Update Covid-19: Veilig op reis in het najaar

Tripfacts

V.a. €1098,00 per persoon Kan variëren i.v.m. vroegboekkorting en vertrekdata Reserveer nu

Trektocht op uniek en ruig Canarisch eiland

Najaarstrek op La Gomera

Opladen op subtropisch eiland La Gomera

Opladen op een subtropisch eiland. Veel mooier dan op het wandelparadijs La Gomera kun jij de natte Nederlandse herfst niet ontlopen. Het op één na kleinste eiland van de Canarische Eilanden heeft ons een week lang veel afwisselende natuurschoon te bieden. Hier word je dag na dag verrast door een waanzinnig fraaie trektocht van 8 dagen. We overnachten in kleine hotels en eten in restaurantjes waar we met een goed glas wijn het leven vieren.

Trip/Course designer: Laurens Vliegen Laurens Vliegen

Een week lang wandelen we over het prachtige vulkanische eiland La Gomera, dat is omringd door een steile en ruige kust en bedekt met oeroude bossen. Dit is het ultieme wandelparadijs van de Canarische Eilanden, een Spaanse archipel voor de kust van Marokko. We beklimmen scherpe kale bergkammen en dalen af naar diepe groene barranco’s waarbij we flink wat hoogte verschillen overbruggen. De hoogste piek van dit kleine eiland reikt ruim 1400 meter de lucht in waarbij enorme golven van mist om de piek krullen en een microklimaat vormen. Wij dolen door vochtige subtropische laurierbossen, één van de spectaculairste regenwouden van Europa . Druipende baardmossen hangen in de bomen en geven het bos een sprookjesachtige magie. Ook tijdens de laatste maanden van het jaar is het natuurschoon hier overweldigend. De hogergelegen gebieden zijn prachtig groen en staan in schril contract met de zeer droge delen van het eiland, waar vrijwel alleen cactussen te vinden zijn.

Trip profiel

Inspanning Sportief

 • Klimmen 848m
 • Dalen 1,100m
 • Hoogste punt 1,471m
 • Afstand 12km

Je houdt van stevige wandeldagen en geniet intens van ruige en bijzondere natuur. Je vindt niets leuker dan een week lang uit je rugzak te leven en je bagage iedere dag mee bergop en bergaf te nemen. Iedere ochtend sta je weer te popelen om meer te ontdekken en ervaren. Je kijkt er nu al naar uit om bovenaan een klim op een rots plaats te nemen en terug te kijken naar waar je vandaan gekomen bent en vooruit naar nieuwe indrukken. Tijdens deze reis lopen we een trektocht bestaande uit 6 etappes over het prachtige wandeleiland La Gomera. We overnachten in hotels of appartementen en eten in lokale restaurantjes. Voor een lunchpakket wordt iedere dag gezorgd. Omdat we tijdens de etappes flinke afstanden en hoogteverschillen overwinnen en onze bagage in onze rugzakken dragen, is dit een reis voor liefhebbers van sportieve wandelreizen. Ervaring met bergwandelen is niet vereist, wel moet je in staat zijn om elke dag 6 tot 8 uur te wandelen in bergachtig terrein.

Vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Najaarstrek op La Gomera

21 november - 28 november 2020

Gids: Laurens Vliegen Laurens Vliegen

 • Duur 8 dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo
nov 16 nov 17 nov 18 nov 19 nov 20 nov 21 nov 22
nov 23 nov 24 nov 25 nov 26 nov 27 nov 28 nov 29

V.a. €1098,00 per persoon Kan variëren i.v.m. vroegboekkorting

Foto's

Dag-tot-dag

Dag 1 Heenreis en de hoofdstad verkennen

We vliegen naar Tenerife en nemen vanaf daar de boot. In ongeveer een uur brengt deze ons naar San Sebastian de la Gomera, de hoofdstad van het eiland. Dit is een klein plaatsje met een gezellig centrum. In één van de kerken van het stadje heeft Columbus in de vijftiende eeuw nog gebeden. We overnachten in een hotel in het centrum. Je kunt hier wat bagage achterlaten, want we komen hier de laatste dag terug. 

HEEN EN TERUGREIS

Bijvoorbeeld de non-stop Transavia vlucht van Schiphol of Eindhoven naar Tenerife vanaf €250 p.p. incl. 1 stuk ruimbagage, reserveringskosten en CO2 uitstoot compensatie (prijs onder voorbehoud van wijziging).

Dag 2 Laurierbossen en een spectaculaire tunnel

We beginnen de dag met een korte transfer. Door een groene Barranco klimmen we naar een klein pasje met een prachtig uitzicht op de groene vallei en in de verte San Sebastian. We dalen af door het laurierbos en trekken onze sandalen aan. Via een spannende tunnel van ruim 500 meter lang bereiken we met natte voeten het gehucht El Cedro. Hier genieten we van een drankje, voordat we afdalen naar het dal van Hermigua. Vanaf daar worden we naar het gezellige Vallehermoso gebracht, waar we zullen overnachten.
Ongeveer 11km, 800m stijgen en 1000m dalen, looptijd ca. 6 uur.

Dag Info Inclusief

 • UIMLA International Mountain Leader 
 • 7 nachten in lokale hotels en appartementen
 • Alle maaltijden vanaf het avondeten op dag 1 t/m het ontbijt op dag 8
 • Een drankje bij het avondeten
 • Boot overtocht van Tennerief naar La Gomera (retour)
 • Diverse taxiritten
 • Volledige klimaatcompensatie van jouw reis via Trees for All (vanaf vertrek Schiphol t/m terugkomst op Schiphol)
 • Uitgebreide eerste hulp kit inclusief medicijnen
 • Gebruik SPOT emergency beacon en optionele locatie updates voor thuisblijvers

Exclusief

 • Internationale vlucht
 • Persoonlijke uitgaven aan drankjes, telefoontjes, fooien en andere maaltijden of snacks 
 • Reisverzekering

VROEGBOEKKORTING

De normale prijs voor deze reis is €1225, maar op deze reis is onze vroegboekkorting van toepassing! Boek je lekker vroeg, dan krijg je de maximale korting van 10% op de reissom (excl. eventuele huurkosten). Het kortingsschema voor deze reis is als volgt: bij boeken

 • tot 5 maanden voor vertrek - 10% korting
 • tot 4 maanden voor vertrek - 8% korting
 • tot 3 maanden voor vertrek - 6% korting
 • tot 2 maanden voor vertrek - 4% korting
 • tot 1 maand voor vertrek - 2% korting

REISCHEQUE 

Bij meer dan 8 personen ontvangt elke reiziger na afloop van de reis een reischeque1

 • bij 9 personen een reischeque t.w.v. € 20 p.p.
 • bij 10 personen een reischeque t.w.v. € 40 p.p.

1 Onze reischeques zijn geldig tot twee jaar na datum van afgifte en zijn niet persoonsgeboden. Ook leuk om na jouw reis cadeau te doen aan bevriende outdoorenthousiasten! Per persoon kan er per reis één reischeque worden verzilverd. De reischeques zijn in te wisselen op trektochten, micro avonturen en sneeuwwandelreizen m.u.v. de sneeuwwandelreizen i.s.m. de NKBV.

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Verzekering

Als je deelneemt aan een reis van 360° Explore ben je verplicht een reisverzekering af te sluiten. Je kunt daarvoor terecht bij de Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging of je verzekeringsagent raadplegen.

Dag 3 Over een smalle bergkam naar het strand

Door een groene barranco met hier en daar zeer dichte begroeiing klimmen we gestaag naar een bergkam, waar het kapelletje Ermita de Santa Clara gelegen is. Na een goede pauze vervolgen we onze weg over de steeds smaller wordende kam. Via een spectaculair pad dalen we af naar de kust en genieten we van de uitzichten op uitgestrekte bergkammen en de blauwe zee. Eenmaal beneden genieten we op het strand van een drankje om daarna de laatste kilometers terug te lopen naar het hotel.

Ongeveer 14km, 650 meter stijgen en dalen, looptijd ca. 6 uur.

Dag 4 Door de prachtige laurierbossen van Garajonay

We beginnen de dag met uitzicht op de opvallende en fotogenieke Roque Cano, een markant restant van het wilde vulkanische verleden van het eiland. Via smalle paadjes wandelen we naar een stuwmeertje en zetten we koers richting het laurierbos van het Parque Nacional de Garajonay. Naast de vele laurierbomen vind je hier ook grote varens en het geheel doet aan als een tropisch regenwoud. Na de beklimming biedt dit een welkome afkoeling! We struinen door het vochtige bos tot we weer in open terrein komen. Met uitzicht op Valle Gran Rey lopen we richting Chipude, waar we in een hotel overnachten.
Ongeveer 14km, 1300m stijgen en 450 meter dalen, looptijd ca. 6 uur

Dag 5 Over de top van het eiland

Vanuit Chipude wandelen we naar de nabijgelegen tafelberg La Fortaleza en beklimmen we deze via een spectaculaire route door de rotsen. Vervolgens zetten we koers naar de hoogste berg van het eiland, de Garajonay (1484 meter). Je hebt er een prachtig uitzicht over het eiland en bij goed weer ook op Tenerife, La Palma, Gran Canaria en El Hierro. Het laatste deel van de etappe is een spectaculaire afdaling naar het bergdorpje Imada.
Ongeveer 14km, 800m stijgen en 1000 meter dalen, looptijd ca. 6 uur

Dag 6 Dagtocht door een spectaculaire kloof

Imada ligt bovenaan de spectaculaire Barranco de Guarimia. Dit is een prachtige, ruige kloof met diepe afgronden. We lopen vandaag een dagtocht waarbij we afdalen over een indrukwekkende bergkam en via de kloof terug omhoog klimmen naar ons hotel. 
Ongeveer 12km, 1000m stijgen en 1000m dalen, looptijd 5 a 6 uur

Dag 7 Ruig en lang afscheid van La Gomera

De laatste etappe van deze reis is niet de minste. Na een transfer naar een indrukwekkend uitzichtpunt lopen we langs de ruige kust terug naar San Sebastian de la Gomera. Daarbij moeten we heel wat afstand en hoogtemeters overwinnen. Met uitzicht op zee en vele barranco’s genieten we nog één dag van al het moois dat La Gomera te bieden heeft. In San Sebastian heb je toegang tot je achtergelaten bagage en genieten we onder de grote bomen van de laatste avond op dit bijzondere eiland.
Ongeveer 14km, 700m stijgen en 1600m dalen, looptijd ca. 6 uur

Dag 8 Terug naar NL

Met de boot varen we naar Tenerife en kijken we nog een paar keer achterom. Vanaf Tenerife vliegen we terug naar Nederland.