Tripfacts

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

Exotisch sneeuwschoenwandel avontuur in Griekenland

Unesco Pindos Mountains Traverse

Sneeuwwandelen door de Griekse Pindos Mountains

Wie aan Griekenland denkt, ziet blauwe koepeldagen op kalk witte huisjes voor zich, een azuurblauwe zee en een breed uitgeworpen eilandengroep waartussen ferry’s de schakel vormen. Hoe anders is het in het Grieks Nationaal Park de Pindos Mountains. Waar je je in de winter op een ongewone Alpine plek bevindt met maagdelijke sneeuw en wilde natuur. Gadegeslagen door geologisch wonderlijke rotsformaties erkent door Unesco. En te gast in het Europees meest zuidelijke leefgebied van de bruine beer.

Trip designer: Niels Leenders Niels Leenders

Op sneeuwschoenen trekken we door de bergen die de ruggengraat vormen van het Balkan schiereiland: de Pindos gebergtegordel. Een geologisch unieke keten die zich uitstrekt van de grens met Albanië naar de Golf van Korinthe, door naar de Peloponnese en onder water Kreta, Karpathos en Rhodes verbindend met het Taurus gebergte in Turkije. Wij verkennen het voor sneeuwwandelaars interessante westelijke deel waaronder de Gamila/Astraka range valt en de top van Smolakis die met 2.631m de hoogste berg is van de Pindos. Vanwege de variëteit aan dierenleven, planten- en bomensoorten is het gebied een beschermd Grieks nationaal park: het grootste op het vaste land. En de unieke combinatie van kalk- en vulkanisch gesteente is door Unesco erkent en benoemt. Als dat al niet genoeg redenen zijn voor een avontuurlijke verkenning van dit gebied, blijft de cultuur natuurlijk niet onbenoemd: de Pindos huisvesten schitterende kleine dorpjes die, zo lijkt het, willekeurig in het landschap verstrooit zijn en uit huisjes van Zagori bestaan. De kalksteen die uit het gebied gewonnen wordt. Meer oostelijk treffen we kleine herdersnederzettingen waar nog een eigen taal gesproken wordt. We gaan van dorp naar dorp waar we de vriendelijke Vlachs ontmoeten, de lokale keuken proeven, leren over de historie en de honderd jaren oude trails waarover wij gaan. Overdag genieten we van onaangetaste bossen van Robola woudreuzen & zwarte den en magische vergezichten ver boven de bomen en tot diep in het binnenland en naar zee. Als de Griekse goden ons goed gezind zijn bekronen we die uitzichten met de toppen van Vasilitsa, Gomara en Smolakis.

Organisatie
Deze reis wordt aangeboden in co-creatie met de NKBV’s Bergsportreizen: je gaat op stap met een IML gids van 360° Explore, en het boekingsproces voor deze reizen verloopt via Bergsportreizen.nl. Als je nog geen lid was van de NKBV, dan word je dat tijdens het boeken. Ben je één van onze gewaardeerde bestaande 360° reisgenoten (minimaal 1 reis met 360° Explore meegeweest)? Dan ontvang je het lidmaatschapsgeld eenmalig voor het eerste jaar à €52,50 via 360° Explore terug! Het gebruik van sneeuwwandelschoenen en telescopische wandelstokken is bij sneeuwwandelreizen samen met de NKBV's Bergsportreizen inbegrepen. Een lawine drie-eenheid (lawinepieper, schep & sonde) is standaard inbegrepen bij alle 360° Explore winterreizen.

Trip profiel

Inspanning Avontuurlijk

  • Klimmen 1,265m
  • Dalen 1,264m
  • Hoogste punt 2,512m
  • Afstand 16km

Je bent een bergwandelaar die het leuk vindt om een sneeuwschoentrekking te maken van plek naar plek. Als het kan dan vind je het helemaal ontspannen als de (grote) bagage vervoerd wordt. En dat is het geval in het Pindos gebergte. Je hebt een goede conditie, en begrijpt dat sneeuwschoenwandelen flink inspannender kan zijn dan gewoon bergwandelen. Als het qua omstandigheden een keer tegenzit heb je voldoende motivatie om de tocht te volbrengen. Maar bovenal geniet je van de vergezichten die dit gebied je gaat brengen. Een solitaire gebergtegordel met unieke panorama's ver de binnenlanden van Griekenland in. Het hoogteprofiel is van de laatste sneeuwwandeltocht, de beklimming van Mt. Smolikas. Dit is een van de zwaardere dagen in het programma.

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Unesco Pindos Mountains Traverse

-

  • Reisduur dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte Boek nu

Foto's

Bekijk het gehele fotoalbum

Dag-tot-dag