Update Covid-19: Veilig op reis

Tripfacts

V.a. €990,00 per persoon Kan variëren i.v.m. vroegboekkorting en vertrekdata Reserveer nu

De mooiste paden, graatjes en toppen vanuit een hotel

Top-5 dagwandelingen in de Chablais

Heerlijk erop uit,schitterende uitzichten

Even heerlijk een week onbezorgd wandelen vanuit een comfortabel hotel waar we op en top worden verzorgd. We hebben de vijf mooiste dagwandelingen uitgezocht in dit pareltje in de Noordelijke Franse Alpen: de Chablais, vlak onder het Meer van Genève. Er gaat geen dag voorbij dat we ons niet over graatjes bewegen, toppen aantikken en collen passeren, dus veel mooie uitzichten gegarandeerd!

Trip/Course designer: Peter Mienes Peter Mienes

360° Explore is sinds jaar en dag kind aan huis in Hotel Esprit Montagne, zowel 's zomers als 's winters. Met het hotel als onze comortabele basis maken we elke dag een pittige wandeling, steeds in een andere hoek van de Chablais. Daarbij passeren we ook een enkele keer de grens met Zwitserland, maar wat alle tochten gemeen hebben zijn de schitterende uitzichten op de Alpen, met de Berner Alpen in het Oosten, rechts daarvan de Grand Combin tot en met de Mont Blanc als we in Zuidelijke richting kijken. Ook flora en fauna laten zich niet onbetuigd tijdens deze week: het gebied staat bekend om z'n steenbokken.

De dagwandelingen zijn pittig, maar het voordeel is dat we met lichte dagrugzakken lopen, zodat we maximaal kunnen genieten!

Trip profiel

Inspanning Sportief

Jij kunt dat wel waarderen: een gezonde inspanning overdag, en dan lekker ontspannen in het hotel, buiten in de ligstoelen of binnen in de sauna. Een goede 1300 hoogtemeters stijgen en dalen op een dag is voor jou geen probleem, en je hebt voldoende puf om dan ook nog van de schitterende omgeving te genieten! Je staat voldoende goed op je bergschoenen om je ook op steilere paadjes zeker te voelen; sterker, je vind het ook wel leuk om een paar keer je handen te moeten gebruiken bij het wandelen. En je kunt ook genieten van een pauze op een mooi plekje: een top met uitzicht, of tussen de toppen in op een met bloemen bezaaide weide. Het bovenstaande profiel is van de hike naar Cornettes de Bise.

Vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Top-5 dagwandelingen in de Chablais

20 juni - 26 juni 2021

Gids: Peter Mienes Peter Mienes

 • Duur 7 dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo
jun 14 jun 15 jun 16 jun 17 jun 18 jun 19 jun 20
jun 21 jun 22 jun 23 jun 24 jun 25 jun 26 jun 27

V.a. €990,00 per persoon Kan variëren i.v.m. vroegboekkorting

Foto's

Bekijk het gehele fotoalbum

Dag-tot-dag

Dag 1 Heenreis

We ontmoeten elkaar om 18.00 uur in hotel Esprit Montagne in La Chapelle d’Abondance, waar we vooruitkijken naar het weekprogramma en daarna zullen we kennismaken met de kookkunstenarij van 'le chef'.

Heenreis & terugreis

La Chapelle d’Abondance ligt vlak onder het Meer van Genève, op 9 uur rijden van Arnhem. Voor de dagtochten die we maken is het wel handig om ter plekke enkele auto’s beschikbaar te hebben voor het vervoer.

Dag 2 Saix de Bise

Op drie kwartier rijden van het hotel ligt Refuge de Bise in een eenzaam dal. Een smalle weg leidt ons naar het hart van het dal, waar de geiten ons meestal vol belangstelling verwelkomen. We beginnen rustig vandaag, een inlooptochtje, maar wel eentje die alles in zich heeft: we lopen Zwitserland binnen met zicht op de Zwitserse Alpen en het Rhonedal diep beneden ons, we wandelen ondersteund met de handen stukjes omlaag en omhoog over rotsen, het Meer van Genève komt in beeld, we wandelen ontspannen over de nodige graatjes en we hebben goede kans om steenbokken te zien!

+850m, -850m, 8km, ca. 5 uur

Dag 3 Pointe d'Arvouin en Pointe Haute Saix

We rijden 10 minuten om achter ons hotel snel wat hoogtemeters te overwinnen, waarna we naar het idyllische Lac d'Arvouin wandelen. Nadat we daarboven op de col zijn aangekomen laten we eventuele toeristen achter ons, want wij klimmen nog een stukje verder via een smal wandelpad en wat eenvoudige klauterij naar het hoogste punt: Pointe d'Arvouin (2021m). Terug omlaag bij de col dalen we af in Zwitserland en kiezen daar een eenzame route, deels padloos, soms enkele kettingen. Onze tweede top vandaag -Pointe Haute Saix- ligt wederom op de grens van Frankrijk en Zwitserland en bereiken we met hulp van wat kettingen voor houvast.

+1150m, -1150m, 14km, 6 à 7 uur

Dag 4 Dent d'Oche

Vandaag hebben we de meest Noordelijk gelegen berg als doel, die vanwege zijn ligging voortdurend een magnifiek uitzicht biedt op het Meer van Genève: de Dent d'Oche (2221m). In een bijna continue klim van 1.000m bereiken we deze unieke uitzichtstop. Vlak voordat we de top bereiken komen we langs de Refuge de la Dent d'Oche, waar we even iets kunnen nuttigen. Na de hut is het nog een kleine 100m klimmen deels met kettingen als houvast. We dalen de berg aan de andere zijde af, en klimmen op weg naar beneden eventjes 20 hoogtemeters naar de col om te checken of de ca. 40 steenbokken er nog zijn. Na de afdaling bereiken we een geschikte pauzeplek aan een (misschien wel drooggevallen) meertje. Daarna pakken we de GR5 die ons via nog enkele topjes langs een paar terrasjes leidt, vlak voordat we weer bij de auto's terug zijn.

+1150m, -1150m, 11km, 5 à 6 uur

Dag 5 Roc le Tavaneuse

Vanuit Abondance rijden we in 10 minuten naar het einde van een dal langs een prachtige beek, de Ruisseau de Tavaneuse. Vandaag wordt een dag met afwisselende stijgingen en dalingen. We lopen over eenzame paden, stille collen, langs rustige meertjes en stroompjes en bereiken met handen en voeten wandelend de hoogste top van vandaag: de Roc le Tavaneuse (2156m). In de afdaling passeren we het Lac de Tavaneuse, en als we na de Chalets de Tavaneuse het laatste deel van de afdaling inzetten, dan hebben we goede kans om langs het pad de Zijdeplantgentiaan te zien, een wat zeldzamer lid van de Gentianen familie.

+1350m, -1350m, 13km, 6 à 7 uur

Dag 6 Les Cornettes de Bise

Als afsluiting staat de hoogste top op het programma: de Cornettes de Bise (2432m). Vanaf de parking op minder dan 10min van het hotel stijgen we langzaam over een bospad, en via enkele huisjes bereiken we een col. Vanaf daar hebben we uitzicht op de kam waar we de eerste dag van deze week hebben gelopen, en dat lijkt alweer best lang geleden. Hoe verder we lopen hoe imposanter de Cornettes de Bise zich openbaart. Via een steil paadje en een paar stukjes met handen en voeten wandelend bereiken we het topkruis met -je raadt het al- bij goed weer een schitterend uitzicht rondom. Als iedereen nog voldoende puf heeft dan neemt de gids bij het gele bordje op 2250m misschien wel de afslag om Zwitserland in te slaan. Langs indrukwekkende gesteenten gaan we deels padloos naar Col de Chaudin en dalen via een steil paadje verder af naar de boerderij Le Coeur. Daarna stijgen we de laatste 150m van onze vakantie en dalen vanaf Col de Vernaz af naar de auto's... wat een dag was dat weer!

+1400m, -1400m, 13km, 6 à 7 uur

Dag 7 Afscheid van de Chablais

Vandaag nemen we na het ontbijt afscheid van elkaar. Een laatste blik op de Chablais brengen de herinneringen van de afgelopen dagen nog eens boven. Puur genieten, wel thuis!

Dag INFO INCLUSIEF

 • 5 dagtochten onder begeleiding van vertrouwde, ervaren & gediplomeerde Nederlands sprekende 360° trektocht gids: UIMLA International Mountain Leader (IML) & Wilderness First Responder (WFR)
 • 6 overnachtingen op basis van halfpension en lunch (op 5 wandeldagen tijdens ontbijt klaar te maken); verblijf is in 2-persoons kamers, met eigen badkamer en separate bedden
 • whatsapp-reisgroep met 360° Explore gids & basecamp
 • online foto-album van de reis
 • uitgebreide EHBO-set voor afgelegen gebieden inclusief medicijnen
 • dubbele klimaatcompensatie van jouw reis via Trees for All
 • reisgarantie regeling via STO

Exclusief

 • heen- en terugreis en lokaal vervoer
 • verzekeringen (reisverzekering is noodzakelijk)
 • persoonlijke uitgaven aan drankjes, telefoontjes, fooien en andere maaltijden of snack

Vroegboekkorting

De normale prijs voor deze reis is €1.100, maar op deze reis is onze vroegboekkorting van toepassing! Boek je lekker vroeg, dan krijg je de maximale korting van 10% op de reissom (excl. eventuele huurkosten). Het kortingsschema voor deze reis is als volgt: bij boeken

 • tot 5 maanden voor vertrek - 10% korting
 • tot 4 maanden voor vertrek - 8% korting
 • tot 3 maanden voor vertrek - 6% korting
 • tot 2 maanden voor vertrek - 4% korting
 • tot 1 maand voor vertrek - 2% korting

Reischeque

Bij meer dan 8 personen ontvangt elke reiziger na afloop van de reis een reischeque1

 • bij 9 personen een reischeque t.w.v. €15 p.p.
 • bij 10 personen een reischeque t.w.v. €30 p.p.
 • bij 11 personen een reischeque t.w.v. €45 p.p.
 • bij 12 personen een reischeque t.w.v. €60 p.p.

1 Onze reischeques zijn geldig tot twee jaar na datum van afgifte en zijn niet persoonsgebonden. Ook leuk om na jouw reis cadeau te doen aan bevriende outdoorenthousiasten! Per persoon kan er per reis één reischeque worden verzilverd. De reischeques zijn in te wisselen op trektochten, micro avonturen en sneeuwwandelreizen m.u.v. de sneeuwwandelreizen i.s.m. de NKBV.

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Verzekering

Als je deelneemt aan een reis van 360° Explore ben je verplicht een reisverzekering af te sluiten. Je kunt daarvoor terecht bij de Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging of je verzekeringsagent raadplegen.