Tripfacts

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

Sneeuwwandeltrektocht langs Europa’s hoogste kapel

Grand Tour du Thabor

Absolute rust in de Zuidelijke Franse Alpen

De valleien van de Clarée en de Étroite liggen ingeklemd tussen het bekende natuurpark van de Ecrins en de Italiaanse grens. De absolute rust in dit deel van de Zuidelijke Franse Alpen is te danken aan het verbod op de ontwikkeling van skigebieden: je komt er enkel (sneeuwschoen)wandelaars, langlaufers en tourskiërs tegen. De Mont Thabor is met zijn 3178m de blikvanger in dit gebied, en op deze wandelberg ligt Europa’s hoogst gelegen kapelletje, dat we bij gelegenheid zeker even zullen bezoeken!

Trip designer: Peter Mienes Peter Mienes

De week bouwt rustig op: na een tweetal korte dagafstanden in Vallée de Clarée maken we in twee etappes de grote oversteek naar de Refuge du Mont Thabor. Na drie hutten met douchegelegenheid is deze hut wat eenvoudiger. We blijven hier twee nachten en doen vanuit deze hut een toppoging naar de Mont Thabor. Het kapelletje vlak onder de top is een mooie plek om even helemaal stil te zijn, en te denken aan wie of wat je maar wilt.

Na de dagtocht vinden we in Vallée Étroite onze laatste hut: tot 1946 was dit Italiaans grondgebied, en bij de hut waar we verblijven prijkt de Italiaanse vlag nog trots in de vlaggenmast. Dus reken op Italiaanse koffie, eten en wijnen in deze hut (en een douche). Op de laatste dag maken we onze ronde af, en keren terug naar Névache, het vertrekpunt van onze tocht, en sluiten de week samen af met een lunch. De 360° Explore reisontwikkelaar & gids Peter Mienes heeft deze tocht ontwikkeld en al enkele keren uitgevoerd. Wij nemen je graag mee in dit overweldigend mooie winterse berglandschap op steenworp afstand van de 4000’er Barre des Écrins.

Trip profiel

Inspanning Avontuurlijk

  • Klimmen 1,063m
  • Dalen 900m
  • Hoogste punt 2,691m
  • Afstand 15km

Je bent een bergwandelaar die het leuk vindt om een uitdagende sneeuwschoentrekking te maken in midden-alpien terrein. Je hebt een uitstekende conditie, en begrijpt dat sneeuwschoenwandelen flink inspannender kan zijn dan gewoon bergwandelen. Als het qua omstandigheden een keer tegenzit heb je voldoende motivatie om de tocht te volbrengen. Het terrein en de afstanden (vooral later in de tocht) stellen de nodige eisen aan je conditie en terreinvaardigheid: de hoogteverschillen lopen op tot zo’n 1100m per dag, en het terrein is soms zodanig (langdurig) steil (soms tot 30 à 35 graden) dat het een flinke belasting kan zijn voor de enkels en knieën, zeker bij harde sneeuw. Door weersomstandigheden kan de tocht zwaar worden, dus een uitstekende loopconditie en goede knieën/enkels zijn voorwaarden om deze tocht voor jezelf en je tochtgenoten tot een fantastische ervaring te maken. Het hoogteprofiel is van dag 4 uit deze trektocht: de tocht van Refuge de Laval naar Refuge de Terre Rouge via de Passage de la Pissine op 2699m.

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Grand Tour du Thabor

-

  • Reisduur dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte Boek nu

Foto's

Bekijk het gehele fotoalbum

Dag-tot-dag