Update Covid-19: Veilig op reis

Tripfacts

V.a. €792,00 per persoon Kan variëren i.v.m. vroegboekkorting en vertrekdata Reserveer nu

Wildkamperen in Frankrijk tussen de 3000’ers

Kampeertrektocht in de Queyras

Verwilderen in ruige natuur

Dit is een unieke, avontuurlijke kampeertrektocht door het prachtige Parc Naturel Régional du Queyras. Tijdens deze reis verkennen we het gebied in 6 etappes en kamperen we iedere avond op een ander mooi plekje. Vrijwel iedere etappe beklimmen we een top, met steeds weer een wijds uitzicht over de omgeving en soms zelfs de gehele Franse alpen. Het hoogste punt van de reis is de indrukwekkende en maar liefst 3340 meter hoge Bric de Rubren.

Trip/Course designer: Laurens Vliegen Laurens Vliegen

“Nature is not a place to visit, it is home” schreef schrijver en natuurliefhebber Gary Snyder ooit en je droomt erover om dit te ervaren. De groene, geurende, koele bossen, de grijze, kale, zonnige toppen, de talloze meertjes en het heerlijke mediterrane klimaat maken van de Queyras een fantastisch gebied om in te verwilderen. Hier ervaar je pas écht de natuur. Met alles in onze rugzak om ons een week te kunnen redden, zwerven we geheel autonoom door deze parel van de Alpen. Na een iedere etappe nemen we een duik in een meertje of frissen we ons op in een riviertje. We overnachten in onze tentjes, bereiden zelf ons avondeten en ontbijten met zicht op de opkomende zon en de ontwakende natuur. Ervaring met wildkamperen is niet noodzakelijk. Samen met een ervaren 360° Explore gids en de andere deelnemers maak je van deze reis een belevenis die je nooit zult vergeten.

Trip profiel

Inspanning Avontuurlijk

Het liefste droom je over avontuurlijke wandelreizen. Je vindt niets mooier dan overdag met een stevige rugzak door de bergen te wandelen en aan het eind van de middag een mooi plekje te zoeken voor je tent. Samen met je medereizigers maak je van iedere dag een hoogtepunt en van iedere kampeerplek je tijdelijke thuis. Je voelt helemaal op je plek in de zuidelijke Alpen, met haar grote contrast tussen droge, groene naaldbossen en ruige, kale en soms besneeuwde toppen. De ontspannen sfeer van de Queyras en het avontuur dat we samen beleven, brengen jou helemaal tot rust. En als het een keertje regent, dan hoort dat voor jou net zo bij de belevenis als samen het eten bereiden. Deze reis kan voor jou niet snel genoeg beginnen

Vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Kampeertrektocht in de Queyras

11 juli - 17 juli 2021

Gids: Laurens Vliegen Laurens Vliegen

 • Duur 7 dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo
jul 5 jul 6 jul 7 jul 8 jul 9 jul 10 jul 11
jul 12 jul 13 jul 14 jul 15 jul 16 jul 17 jul 18

V.a. €792,00 per persoon Kan variëren i.v.m. vroegboekkorting

Foto's

Dag-tot-dag

Dag 1 Verzamelen in Ceillac

We verzamelen om 17.00 uur in een Gîte in het Parc Naturel Régional du Queyras, waar de ontspannen sfeer van het gebied ons direct omarmt. Er is tijd om de groepsmaterialen zoals de tenten en het eten voor de komende dagen te verdelen, onze rugzakken nog eens te controleren en elkaar te leren kennen tijdens het diner.

HEEN & TERUGREIS

Er zijn verschillende opties om in Ceillac te komen. Reizen met de trein is een goede mogelijkheid, via Parijs en dan verder via Briançon of Marseille. Vanaf hier met de bu sverder naar Ceillac. Met de auto is het ongeveer 1200 kilometer rijden van Nederland naar Ceillac. Om met elkaar de heen- en terug reis af te stemmen en samen rijden te vergemakkelijken openen wij bij genoeg reisgenoten een reizigers app. Er is een mogelijkheid om met de 360ºExplore gids naar Ceillac te rijden (we delen de brandstof en tol kosten).

Dag 2 Ceillac - Lac Sainte-Anne

Vandaag is de eerste dag van ons avontuur en we duiken direct de prachtige natuur van de Queyras in. Wel beginnen we met een rustige etappe. We klimmen door het bos naar het prachtige Lac Miroir en genieten daar van een lange pauze. We maken een klein ommetje naar Lac des Rouites en voelen ons nederig onder de grote rotswanden en puinhellingen. Het laatste deel van de tocht brengt ons naar Lac Sainte-Anne, op 2400 meter hoogte. Hier hebben we tijd om te ontspannen en een mooi plekje voor onze tenten te zoeken.
Ongeveer 10km, 1000m stijgen, 400m dalen, 4:00 uur netto looptijd.

Dag 3 Lac Sainte-Anne - Ubaye

Op deze hoogte begint de dag met een koude ochtend. Gelukkig hebben we vrij zicht op het oosten en komt de zon al snel tevoorschijn. Terwijl we ontbijten zien we het licht al op de 2876 meter hoge Tête de Girardin vallen. Voor we het weten hebben we alles ingepakt en zwoegen we door het puin naar deze eerste top, vanwaar we een overweldigend uitzicht hebben over onder andere de Queyras en Écrins. Na dit hoogtepunt beginnen we aan de lange afdaling naar het dal van de Ubaye, een woest riviertje waarin we onze voeten laten afkoelen. Morgen staat er een stevige etappe op het programma en daarom lopen we vandaag alvast een eind het dal in. We zoeken een comfortabel kampeerplekje bij het water en genieten van het ontspannende geluid van het riviertje.
Ongeveer 15km, 750m stijgen, 950m dalen, 5:30 uur netto looptijd

Dag 4 Ubaye - Lac de Longet

Het is moeilijk om uit zo’n mooie reis een koninginnenetappe te kiezen, maar deze is zeker een kandidaat. We laten de Ubaye en de gemarkeerde wandelpaden achter ons en klimmen gestaag naar de Vallon de Rubren, een rustige vallei tussen hoge bergtoppen. Op ruim 3000 meter hoogte bereiken we Lago Mongioia. Dit hooggelegen meer is groenblauw van kleur en aan de rand daarvan ligt een klein noodbivak. Met de liefhebbers klauteren we naar de 3340 meter hoge Bric de Rubren, die het hoogste punt van onze reis markeert. Wanneer we bekomen zijn van alle indrukken zetten we de afdaling in en bereiken uiteindelijk Lac de Longet, een langgerekt meertje waar we het mooiste plekje voor onze tenten zoeken.

Ongeveer 13km, 1250m stijgen, 800m dalen, 6:00 uur netto looptijd

Dag 5 : Lac de Longet - Lac Blanche

We ontwaken op ruim 2600 meter boven zeeniveau, terwijl het eerste licht op de hoge toppen om ons heen valt. De route begint met een klim naar het Lac de la Noire en de gelijknamige col. We staan inmiddels weer op 3000 meter hoogte en kijken uit op de Ubaye en de toppen die we gisteren beklommen hebben. Vanaf de col kunnen we kiezen welke top we willen beklimmen. De Pic de la Farneireta geeft ons een prachtig uitzicht over het gebied. De Roc della Niera is een spectaculaire klimrots waar we weliswaar niet helemaal boven kunnen komen, maar ons wel heel nederig voelen. Of beklimmen we ze allebei? Wanneer we ons uitgeleefd hebben zetten we koers naar de Refuge de la Blanche, een berghut naast een idyllisch meertje. Vanavond zullen we bij dit meertje kamperen en dat geeft ons veel vrijheid voor het middagprogramma. Met de liefhebbers beklimmen we bijvoorbeeld via een stoere route de indrukwekkende rotspunt Rocca Bianca (3063m), maar je kunt natuurlijk ook ontspannen bij de hut.

Ongeveer 13km, 1050m stijgen, 1250m dalen, 6:00 uur netto looptijd (inclusief middagprogramma)

Dag 6 Lac Blanche - Le Vallon

Vandaag beginnen we met een ontspannen, geleidelijke afdaling door het dal. Er staat echter een stoere beklimming op het programma en dus slaan we af naar de Col des Estronques. Deze klim loopt door een kom, waardoor we overal om ons heen toppen zien. Vanaf de col zien we het dal van Ceillac onder ons liggen, maar we gaan nog niet naar huis. We klimmen namelijk via een uitdagende route naar Pointe de Rasis. Vanaf deze top zien we een stil dalletje onder ons liggen, waar we naar afdalen en een kampeerplekje voor onze laatste avond zoeken.

Ongeveer 16km, 950m stijgen, 1050m dalen, 6:00 uur netto looptijd

Dag 7 Le Vallon - Ceillac

Omdat we in een smal dal kamperen is het hier vanochtend nog best fris. Gelukkig hebben we vandaag geen haast dus kunnen we rustig thee en koffie zetten om op te warmen. We nemen nog één keer de tijd om lekker te ontbijten en onze rugzak in te pakken. Eenmaal klaar voor de laatste etappe wandelen we rustig naar de Col Fromage. We hebben hier een prachtig uitzicht naar het zuiden en zien naast ons het vervolg van de route. Deze gaat namelijk over een bergkam naar de top van de Brunet (2561 meter). Vanaf deze top zien we Ceillac al diep onder ons liggen, maar we genieten eerst nog even van de omgeving. Uiteindelijk zetten we koers naar Ceillac en nadat we deze lange afdaling hebben gehad genieten we op het terras van een verdiende Franse lunch en een drankje. Helaas is dit ook het moment dat we afscheid nemen van elkaar en de Queyras, maar wel met vele mooie herinneringen. Voor wie met de auto terug naar Nederland rijdt is er nog voldoende tijd om in de middag de nodige kilometers te overbruggen.

Ongeveer 12km, +350m stijgen, -1100m dalen, 4:30 uur netto looptijd

Dag info inclusief

 • ervaren & gediplomeerde Nederlands sprekende 360° gids: UIMLA International Mountain Leader (IML) 
 • 1 overnachting in een hotel in Ceillac in double rooms
 • 5 wildkampeer overnachtingen in duurzame expeditie tenten van Hilleberg, bestand tegen alle weersomstandigheden
 • alle maaltijden vanaf avondeten op dag 1 t/m ontbijt op dag 7. Inclusief diner in gite op dag 1 en een afsluitende lunch op dag 7. Tijdens de trekking adventure maaltijden en hartkeks voor de lunch
 • hoogwaardige MSR benzinebranders, pannen, borden, mok en spork
 • whatsapp-reisgroep met 360° gids & 360° basecamp
 • online foto-album van de reis
 • uitgebreide EHBO-set voor afgelegen gebieden inclusief medicijnen
 • volledige klimaatcompensatie van jouw reis door Trees For All 
 • reisgarantie regeling via STO

EXCLUSIEF

 • heen & terug naar Ceillac
 • uitgave van persoonlijke aard
 • verzekeringen (reisverzekering is noodzakelijk)
 • eigen aanvulling op lunch, zoals trailmix, snickers, energybars, stuk worst of oude kaas 

VROEGBOEKKORTING

De normale prijs voor deze reis is €880, maar op deze reis is onze vroegboekkorting van toepassing! Boek je lekker vroeg, dan krijg je de maximale korting van 10% op de reissom (excl. eventuele huurkosten). Het kortingsschema voor deze reis is als volgt: bij boeken

 • tot 5 maanden voor vertrek - 10% korting
 • tot 4 maanden voor vertrek - 8% korting
 • tot 3 maanden voor vertrek - 6% korting
 • tot 2 maanden voor vertrek - 4% korting
 • tot 1 maand voor vertrek - 2% korting

REISCHEQUE 

Bij meer dan 8 personen ontvangt elke reiziger na afloop van de reis een reischeque1

 • bij 9 personen een reischeque t.w.v. € 10 p.p.
 • bij 10 personen een reischeque t.w.v. € 20 p.p.

1 Onze reischeques zijn geldig tot twee jaar na datum van afgifte en zijn niet persoonsgeboden. Ook leuk om na jouw reis cadeau te doen aan bevriende outdoorenthousiasten! Per persoon kan er per reis één reischeque worden verzilverd. De reischeques zijn in te wisselen op trektochten, micro avonturen en sneeuwwandelreizen m.u.v. de sneeuwwandelreizen i.s.m. de NKBV.

 • Toeslag éénpersoonskamer in Ceillac op aanvraag
 • Toeslag éénpersoonstent €150

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

VERZEKERING

Als je deelneemt aan een reis van 360° Explore ben je verplicht een reisverzekering af te sluiten. Je kunt daarvoor terecht bij de Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging of je verzekeringsagent raadplegen.