Update: Lees hoe wij met de Coronacrisis omgaan en hoe je toch een toekomstige reis kunt boeken.

Tripfacts

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

Onbekende huttentrektocht in de Italiaanse Alpen

Adamello Brenta

Langs de grootste gletsjer in het Adamello massief

Het Adamello massief en het bijbehorende Parco Naturale Adamello-Brenta zijn relatief onbekend in Nederland. Terwijl het gebied toch veel te bieden heeft: uitdagende wandelingen, het Italiaanse huttenleven, alpenweiden, bergmeren, spectaculaire vergezichten en de grootste gletsjer van Italië. Onderweg voel je ook de geschiedenis in dit gebergte, overal kom je resten van de Eerste Wereldoorlog tegen, om iedere meter is gestreden.

Trip designer: Eddy van Nijnatten Eddy van Nijnatten

Dit relatief kleine, maar onverwacht mooie berggebied tussen de Alpen en Dolomieten in, wordt gedomineerd door de 3.550 meter hoge, altijd met sneeuw bedekte Adamello en de gelijknamige gletsjer. Om echt in het Adamello-gebied door te dringen volgen we de Alta Via dell’Adamello, de Sentiero numero uno. Deze spectaculaire route loopt in 6 dagen van zuid naar noord, dwars door het hooggebergte, over een aantal pittige hoge passen, langs graten en (stuw)meren. Het gemarkeerde pad volgt in grote lijnen de verdedigingslinie die de Italianen in de Eerste Wereldoorlog hadden opgeworpen tegen de Oostenrijkers. Niet de lengte van de dagtochten, maar het vele stijgen en dalen, vaak door blokkenterrein en over sneeuwvelden en soms extra beveiligd met staalkabels, maken dit traject uitdagend! Tijdens deze trektocht maken we ook een dagtocht naar de rand van gletsjer op 3.150m. Elke avond kunnen we bijkomen in typisch Italiaanse hutten met heerlijke minestronesoepen en pasta’s.

Trip profiel

Inspanning Uitdagend

Deze huttentrektocht geeft de enthousiaste wandelaar die is uitgekeken op de gebaande paden, de garantie voor een zeer sportieve wandelvakantie. Wat kun jij genieten van uitdagen hooggebergte paden en pittig klimmen en dalen met als beloning mooie vergezichten. Van blok naar blok springen en af en toe een stukje staalkabel of een handje gebruiken maakt het alleen maar leuker. En dat gecombineerd met een lichte rugzak en het Italiaanse huttenleven, maakt het echt genieten.

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Adamello Brenta

-

  • Reisduur dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte Boek nu

Foto's

Bekijk het gehele fotoalbum

Dag-tot-dag