Update Covid-19: Veilig op reis

Tripfacts

V.a. €1287,00 per persoon Kan variëren i.v.m. vroegboekkorting en vertrekdata Reserveer nu

Woeste rivier, fraaie bergmeren & adembenemende vergezichten

Huttentrektocht langs de Noorse reuzen

Te voet door het woeste Jotunheimen

Tijdens deze prachtige huttentrektocht word je helemaal ondergedompeld in de overweldigende Noorse natuur. De hoogste bergen van Noorwegen staan in het Jotunheimen Nationale Park. We maken een grandioze trek door het rustige zuidelijke deel van het park waar woeste rivieren, verlaten hoogvlaktes, berkenbossen, kraakheldere meren en besneeuwde bergtoppen domineren. We slapen zeer comfortabele hutten waar we soms zelf moeten koken. Een droombestemming voor de geoefende wandelaar.

Trip/Course designer: Jeffry Oonk Jeffry Oonk

Het ruige berglandschap van Jotunheimen in Noorwegen maken het tot één van Europa’s mooiste wandelgebieden. We maken een fraaie rondwandeling van zes dagen. Het terrein is zeer gevarieerd met veelal goede paden en adembenemende uitzichten. In deze ongekende schoonheid overheerst de oorverdovende rust en zullen we alle tijd hebben om dit op ons in te laten werken. Het gewicht van onze rugzak blijft beperkt omdat we in berghutten slapen waar een gemoedelijke sfeer heerst. Veelal zijn de hutten bemand, maar in twee hutten moeten we zelf ons eten bereiden. Dit wordt een week lang genieten in het “huis van de reuzen”.

Trip profiel

Inspanning Avontuurlijk - Pilot Reis

 • Klimmen 4,110m
 • Dalen 4,498m
 • Hoogste punt 1,687m
 • Afstand 116km

Jij hebt altijd al gedroomd van een uitdagende trekking in het hoge noorden van Europa. Je zoekt graag de rust op en wil deze lang en diep op je in laten werken. Deze huttentrektocht door de Noorse bergen is precies wat jij zoekt; overdag door pittig terrein lopen en aan het eind van de middag aan komen in comfortabele hutten. Je vindt het absoluut geen probleem om tijdens deze reis twee keer zelf te moeten koken, mits je op de andere dagen maar lekker wordt verwend met voedzame Noorse maaltijden. Voor een regen deins je niet terug, sterker nog, jij bent voorbereid op een zomerse sneeuwbui met harde wind. Maar als de zon schijnt neem je met veel plezier een duik in de meren naast de hut, al dan niet na een verwarmende sauna. Je kunt niet wachten om aan deze prachtige tocht te gaan beginnen.

Vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Huttentrektocht langs de Noorse reuzen

10 juli - 17 juli 2021

Gids: Jeffry Oonk Jeffry Oonk

 • Duur 8 dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo
jul 5 jul 6 jul 7 jul 8 jul 9 jul 10 jul 11
jul 12 jul 13 jul 14 jul 15 jul 16 jul 17 jul 18

V.a. €1287,00 per persoon Kan variëren i.v.m. vroegboekkorting

Foto's

Bekijk het gehele fotoalbum

Dag-tot-dag

Dag 1 Nederland - Noorwegen. Reis naar de bergen

Van Schiphol vliegen we naar Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. Een prachtige bus reis van 5 uur brengt ons naar de rand van het beroemde Jotunheimen Nationaal Park, met de hoogste bergen van het land.  We verblijven in een comfortabel hotel aan het Bygdin meer.

Dag 2 Valdresflya - Torfinnsbu. Van hoogvlakte naar het meer.

Na het opstaan organiseren we onze rugzakken. We kunnen een setje schone kleren in het hotel achterlaten voor na de trektocht. We genieten van het ontbijt en met gezonde spanning beginnen we aan onze zes-daagse huttentocht. Op 1400 meter hoogte, op de uitgestrekte Valdresflya, lopen we onze eerst meters. De immense vlakte maakt gelijk een verpletterende indruk op ons en na drie kilometers lopen we een drassig dal in. We dalen af naar de oevers van het Bygdin meer en volgen het meer naar de de Torfinnsbu hut, de eerste “zelfbedieningshut” van deze tocht. De diehards nemen voor het avondeten nog even een duik in het koude water. Met een voldaan gevoel zoeken we na het eten ons bed op. Circa 15 km, 5 uur lopen, 50 m stijgen en 400 m dalen.

Dag 3 Torfinnsbu - Fondsbu. De ijzige schoonheid van Alpine meren.

Na een korte wandeling langs het meer stijgen we in drie kilometer ongeveer 500 meter. We zijn omringd door machtige bergen en gletsjers en lopen langs een aantal hoog gelegen bergmeren. Tijdens de afdaling zien we onder ons een grote vlakte en in de verte steken de met sneeuw bedekte hoge toppen ver de lucht in. Dit zijn de reuzen van Jotunheimen. We kunnen de Fondsbu hut al zien liggen maar moeten nog anderhalf uur lopen voor we er zijn. Deze prachtige hut ligt aan het eind van het Bygdin meer in een groene omgeving. liefhebbers kunnen ook hier het meer in duiken. Circa 16 km, 7 uur lopen, 750 m stijgen en 750 m dalen.

Dag 4 Fondsbu - Skogadalsboen. De grote doorsteek.

Na het ontbijt maken we ons klaar voor een uitdagende en lange dag. Op het hoog gelegen Slotafjellet zullen we goed moeten navigeren in een rotsachtig terrein met vele kleine meertjes. In de luwte van wat rotsen maken we tussen de middag een kop warme soep en eten we onze lunch. Wat smaakt het eten hier in deze wildernis toch goed. Via het nauwe Urladalen lopen we langzaam het groene Urladalen in. De prachtige Skogadalsboen hut ligt verscholen in de bossen. Zelfs hier, diep in de Noorse wildernis worden we verwend op heerlijk avondeten en de gemoedelijke sfeer in de hut. Circa 20 km, 7 uur lopen, 470 m stijgen en 690 m dalen.

Dag 5 Skogadalsboen - Olavsbu. Van groene weelde naar kale woestenij.

Vanuit de Skogadalsboen hut lopen we het weelderig groene Skogadalen in. De rivier en de rijke vegetatie trekken een verscheidenheid aan vogelsoorten aan. Als we boven de vegetatie uitklimmen wordt de helling steiler en het landschap woester. In het nauwe alpine dal liggen enkele meren die door kronkelende stroompjes met elkaar in verbinding staan. We klimmen naar het noorden toe het steile dal uit en vanaf de 1617 meter hoge topje kijken we het Raudalen in. Via een zig-zag pad lopen we behoedzaam het dal in tot aan het grote Raudalsvatnet meer. We volgen de rivier die het meer voedt stroomopwaarts naar de Olavsbu hut. Dit is de tweede zelfbedieningshut die we tijdens deze trekking aandoen en vanavond moeten we zelf ons eten in deze knusse hut klaar maken. De ligging van de Olavsbu hut is een groot contrast met afgelopen nacht. Hier rondom de hut is het woest, ruig en kaal. Circa 16 km, 6 uur lopen, 860 m stijgen en 280 m dalen.

Dag 6 Olavsbu - Gjendebu. Naar de oevers van het beroemde Gjende meer.

Na het ontbijt vervolgen we onze trekking door het Raudalen. Een keten van meren strekt zich uit door het dal. Vandaag hoeven we maar weinig te klimmen en bij het laatste meer dalen we af naar het Vesledalen. In de verte kunnen we het beroemde Gjende meer zien liggen. De Gjendebu hut is omgeven door fris groene berkenbomen waarachter de machtige bergen omhoog rijzen. Deze hut, gebouwd in 1871, is de oudste hut van de Noorse Toeristen Vereniging. Circa 15 km, 6 uur lopen, 50 m stijgen en 500 m dalen.

Dag 7 Gjendebu - Valdresflya - Bygdin. De ultieme schoonheid van het Leiringsdalen.

Deze trektocht krijg een waardige afsluiting met een lange wandeling door misschien wel één van de mooiste dalen van Jotunheimen, het Leiringsdalen. We lopen eerst nog een stukje langs het Gjende meer maar al snel laten we de bossen achter ons als we uit het Startdalen omhoog klimmen. Hier zien we machtige gletsjers tussen de bergen liggen en vanaf het hoogste punt in het dal klimmen wij nog verder omhoog naar het prachtige Leirungsdalen. De omgeving maakt ons stil en nederig. Als het weer het toelaat maken we een warme drank op de brander. We volgen de stroom van de Leirungsaa rivier het dal uit en kijken uit over Valdresflya, waar we een week geleden onze tocht begonnen. Het is nog twee uur lopen naar het hoogste punt op de vlakte. Na een korte busrit worden we weer bij ons hotel aan het Bygdin meer afgezet. Na een verkwikkende douche trekken we onze schone kleren aan en genieten we nog één keer van de Noorse gastvrijheid. Circa 22 km, 8 uur lopen, 900 m stijgen en 450 m dalen.

Dag 8 Bygdin - Oslo - Schiphol. Terug naar huis.

Met de bus rijden we in 5 uur terug naar Oslo. De eindeloze meren en uitgestrekte bossen die aan ons voorbij trekken maken ons nu al weemoedig. De afgelopen week hebben we één van de mooiste gebieden in Scandinavië te voet doorgetrokken. Een korte vlucht brengt ons vandaag terug naar Nederland.

Dag INFO Inclusief

 • Nederlandse 360⁰ Explore gids: UIMLA International Mountain Leader en Wilderness First Responder
 • Transfer met de bus van vliegveld Oslo naar OIso busstation en vanaf hier met de directe bus naar Jotunheimen
 • 2 overnachtingen in een goed hotel in Bygdin in double rooms (dag 1 en dag 7)
 • 5 overnachtingen in berghutten, bediende hutten afgewisseld met zelf-bediening
 • Alle maaltijden vanaf het diner op dag 1 t/m het ontbijt op dag 8
 • Gebruik kook uitrusting (branders en pannen) voor koffie, thee en soep onderweg
 • Uitgebreide eerste hulp kit voor afgelegen gebieden inclusief medicijnen
 • Gebruik SPOT emergency beacon en optionele locatie updates voor thuisblijvers
 • Noodshelter
 • Volledige klimaatcompensatie van jou reis via Trees for All (vanaf vertrek Schiphol t/m terugkomst op Schiphol)

Exclusief

 • Internationale vlucht naar en van Oslo
 • Persoonlijke uitgaven aan drankjes, telefoontjes, fooien en andere maaltijden of snacks
 • Reisverzekering (noodzakelijk) en annuleringsverzekering (optioneel)

Vroegboekkorting

De normale prijs voor deze reis is €1430, maar op deze reis is onze vroegboekkorting van toepassing! Boek je lekker vroeg, dan krijg je de maximale korting van 10% op de reissom (excl. eventuele huurkosten). Het kortingsschema voor deze reis is als volgt: bij boeken

 • tot 5 maanden voor vertrek - 10% korting
 • tot 4 maanden voor vertrek - 8% korting
 • tot 3 maanden voor vertrek - 6% korting
 • tot 2 maanden voor vertrek - 4% korting
 • tot 1 maand voor vertrek - 2% korting

Reischeque

Bij meer dan 8 personen ontvangt elke reiziger na afloop van de reis een reischeque1

 • bij 9 personen een reischeque t.w.v. €20 p.p.
 • bij 10 personen een reischeque t.w.v. €40 p.p.
 • bij 11 personen een reischeque t.w.v. €60 p.p.
 • en bij 12 personen een reischeque t.w.v. €80 p.p.

1 Onze reischeques zijn geldig tot twee jaar na datum van afgifte en zijn niet persoonsgeboden. Ook leuk om na jouw reis cadeau te doen aan bevriende outdoorenthousiasten! Per persoon kan er per reis één reischeque worden verzilverd. De reischeques zijn in te wisselen op trektochten, micro avonturen en sneeuwwandelreizen m.u.v. de sneeuwwandelreizen i.s.m. de NKBV.

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Verzekering

Als je deelneemt aan een reis van 360° Explore ben je verplicht een reisverzekering af te sluiten. Je kunt daarvoor terecht bij de Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging of je verzekeringsagent raadplegen.