Update Covid-19: Veilig op reis in het najaar

Tripfacts

V.a. €0,00 per persoon Kan variëren i.v.m. vroegboekkorting en vertrekdata Reserveer nu

De mooiste paden, graatjes en toppen vanuit een hotel

Top-5 dagwandelingen in de Chablais

Heerlijk erop uit,schitterende uitzichten

Even heerlijk een week onbezorgd wandelen vanuit een comfortabel hotel waar we op en top worden verzorgd. We hebben de vijf mooiste dagwandelingen uitgezocht in dit pareltje in de Noordelijke Franse Alpen: de Chablais, vlak onder het Meer van Genève. Er gaat geen dag voorbij dat we ons niet over graatjes bewegen, toppen aantikken en collen passeren, dus veel mooie uitzichten gegarandeerd!

Trip/Course designer: Peter Mienes Peter Mienes

360° Explore is sinds jaar en dag kind aan huis in Hotel Esprit Montagne, zowel 's zomers als 's winters. Onze gidsen kennen het gebied dus op hun duimpje en hebben speciaal voor de zomer 2020 deze nieuwe reis samengesteld. Met het hotel als onze comortabele basis maken we elke dag een pittige wandeling, steeds in een andere hoek van de Chablais. Daarbij passeren we ook een enkele keer de grens met Zwitserland, maar wat alle tochten gemeen hebben zijn de schitterende uitzichten op de Alpen, met de Berner Alpen in het Oosten, rechts daarvan de Grand Combin tot en met de Mont Blanc als we in Zuidelijke richting kijken. Ook flora en fauna laten zich niet onbetuigd tijdens deze week: het gebied staat bekend om z'n steenbokken.

De dagwandelingen zijn pittig, maar het voordeel is dat we met lichte dagrugzakken lopen, zodat we maximaal kunnen genieten!

Trip profiel

Inspanning Sportief

  • Klimmen 1,580m
  • Dalen 1,578m
  • Hoogste punt 2,431m
  • Afstand 11km

Jij kunt dat wel waarderen: een gezonde inspanning overdag, en dan lekker ontspannen in het hotel, buiten in de ligstoelen of binnen in de sauna. Een goede 1300 hoogtemeters stijgen en dalen op een dag is voor jou geen probleem, en je hebt voldoende puf om dan ook nog van de schitterende omgeving te genieten! Je staat voldoende goed op je bergschoenen om je ook op steilere paadjes zeker te voelen; sterker, je vind het ook wel leuk om een paar keer je handen te moeten gebruiken bij het wandelen. En je kunt ook genieten van een pauze op een mooi plekje: een top met uitzicht, of tussen de toppen in op een met bloemen bezaaide weide. Het bovenstaande profiel is van de hike naar Cornettes de Bise.

Vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Top-5 dagwandelingen in de Chablais

-

  • Duur dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo

V.a. €0,00 per persoon Kan variëren i.v.m. vroegboekkorting Boek nu

Foto's

Bekijk het gehele fotoalbum

Dag-tot-dag