Tripfacts

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

Op sneeuwschoenen door de mooiste regio van Duitsland

Nationaal Park Berchtesgaden

Onbekend, Authentiek, Bergsteigerdorf & Fotogeniek

Onbekend, Authentiek, Bergsteigerdorf, Fotogeniek, Wereldgeschiedenis. Zomaar wat kernwoorden van de reis. Vanuit het comfortabele Gasthof met uitzicht op de machtige Watzmann maken we dagelijkse sneeuwschoentochten door besneeuwde bossen, gemoedelijke almen en met prachtige uitzichten.

Trip designer: Reinier Bos Reinier Bos

Het gebied rondom Berchtesgaden behoort tot één van de allermooiste vakantieregio’s van Duitsland en leent zich uitstekend voor het maken van sneeuwschoentochten. Daarnaast is dit het enige Duitse nationale park. Door dit gebied maken we vijf dagtochten waarbij we onderweg genieten van fantastische uitzichten in een fotogeniek landschap.

Het gebied kenmerkt zich voornamelijk door zijn authentieke dorpen, prachtige meren en imposante bergen in een echte uithoek van het land. Een ware trekpleister is de Kӧnigssee, deze ligt omringt tussen de bergen en heeft met zijn steile wanden die vanuit het water omhoogrijzen wat weg van een fjord. Deze Kӧnigssee zullen we meerdere keren van bovenaf bekijken met op de achtergrond de machtige Watzmann (2713m). Een van de mooiste bergen ter wereld. Daarnaast wandelen we natuurlijk door het berggebied waar wereldgeschiedenis is geschreven tijdens de 2e wereldoorlog.

Trip profiel

Inspanning Sportief

  • Klimmen 1,008m
  • Dalen 1,008m
  • Hoogste punt 1,589m
  • Afstand 12km

Tijdens deze reis maken we alleen dagtochten waarbij we elke dag terugkomen bij ons Gasthof. Dit stelt ons in de gelegenheid om het gewicht in de rugzak zo laag mogelijk te houden. Omdat sneeuwschoenwandelen op zich al een behoorlijk zware wintersport is maakt dat deze reis toegankelijk voor iedereen. Wel moet je in staat zijn elke dag ongeveer 5-6 uur te kunnen wandelen om maximaal te kunnen genieten van de week. Ervaring met het sneeuwschoenwandelen is niet nodig. Het hoogteprofiel is van een doorsnee wandeling (beklimming Dürrnbachhorn).

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Nationaal Park Berchtesgaden

-

  • Reisduur dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte Boek nu

Foto's

Bekijk het gehele fotoalbum

Dag-tot-dag