Tripfacts

V.a. €891,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

Over glooiende bergen en door prachtige bossen en velden

Grande Traversée du Jura

Sneeuwschoen trekking door de Franse Jura

De Franse Jura ligt als een langgerekte bergketen langs de Zwitserse grens. Dit gebied leent zich perfect voor een niet al te zware sneeuwschoentrekking. Prachtige bossen worden afgewisseld met open velden en kleine dorpen. We overnachten in gemoedelijke accommodaties en genieten van specialiteiten uit de lokale keuken. Vijf dagen op sneeuwschoenen genieten van het zuidelijke deel van de Jura.

Trip designer: Jeffry Oonk Jeffry Oonk

Een eindeloze keten glooiende bergen lijkt zich in de Franse Jura van noord naar zuid uit te strekken. Kleine authentieke dorpen liggen in de dalen verscholen tussen de bossen en de velden. Er heerst hier een gemoedelijke sfeer. Met sneeuwschoenen en een lichte rugzak lopen we in vijf dagen van hut naar hut door het meest zuidelijk deel van de Jura. De hoge naaldbomen zijn bedekt met een dik pak sneeuw waar we langzaam tussen door omhoog lopen. Vanaf de kale bergruggen kijken we kilometers ver en en kunnen we soms het te volgen pad in de verte door de heuvels zien slingeren. In de kleine accommodaties worden we vriendelijke ontvangen en wordt er heerlijk voor ons gekookt. Sneeuwwandelen in dit prachtig gebied is voor iedereen met een normale conditie goed te doen.

Onze huis-camerman Kay Jansen maakte tijdens een voorgaande editie deze prachtige video, een sfeerimpressie om even stil van te genieten!

Trip profiel

Inspanning Ontspannen

 • Klimmen 1,325m
 • Dalen 1,436m
 • Hoogste punt 1,392m
 • Afstand 52km

Lijkt het jou ook zo mooi om eens op sneeuwschoenen van hut naar hut door het prachtige Jura gebergte te trekken? Het gebied is zeer afwisselend en biedt alles voor een fraai wintersportvakantie. De fraaie glooiende bergen met uitbundige bossen en kleine velden verrassen na elke bocht. Vanaf de hoger geleden bergkammen kijken we hoe de verschillende bergketens kilometer na kilometer achter elkaar liggen. We dragen al onze eigen bezittingen mee in onze rugzak, zoals een setje schone kleren, warme kleding en hutsloffen. Elke dag krijgen we vanuit de accommodaties een lekkere en voedzame lunch mee. Deze trekking is geschikt voor een ieder die eens een wintertrektocht wil maken, ook als je nog nooit met sneeuwschoenen hebt gelopen.

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Grande Traversée du Jura

1 februari - 7 februari 2020

Gids: Femke Treep Femke Treep

 • Reisduur 7 dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo
jan 27 jan 28 jan 29 jan 30 jan 31 feb 1 feb 2
feb 3 feb 4 feb 5 feb 6 feb 7 feb 8

V.a. €891,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte

Foto's

Bekijk het gehele fotoalbum

Dag-tot-dag

Dag 1 Heenreis Nederland - Prémanon

We reizen op eigen gelegenheid naar de eerste accommodatie van deze Jura sneeuwschoentrekking. Het kleine dorp Prémanon is omgeven door prachtig besneeuwde rollende bergen. Dit is onze speeltuin voor de komende dagen. We verblijven de eerste nacht in een typische knusse accommodatie waar we genieten van een heerlijk avondmaal. We laten wat schone kleren achter bij de hut en eventueel onze auto’s die we op de laatste dag weer op halen.

Heen & terugreis

Er zijn verschillende opties om in Prémanon in de Jura te komen. Reizen met de trein is een goede mogelijkheid, via Parijs en voor het grootste deel met de snelle TGV. Met de auto is het ongeveer 900 kilometer rijden van Nederland naar Prémanon. Om met elkaar de heen- en terug reis af te stemmen en samen rijden te vergemakkelijken openen wij bij genoeg reisgenoten een reizigers app.

Dag 2 Prémanon - Lajoux

Na het ontbijt gaan voor het eerst tijdens deze reis de sneeuwschoen onder. Met onze kleine rugzak op de schouders zetten we onze eerste stappen van deze Jura Trekking. We lopen het dorp uit door de velden. Al snel duiken we de langzaam stijgend de bossen in. Als we een beetje aan de sneeuwschoenen gewend zijn klimmen we naar 1390 meter. De sneeuw op de bomen dempt de geluiden om ons heen. Op een mooie plek genieten we van de meegebrachte lunch. Door een halfopen landschapen dalen we langzaam af richting Lajoux, waar we overnachten in een mooie accommodatie. Hier kunnen de liefhebbers genieten van een lekker glas lokale wijn. Het avond eten smaakt ons extra goed nadat we de hele dag buiten zijn geweest.

Start 1150m - einde 1170m, Circa 14 km, 6 uur lopen, 380m stijgen en 360m dalen.

Dag 3 Lajoux - Bellecombe

De tocht van vandaag loopt door een wat meer open landschap. Vanaf onze accommodatie klimt de route door prachtige velden rustig naar het hoogste punt van de dag op 1320 meter. De velden zien er in de winter verlaten uit met her en der een boerderij omringd door de glooiende bergen. Net voorbij Bellecombe klimmen we het laatste stuk naar onze accommodatie van vandaag. In deze eenvoudige accommodatie serveren de gastvrouw heerlijke lokale maaltijden. Misschien zien we vanuit de hut wel wilde dieren lopen of uilen roepen.

Start 1170m - einde 1240m, Circa 13 km, 5 uur lopen, 300m stijgen en 230m dalen.

Dag 4 Bellecombe - La Presse

Na het ontbijt pakken we al onze spullen weer in en met een lunchpakket in de rugzak gaan we op pad. We lopen vandaag door een prachtige mozaïek landschap. Wat is het een genot om zo van hut naar hut te wandelen door dit winter landschap. We proberen dierensporen in de sneeuw te ontdekken terwijl we door het glooiende land lopen. We maken nog even een ommetje naar een fraai uitzichtpunt vanwaar we een groot deel van de Jura en omliggende bergen kunnen zien. Na de lunch dalen we af richting La Pesse waar we voor de komende twee nachten in de accommodatie verblijven. 

Start 1240m - einde 1170m, Circa 9 km, 4 uur lopen, 290m stijgen en 356m dalen.

Dag 5 La Presse - Dagtocht

Als korte onderbreking op onze trektocht maken we vandaag een dagtocht naar Les Bouchoux. We kunnen rustig ontbijten en gaan daarna met een lichte rugzak op pad. We lopen door het dorpje La Pesse en klimmen geleidelijk naar La Croix des Couloirs. Via een kort zigzaggend pad dalen we af naar Les Bouchoux. Aan het eind van de dorpsstraat staat de kerk van dit kleine gehucht. We lopen door de besneeuwde velden en klimmen vervolgens terug naar het uitzichtpunt. Afhankelijk van de tijd maken we nog een extra lus over het kammetje om zo nog wat langer te kunnen genieten van de omgeving. Eenmaal terug in de accommodatie genieten we van een glas wijn of een biertje.

Start 1170m - einde 1170m, Circa 10 km, 5 uur, 220m stijgen en 220m dalen.

Dag 6 La Presse - Giron

Na twee nachten nemen we afscheidt van de gastvrouw en gastheer en beginnen we aan onze laatste dag van deze trektocht. We hebben nog ongeveer 13 kilometer te gaan to Giron. Het begin van de dag dalen we langzaam door bossen omsloten velden. Door dichte bossen klimmen we naar 1200 meter hoogte. Vanaf La Rouche Fauconniere hebben we een grandioos uitzicht op het komvormige dal onder ons. Na de lunch dalen we af naar het kleine dorpje Giron, en zo komt deze sneeuwschoentrekking aan het eindpunt. Onze laatste nacht verblijven we in een gezellige gite het dorp. 

Start 1160 - einde 1010m, Circa 13 km, 5 uur lopen, 340m stijgen en 500m dalen

Dag 7 Giron - Nederland

Aan al dit moois van de afgelopen dagen komt langzaam een eind. Na het ontbijt worden we opgehaald door een taxibusje en rijden we terug naar Prémanon. Hier nemen we afscheid van elkaar en reizen we met een hoofd vol herinneringen terug naar Nederland. 

Dag INFO INCLUSIEF

 • Nederlandse gids: UIMLA International Mountain Leader, Wilderness First Responder
 • 6 Overnachtingen in comfortabele lokale accommodatie
 • Alle maaltijden vanaf het avond eten op dag 1 t/m het ontbijt op dag 7
 • Drinken bij het avond eten
 • Transport op dag 7 van eindpunt trekking terug naar beginpunt
 • Volledige klimaatcompensatie van jouw reis via Trees for All (vanaf vertrek Nederland t/m terugkomst Nederland)
 • STO reisgarantie regeling
 • Uitgebreide eerste hulp kit inclusief medicijnen

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar en van Prémanon in de Jura
 • Sneeuwwandelschoenen en stokken kun je zelf meenemen of huren via 360°
 • Reisverzekering
 • Persoonlijke uitgaven aan drankjes, telefoontjes, fooien en andere maaltijden of snack
 • Extra versnaperingen die in de dorpen gekocht kunnen worden

Vroegboekkorting

De normale prijs voor deze reis is €990, maar op deze reis is onze vroegboekkorting van toepassing! Boek je lekker vroeg, dan krijg je de maximale korting van 10% op de reissom (excl. eventuele huurkosten). Het kortingsschema voor deze reis is als volgt: bij boeken

 • tot 5 maanden voor vertrek - 10% korting

 • tot 4 maanden voor vertrek - 8% korting

 • tot 3 maanden voor vertrek - 6% korting

 • tot 2 maanden voor vertrek - 4% korting

 • tot 1 maand voor vertrek - 2% korting
   

Reischeques

Bij meer dan 8 personen ontvangt elke reiziger na afloop van de reis een reischeque1

 • bij 9 personen een reischeque t.w.v. € 12,50 p.p.
 • bij 10 personen een reischeque t.w.v. € 25 p.p.
 • bij 11 personen een reischeque t.w.v. € 37,50 p.p.
 • en bij 12 personen een reischeque t.w.v. € 50 p.p.

1 Onze reischeques zijn geldig tot twee jaar na datum van afgifte en zijn niet persoonsgebonden. Ook leuk om na jouw reis cadeau te doen aan bevriende outdoorenthousiasten! Per persoon kan er per reis één reischeque worden verzilverd. De reischeques zijn in te wisselen op trektochten, micro avonturen en sneeuwwandelreizen m.u.v. de sneeuwwandelreizen i.s.m. de NKBV.

VERZEKERING

Als je deelneemt aan een reis van 360° Explore ben je verplicht een reisverzekering af te sluiten. Je kunt daarvoor terecht bij de Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging of je verzekeringsagent raadplegen.