Update Covid-19: We mogen weer!

Tripfacts

V.a. €1275,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

Trailrunreis rondom de Mont Blanc

Hardlopen om de Mont Blanc

GARANT | In de voetsporen van de UTMB

Welke trailrunner droomt er niet van, hardlopen om het immense Mont Blanc massief. In een week volgen we globaal de route van de legendarische UTMB race, een route van ongeveer 170 km. We rennen over smalle paden met een weids panorama, we klimmen naar hoge besneeuwde passen en snellen door geurende bloemenvelden. De Mont Blanc is nooit ver weg. Je moet wel van een beetje afzien houden, maar dan word je rijkelijk beloont tijdens deze grandioze trailweek.

Trip designer: Jeffry Oonk Jeffry Oonk

Deze trailrunreis wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met MudSweatTrails, het trailrun platform van Nederland.

In samenwerking met MudSweatTrails organiseren wij eind juni een fantastische trail run week rondom het Mont Blanc Massief. In zeven dagen rennen we met maximaal 18 deelnemers om de Mont Blanc waarbij we globaal de route van de Ultra Trail du Mont Blanc volgen. De dag afstanden liggen tussen de 13 en 34 km. De maximale hoogte verschillen op een dag zijn 2200 meter klimmen en dalen. We verblijven in 6 nachten in comfortabele hotels, op basis van 2-persoons kamers, en twee nachten in berghutten (2 of 4 persoons-kamers of slaapzaal) waarbij ontbijt en diner zijn inbegrepen. Tijdens deze trail running reis is vrijwel alles inbegrepen, behalve het eten en drinken tijdens het rennen en drankjes in de accommodaties.

Lees hier het mooie verhaal dat Jaap Jepma schreef na zijn deelmame aan de UTMB Trailreis in 2019

Als je voor 16 november 2020 deze reis boekt krijg je van ons een waardebon ter waarde van €50 die je kunt besteden bij de MudSweatTrails Store in Zoetermeer. De waardebon is alleen geldig in de winkel en niet bij online bestellingen. De waardebon is geldig tot één dag voor vertrek van jouw trailreis. 

Trip profiel

Inspanning Uitdagend

 • Klimmen 9,305m
 • Dalen 9,305m
 • Hoogste punt 2,537m
 • Afstand 152km

Dit wordt een prachtige maar tevens pittige trailweek. Per dag rennen we 20 tot 30 kilometer in de bergen. De paden zijn veelal goed, het aantal hoogtemeters is meestal stevig. Omdat de reis vrij vroeg in het seizoen valt zullen we waarschijnlijk ook kleine sneeuwvelden over moeten steken. We proberen zo veel mogelijk van de route te rennen, maar zullen, zeker als het flink stijgt, ook “power walken”. De hoogte verschillen per dag zijn fors, met maximaal 2.200 meter stijgen en dalen op één dag. Het weer zal een belangrijke factor zijn tijdens deze week. Regen en sneeuw of juist hoge temperaturen met felle zon kunnen de omstandigheden behoorlijk zwaarder maken. We eisen dan ook dat je elke dag beschermende kleding in je hardlooprugzakje mee draagt. Bij hoge temperaturen is het belangrijk veel te drinken en moet je misschien wat extra drinken mee nemen. We overnachten in comfortabele hotels of berghutten waar we ook het ontbijt en avondeten nuttigen. Jij bent een fanatieke en goed getrainde hardloper die graag het asfalt verlaat. Je houdt er van om in de bergen te rennen en van het idee alleen al om dit een week lang achter elkaar te doen gaat je hart sneller kloppen. Je schuwt lange actieve dagen niet, want je zult minstens vijf uur per dag onderweg zijn. Je realiseert je dat het hier om een groepsreis gaat, en niet om een wedstrijd. Je bent dan ook bereidt om je sociaal op te stellen en af en toe op andere deelnemers te wachten. Je vindt het leuk om tijdens het hardlopen ook te genieten van een kop warme chocomelk of koffie met vers gebakken taart in de berghutten die we tegen komen. Je ziet deze reis als een hoogtepunt van het trailrun jaar of je gebruikt deze trailrun week als voorbereiding op een bergtrail later in het seizoen. Je kunt dan ook niet wachten tot de trailweek begint.

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Hardlopen om de Mont Blanc

25 juni - 3 juli 2021

Gids: Jeffry Oonk Jeffry Oonk

 • Reisduur 9 dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo
jun 21 jun 22 jun 23 jun 24 jun 25 jun 26 jun 27
jun 28 jun 29 jun 30 jul 1 jul 2 jul 3 jul 4

V.a. €1275,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte

Foto's

Dag-tot-dag

Dag 1 Ontvangst in Chamonix

Vanaf 16.00 uur verzamelen we in het hotel en beginnen we met een briefing. Daarna genieten we van een heerlijk avondeten en kunnen we hopelijk genieten van het prachtig avondlicht op de sneeuwkap van de Mont Blanc.

HEEN & TERUGREIS

We reizen op eigen gelegenheid naar het hotel in Chamonix. Vanaf 16.00 uur zijn we welkom in het hotel en om 17.00 begint de verplichte briefing van de reis. 

Dag 2 De eerste pas, Col de Tricot

Welke trailrunner kent het kerkje van Chamonix niet? Aan voet van de trappen van deze kerk start elk jaar de UTMB. Wij beginnen hier aan ons trailrunavontuur. Vanaf Chamonix volgen we 6 km de rivier richting Les Houches over een goed pad.  We kunnen de steile helling al zien liggen die we na Les Houches moeten beklimmen. Boven zien we de imposante Bionnassay gletsjer en ons volgende doel, de 2120 meter hoge Col de Tricot. Hierna gaat het steil naar beneden en komen we in een prachtige dal waar we bij Refuge Miage wat kunnen drinken. Na een korte klim dalen we door het bos af naar Les Contamines.

Chamonix (1040m) - Les Houches (1007m) - Col de Tricot (2120m) - Les Contamines (1167m).
Circa. 26km, 1580m stijgen en 1420m dalen.

Dag 3 De lange klim naar Col de Bonhomme

Een lange klim! 15 Minuten na vertrek gaat het omhoog, en dat blijft het vervolgens 12 kilometer lang doen. Via eerst een breed pad en daarna smalle bergpaden stijgen we 1200 meter naar Col du Bonhomme. Hierna lopen we over een smal pad langs de flanken van de berg en stijgen de laatste 300 meter naar Col des Fours op 2665 meter hoogte (het hoogste punt op tijdens deze trail week). De afdaling is spectaculair en als we eenmaal de rivier zijn overgestoken kunnen we de berghut de Mottets al zien liggen.

Les Contamines (1167m) - Col du Bonhomme (2329m) - Col des Fours (2665m) - la Ville des Glaciers - Refuge de Mottets (1870m).
Circa 20km, 1580m stijgen en 880m dalen.

Dag 4 Over Col de la Seigne naar Italië

Achter de berghut boezemt Col de la Seigne (2518m) ontzag in. De klim (700 meter) begint steil, maar vlakt af naarmate we dichter bij de col komen. Boven op de col hebben we fantastisch uitzicht over Val Veny en Val Ferret, ons speelterrein voor de komende drie dagen. De afdaling begint steil maar al snel kunnen we heerlijk ontspannen afdalen. Onder ons zien we de Romeinse weg liggen, maar ook de tweede klim van vandaag naar Mont Favre Spur. Hierna dalen we door de bossen af naar Courmayeur. 

Refuge de Mottets (1870m) – Col de la Seigne (2518m) – Lac de Comball (1960m) – Mont Favre Spur (2430m) – Courmayeur (1226m). 

Circa 27km, 1240m stijgen en 1820m dalen.

Dag 5 De panorama dag

We rennen Courmayeur uit via een kort stukje asfalt, waarna er een 700 meter hoge en steile klim door het bos volgt naar Refuge Bertone. Hierna gaat het 13 kilometer op en neer over een geweldig pad langs de berghelling. We hebben prachtig zicht op de Mont Blanc en Grandes Jorasses. In Refuge Bonatti genieten we van heerlijke Italiaanse koffie. Eenmaal op de bodem van Val Ferret is het nog een korte klim naar de Refuge Elena.

Courmayeur  (1226m) – Refuge Bertone (1989m) – Refuge Bonatti (2025m) - Refuge Elena (2062m). 

Circa 20km, 1198m stijgen en 401m dalen.

Dag 6 Via Col Ferret naar Zwitserland

We beginnen de dag met een 500 meter hoge en steile klim naar Col Ferret (2537m). Als we terug kijken kunnen we Col de la Seigne zien, hier stonden we drie dagen geleden. De afdaling is makkelijk. Vanaf la Fouly volgen we eerst het brede pad langs de rivier. Het kan hier erg warm worden. Via een morene muur dalen we af naar enkele traditionele Alpen dorpen met authentieke houten huizen. Na een ijsje of koffie in Issert klimmen we het laatste pittige stuk naar ons hotel in Lac Champex. In het hotel zien we onze hoofdbagage weer terug en kunnen de liefhebbers het bergmeer in duiken dat midden in het dorp ligt.

Refuge Elena (2062m) – Grand Col Ferret (2537m) – La Fouly (1610m) – Lac Champex (1466m). 

Circa 28km, 895m stijgen, 1492m dalen.

Dag 7 De lange klim naar Bovine

Het eerste deel van de dag is makkelijk en daalt licht. Maar dit is slechts de stilte voor de storm. Via een steil een stenig pad stijgen we (700 meter) naar Bovine (1987 m), een fraaie berghut vanwaar we van een prachtige uitzicht kunnen genieten. Door een mooi bos dalen we over een smal pad naar Col de la Forclaz. We dalen nog wat verder naar Le Peule en klimmen vervolgens door het bos naar Col de Balme. Vanaf hier kunnen we de grillige Aiguillette des Posettes al zien liggen. Vanaf deze top dalen we door het bos naar Montroc, waar we de trein naar Chamonix pakken.

Lac Champex (1466m) – Bovine (1987m) – Col de la Forclaz (1526m) – Col de Balme (2191m) – Aig des Posettes (2201m) – Montroc (1417m). 

Circa 29km, 1810m stijgen en 1860m dalen.

Dag 8 De Chamonix vallei

Een waardige afsluiting van een geweldige trailrunweek. Deze laatste dag lopen we hoog boven de Chamonix vallei. Na een 900 meter lange klim komen we bij het legendarische Lac Blanc. Als het weer meezit kunnen we genieten van een weergaloos uitzicht op de Mont Blanc en de verschillende gletsjers die in de Chamonix vallei uitkomen. Via een stenige afdaling komen we uit bij La Flegere. Vanaf hier volgen we de contouren van de berghelling en dalen door het bos af naar Chamonix.  Als we de trappen van het kerkje oplopen hebben we de hele ronde om het Mont Blanc massief volbracht en hebben we dat koude biertje wel verdient!

Montroc (1417m) – Col des Montets (1481m) – Refuge Lac Blanc (2352m) – Refuge La Flegere (1875m) - Chamonix (1040M). 

Circa 20km, 1300m stijgen en 1700m dalen.

Dag 9 Terug naar Nederland

Iedereen reist na het ontbijt op eigen gelegenheid terug naar huis of gaat door naar het volgende trailrun avontuur.

Dag INFO Inclusief

 • UIMLA International Mountain Leader & MST begeleider  
 • 8 nachten in een mooie hotels en berghutten op half board basis (ontbijt en diner) 
 • Pre-departure trialrun meeting in Nederland met koffie en thee op zondag 26 april 2020
 • Vervoer van bagage (maximaal 1 stuks bagage per persoon van maximaal 15 kilogram, liefst in zachte duffelbag) tussen de verschillende accommodaties
 • Volledige klimaatcompensatie van jouw reis via Trees for All 
 • Beperkte eerste hulp kit inclusief medicijnen

Exclusief

 • Transport naar en van Chamonix
 • Lunches
 • Lunchmaaltijden / cakes in de hutten 
 • Persoonlijke uitgaven aan drankjes, en andere maaltijden of snacks 
 • Reisverzekering en annuleringsverzekering

Reissom Informatie

Reisgezelschap t/m 18 personen reissom €1275 p.p.

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Verzekeringen

Als je deelneemt aan een trailrunreis van 360° / MST ben je verplicht een reisverzekering af te sluiten die deze buitensport activiteit dekt. Je kunt daarvoor terecht bij de Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging of je verzekeringsagent raadplegen.