Tripfacts

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

Machtige trekking door het verborgen Inner Dolpo

Inner Dolpo Trek

Ontdek het pure Nepal

Inner Dolpo is een van de laatste regio’s van Nepal waar je nog de ware authentieke Tibetaanse cultuur kunt ondervinden. Het is een land van oude handelswegen, kloosters en middeleeuwse forten in een tijdloos landschap dat ver van onze moderne Nederlandse wereld af staat. Hoewel het Tibetaans boeddhisme de heersende levenswijze is, bedrijven de Dolpo-pa nog steeds de praktijken van zowel het boeddhisme alsook die van de Bon Bon religie, die dateert van zelfs vóór het boeddhisme.

Trip designer: Niels Leenders Niels Leenders

En deze mix van spiritualiteit is overal zichtbaar: van de pelgrims op het pad naar de heilige Crystal Mountain, tot de vele kloosters waar monniken zorgvuldig verhalen verbeelden in kleurrijke en complexe Thangka schilderijen, tot de houten poppen (dokpas) die op bruggen en daken geplaatst zijn om de kwade geesten op afstand te houden.

Het zuidelijke gebied van Dolpo ligt tussen groene heuvels, maar het verder naar het noorden wandelend bereik je de gebieden die in de regenschaduw van de centrale Himalaya liggen. Een dor en droog, maar evenzeer kleurrijk, mystiek en fotogeniek landschap achter de 8 kilometer hoge Dhaulagiri.

Hier, in Inner Dolpo, liggen Shey Gompa en Dho Tarap vallei, een van de hoogste permanent bewoonde dorpen op aarde. Enkel te bereiken over hoge passen die, indien ze met sneeuw bedekt zijn, de regio geïsoleerd laten voor zelfs meerdere maanden van het jaar. De bewoners zijn seminomadisch en de handel met Tibet vormt een noodzakelijk onderdeel van hun bestaan. Dit is prachtig uitgebeeld in de mooie film Himalaya (Eric Valli). Inner Dolpo: een prachtige combinatie van dorre hellingen en eindeloze besneeuwde bergtoppen die een zekere mate van stille contemplatie op zal roepen bij eenieder.

Na zo'n dor landschap, lijkt het prachtige Phoksumdo Lake wel een wonder. Ongewoon helder, turquoise water dat omzoomd wordt door rotsen doorkruist met angstaanjagende paden. Vanuit het juiste standpunt (dat we natuurlijk gaan opzoeken), is dit een perfect landschappelijk plaatje omlijst door besneeuwde bergtoppen. Onze trail door Dolpo mengt een unieke cultuur, met een verbazingwekkende verscheidenheid van landschappen en ruw, authentiek terrein. Vele generaties van nomaden voor onze komst in 2013 hebben deze afgelegen gebieden doorkruist en de eerste trails aangelegd. Het is een fysiek zware reis, maar misschien wel het meest de moeite waard in Nepal.

Trip profiel

Inspanning Uitdagend

Ontdek het pure Nepal, ver weg van de gebaande paden. Op deze unieke trekking volg jij eeuwen oude handelsroutes diep de bergen in en maak je kennis met de devote Boeddhisten en Bon-pa. Dit is de trekking in het Nepalese Koninkrijk waar je overweldigd wordt door adembenemende natuur en de pure cultuur van Dolpo. Het lijkt jou geweldig om drie weken lang het ritme van één van de mooiste trekkings in de Himalaya te ervaren, samen met ons toegewijde lokale team. Onderweg wil jij je vergapen aan de fraaie kloosters en luister je ademloos naar de Boeddhistische ceremonies. Wordt dit jouw droomreis in 2019?

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Inner Dolpo Trek

-

  • Reisduur dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte Boek nu

Foto's

Bekijk het gehele fotoalbum

Dag-tot-dag