Tripfacts

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

Gouden stranden in een unieke Arctische archipel

Lofoten Kampeertrektocht

Energie op grote Noorderbreedte!

Wat er in een tocht van ruim een week wel niet mogelijk is: zwerven over gouden stranden, balanceren op een messcherpe kam, een boottocht maken door een fjord, wildkamperen boven op een berg met een net ondergaande zon, lopen door een spookstad waar bewoners 60 jaar geleden nog leefden van papegaaiduikers, hangen aan een ketting aan een rots en gluren naar erotisch getinte chocolade figuren. De Lofoten heeft het. En op deze wildkampeer tocht vinken we het allemaal af.

Trip designer: Matthieu Veldhuis Matthieu Veldhuis

De Lofoten, het klinkt een beetje als een verloren gegaan fantasie land. Met een ligging net boven de poolgrens wordt het in de zomer niet donker. En het milde klimaat, vergelijkbaar met onze wadden eilanden, zorgt ook nog eens voor aangename temperaturen. Tel daarbovenop scherpe granieten pieken die vanuit zee meer dan 1000 meter omhoog gaan. Stranden die enkel te voet bereikbaar zijn en waar je de zon net even in de zee ziet duiken om een uurtje later weer te zien stijgen. De tocht start op het afgelegen eiland Vaeroy waar een bootje ons naar een uithoek brengt vanwaar we een top beklimmen om dichtbij een papagaaiduikers kolonie te komen. Daarna door naar Moskenes; het meest zuidelijke schiereiland van de Lofoten. Hier beklimmen we de Munken die een schittterend uitzicht geeft op Kjerkefjorden. Na een korte boottocht zetten we onze tenten op op het Horseid strand. Een plek waar je eigenlijk nooit weg zou willen. Dan zonder duidelijk pad over een uitzichtrijke pas en omlaag door een heus bos, zeldzaam in deze streken. Na onze laatste nacht op weer een bijzonder strand, klimmen we nog eens omhoog om van het uitzicht op de Ryten te genieten. De laatste nacht staan we op de camping in Ramberg. Hier kan je nog eens over het strand lopen en een voorspelling doen waar de zon net eventjes kopje onder gaat.

Onze huis-camerman Kay Jansen maakte tijdens een voorgaande editie deze prachtige video, die in nog geen anderhalve minuut samenvat wat deze reis naar de Lofoten zo bijzonder maakt!

Trip profiel

Inspanning Uitdagend

  • Klimmen 3,019m
  • Dalen 3,027m
  • Hoogste punt 760m
  • Afstand 43km

Jij zoekt een unieke ervaring. Niet alleen als het gaat over de bestemming, maar ook wat je daar dan doet. Want slapen op verlaten stranden en het lopen over een smalle graad maakt je nieuwsgierig en enthousiast. Voor jou zit het hem net iets meer in het zien van mooie lege plekken, dan het maken van zware en lange tochten. En tegelijk schuw je er niet voor terug om je een klein stukje aan een ketting omhoog te moeten trekken. Aardige scheut inspanning, snufje spanning en een overrompelende hoeveelheid schoonheid zijn de ingrediënten die jij zoekt. En dat natuurlijk op een pure manier: met een rugzak op, gevuld met spullen waarmee je je dagen terug kan trekken in de wildernis van de Lofoten.

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Lofoten Kampeertrektocht

-

  • Reisduur dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte Boek nu

Foto's

Bekijk het gehele fotoalbum

Dag-tot-dag