsgeboden. Ook leuk om na jouw reis cadeau te doen aan bevriende outdoorenthousiasten! Per persoon kan er per reis één reischeque worden verzilverd. De reischeques zijn in te wisselen op trektochten, micro avonturen en sneeuwwandelreizen m.u.v. de sneeuwwandelreizen i.s.m. de NKBV.

Verzekering

Als je deelneemt aan een reis van 360° Explore ben je verplicht een reisverzekering af te sluiten. Je kunt daarvoor terecht bij de Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging of je verzekeringsagent raadplegen.