Tripfacts

V.a. €4139,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

Machtige trekking door het verborgen Inner Dolpo

Inner Dolpo Trek

Ontdek het pure Nepal

Inner Dolpo is een van de laatste regio’s van Nepal waar je nog de ware authentieke Tibetaanse cultuur kunt ondervinden. Het is een land van oude handelswegen, kloosters en middeleeuwse forten in een tijdloos landschap dat ver van onze moderne Nederlandse wereld af staat. Hoewel het Tibetaans boeddhisme de heersende levenswijze is, bedrijven de Dolpo-pa nog steeds de praktijken van zowel het boeddhisme alsook die van de Bon Bon religie, die dateert van zelfs vóór het boeddhisme.

Trip designer: Niels Leenders Niels Leenders

En deze mix van spiritualiteit is overal zichtbaar: van de pelgrims op het pad naar de heilige Crystal Mountain, tot de vele kloosters waar monniken zorgvuldig verhalen verbeelden in kleurrijke en complexe Thangka schilderijen, tot de houten poppen (dokpas) die op bruggen en daken geplaatst zijn om de kwade geesten op afstand te houden.

Het zuidelijke gebied van Dolpo ligt tussen groene heuvels, maar het verder naar het noorden wandelend bereik je de gebieden die in de regenschaduw van de centrale Himalaya liggen. Een dor en droog, maar evenzeer kleurrijk, mystiek en fotogeniek landschap achter de 8 kilometer hoge Dhaulagiri.

Hier, in Inner Dolpo, liggen Shey Gompa en Dho Tarap vallei, een van de hoogste permanent bewoonde dorpen op aarde. Enkel te bereiken over hoge passen die, indien ze met sneeuw bedekt zijn, de regio geïsoleerd laten voor zelfs meerdere maanden van het jaar. De bewoners zijn seminomadisch en de handel met Tibet vormt een noodzakelijk onderdeel van hun bestaan. Dit is prachtig uitgebeeld in de mooie film Himalaya (Eric Valli). Inner Dolpo: een prachtige combinatie van dorre hellingen en eindeloze besneeuwde bergtoppen die een zekere mate van stille contemplatie op zal roepen bij eenieder.

Na zo'n dor landschap, lijkt het prachtige Phoksumdo Lake wel een wonder. Ongewoon helder, turquoise water dat omzoomd wordt door rotsen doorkruist met angstaanjagende paden. Vanuit het juiste standpunt (dat we natuurlijk gaan opzoeken), is dit een perfect landschappelijk plaatje omlijst door besneeuwde bergtoppen. Onze trail door Dolpo mengt een unieke cultuur, met een verbazingwekkende verscheidenheid van landschappen en ruw, authentiek terrein. Vele generaties van nomaden voor onze komst in 2013 hebben deze afgelegen gebieden doorkruist en de eerste trails aangelegd. Het is een fysiek zware reis, maar misschien wel het meest de moeite waard in Nepal.

Trip profiel

Inspanning Uitdagend

Ontdek het pure Nepal, ver weg van de gebaande paden. Op deze unieke trekking volg jij eeuwen oude handelsroutes diep de bergen in en maak je kennis met de devote Boeddhisten en Bon-pa. Dit is de trekking in het Nepalese Koninkrijk waar je overweldigd wordt door adembenemende natuur en de pure cultuur van Dolpo. Het lijkt jou geweldig om drie weken lang het ritme van één van de mooiste trekkings in de Himalaya te ervaren, samen met ons toegewijde lokale team. Onderweg wil jij je vergapen aan de fraaie kloosters en luister je ademloos naar de Boeddhistische ceremonies. Wordt dit jouw droomreis in 2019?

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Inner Dolpo Trek

12 september - 9 oktober 2021

Gids: Jeffry Oonk Jeffry Oonk

 • Reisduur 28 dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo
sep 6 sep 7 sep 8 sep 9 sep 10 sep 11 sep 12
sep 13 sep 14 sep 15 sep 16 sep 17 sep 18 sep 19
sep 20 sep 21 sep 22 sep 23 sep 24 sep 25 sep 26
sep 27 sep 28 sep 29 sep 30 okt 1 okt 2 okt 3
okt 4 okt 5 okt 6 okt 7 okt 8 okt 9 okt 10

V.a. €4139,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte Boek nu

Foto's

Bekijk het gehele fotoalbum

Dag-tot-dag

Dag 1-2 Vlucht vanaf Amsterdam & aankomst Nepal, Kathmandu

Op het vliegveld van Kathmandu worden we door het team van 360° opgehaald en naar ons mooie hotel aan de rand van de toeristenwijk Thamel gebracht. Hier zijn talloze lekkere restaurantjes en op loopafstand van het hotel vinden we het historische Durbar Square van Kathmandu. Durbar Square is zwaar getroffen tijdens de aardbeving in april. Desalniettemin wordt je er verwelkomt en wordt je komst zeer gewaardeerd, juist nu. Het geeft jou als bezoeker de kans een blik te werpen op het werk van de restaurateurs. Hun vakmanschap is eeuwenoud en wortelt diep in Nepalese tradities. Het houtsnijwerk is een prachtig voorbeeld van de Newari architectuur. Ons verblijf in Kathmandu beschikt over een grote hoteltuin. Ideaal om te acclimatiseren van de vlucht en het tijdverschil.

Dag 3 Vrije dag in Kathmandu

Een vrije dag om de Kathmandu vallei te verkennen. Opties: beklim de vele treden om Swayambhunath (de aap tempel) te bereiken. Met als belonging een indrukwekkend uitzicht op Kathmandu (op 1420 m). Of naar de opvallende Boeddha ogen van de Boudhanath Stupa die waken over de levendige en kleurrijke Tibetaanse gemeenschap en pelgrims uit alle hoeken van de Boeddhistische rijken in de Himalaya. Durbar Square, een van de oude Koningspleinen van de hoofdsteden in de vallei van Kathmandu, is een synthese van hindoeïstische en boeddhistische tempels, stoepa's en beelden, en is vaak de plaats van feesten, bruiloften en andere ceremonies. Het Hindoeïstische Pashupatinath en het heilige tempel complex aan de oevers van de heilige Bagmati rivier. We kunnen de dag afsluiten met een pizza uit de houtoven bij het Roadhouse Cafe.

Dag 4 Vlucht Kathmandu naar Nepalgunj

We hebben de ochtend of de middag vlucht naar Nepalgunj. Deze prachtige vlucht over de terrasvormige heuvels en rieten dorpen van de groene midden heuvels van Nepal brengt ons uiteindelijk naar de luchthaven in Mahendra Nepalgunj. Dit is grootste stad in de westelijke Terai. Nepalgunj, in de stomende vlakten van het zuiden van Nepal en op minder dan tien kilometer van de grens van India, is een startpunt voor vele vluchten en bussen in het westen van Nepal. De rit naar ons hotel loopt door deze bruisende stad, een mix van modern en oud Nepal. 

Dag 5 Vlucht Nepalgunj naar Juphal, trek Juphal naar Dunai

We gaan vroeg weg voor onze vijfenveertig minuten durende vlucht naar Juphal (de exacte vertrektijd is afhankelijk van de luchthaven Mahendra). We hebben een prachtig uitzicht op de rimpelige groene heuvels, doorspekt met kleine, terrasvormige dorpen en omgeven door besneeuwde bergtoppen. Het is een spannende landing op de korte, hobbelige landingsbaan, gebouwd op een klein plateau net boven het plaatsje Juphal.

Juphal en de omliggende dorpen, gebouwd hoog boven de Thuli Bheri River, zijn een mix van hindoeïstische en boeddhistische inwoners met vele oude animistische en sjamanistische elementen. Een interessante weergave van de midden heuvels cultuur van Nepal. Vrouwen dragen traditionele Nepalese kleding, sarong-achtige rokken, en tooien zich met gouden neus ringen en oorbellen en dikke, kleurrijke strengen van glazen kralen. We wandelen naar Dunai Bazar, het hoofdkwartier van Dolpa, ontmoeten ons lokale team onder leiding van Tek de sirdar en beginnen met het opladen van de ezels & paarden voor onze trektocht.

(Juphal 2800m naar Dunai 2088m in ca. 3u)

Dag 6-10 Trek van Dunai naar Dho Tarap

Vanaf Dunai lopen we richting het vestigingsdorp Tarakot, het oude hoofdkwartier van Dolpo (Dunai naar Tarakot 2423m in ca. 5,5u). Het pad stijgt langzaam tussen kleine clusters van huizen. Tarakot is als een fort gebouwd (‘kot’ betekent fort in het Nepalees) van het Tichurong Koninkrijk. De tocht vervolgt zich naar de Tarap Khola Vallei (Tarakot naar Laina Odar 3268m in ca. 6,5-7u). Een klein stuk over een onverharde weg met zicht op de Putha Himal en de Dhaulagiri range. En vervolgens klimmend langs rotsachtige paden hoog boven de rivier de Tarap Vallei in. In deze streek spreken mensen een typische taal “Kaike”. Na Laina Odar klimmen we in de ochtend (pittig!) in circa 50 minuten via zigzags naar een balkon op de route hoog boven de rivier (Laina Odar naar Nawarpani 3608m in ca. 5,5u). De kans is groot dat je hier Lammergieren ziet. Prachtige uitzichten over de gorge en de rivier diep beneden ons. De campsites hier zijn fantastisch, aan het water (heerlijk wassen) en op groene weiden. 

De trek stijgt verder naar Chugar door rotsachtige heuvels, met hier en daar nog sparren en dennen (Nawarpani naar Langa 3949m in ca. 5,5u). Langzaam komen we in de richting van de hoge en heuvelachtige berg woestijn. Een mooie wandeling langs de rivier met prachtige bezienswaardigheden en vogels. Het landschap wordt meer aride zoals we dat de komende dagen in Upper Dolpo gaan zien. Het laatste stuk van dit deel van de trek (Langa naar Dho Tarap 4085m in ca. 3u) gaat door een brede vallei, de Upper Valley van de Tarap Khola.

Dag 11 Ontdekken van Dho Tarap - acclimatisatiedag

Vandaag brengen we een rustdag door in Dho Tarap. Dho is een groot dorp versierd met kleurrijke gebedsvlaggen. Er zijn chortens, mani muren en kloosters in overvloed. Dorpelingen verbouwen er tarwe, boekweit, gerst, aardappelen en groenten in terrasvormige velden. Er zijn thee huizen, winkeltjes met minimale voorraden en zelfs een paar lodges. De mensen lijken op de Khampas uit Tibet, de mannen met een paardenstaart en rode kwast opgerold rond hun hoofd. De vrouwen dragen muskusherten tanden aan hun kettingen.

Dho Tarap heeft een doolhof van lemen Tibetaanse huizen wat terugkomt in Eric Valli’s beroemde film ‘Caravan’ of ‘Himalaya’. Dit is het dorp waar Karma en zijn groep van jonge Dolpo -pa, en Thinley en zijn oudere groep van Dolpo - pa, op weg gaan met het zout op de yaks om het te ruilen voor gerst over de hoge passen naar Tibet. Het is genieten hier. Van de cultuur alsook van een acclimatisatie wandeling die je hier prachtig kunt doen.

Dag 12-14 Trek van Dho Tarap naar Saldana via Jeng La Pass

De wandeling vandaag gaat eindigt op het basis kamp voor de beklimming van de eerste grote pas (Dho naar Jyarila Khola 4460m in ca. 3,5u). De campsite op het balkon boven de Jyarila Khola is uniek en geef uitzicht op een prachtig massief! Op onze weg van Dho naar Saldana steken we de Jyanta of Jeng La pas over van 5221m (Jyarila Khola, Jyanta La 5220m naar Lower Phedi 4400m in ca. 7,5u). Hij staat ook nog bekend als de Chyngla pas. Het is een eenvoudige en geleidelijke klim met soms wat lichte neerslag op de pas. Dit is een gebied waar je een reële kans hebt om prooi of sporen van het sneeuwluipaard te zien. Voorgaande jaren hebben we zelfs sneeuwluipaarden gespot terwijl ze de beek aan de noordzijde van de Jeng La pas overstaken.

Na 3 dagen komen we aan in Saldang, het grootste dorp in de Nangkhang regio Dolpo (Lower Phedi naar Saldang 4045m in ca. 7,5u). De wandeling naar Saldang laat je zien hoe de tarwe, boekweit en gerst verbouwd en binnengehaald wordt. Het rood en geel van de boekweit en de tarwe geeft een schitterende schakering van kleuren in het aride landschap. We ontdekken Saldang met het eindeloos fascinerende doolhof van steegjes dat slingert door het dorp. Onder de aan onze kampeerplaats grenzende Saldang Gompa is het lokale Amchi ziekenhuis gerund door een lokale amchi en zijn zoon. De amchi is een van de sterren van de film 'Himalaya' en liet ons het instrument zien dat werd gebruikt in de film toen Thinle's borst na de sneeuwstorm werd verbrandt. De amchi spreekt een beetje Engels, zijn zoon meer, en het is inspirerend om met ze te praten. We zullen een lokaal huis bezoeken, yak boter thee drinken (zoute boter-thee). Saldang ligt ’s avonds onder ons en de grijsbruine bergen in het noorden, grenzend aan Tibet, vormen een werelds panorama. De prachtige, piramidevormige besneeuwde piek op de grens van Tibet is Danphesail.

Dag 15-16 Trek van Saldang naar Shey Gompa via de Shey La Pass

Nu begint onze tocht naar de legendarische Shey Gompa en de naburige 'Crystal Mountain' (die zijn naam dankt aan de aderen van kwarts die zijn basis doorkruisen). Dit is de meest heilige piek in Dolpo waar Dolpo pelgrims elk jaar in juli of augustus een rondgang tijdens volle maan maken vlak vóór de jaarlijkse graanoogst. De heilige berg staat bekend als de Kailash van Dolpo. De mythologie erachter beschrijft een Tibetaanse boeddhistische lama die de lokale berggeest bevecht op een sneeuw-leeuw. Misschien dezelfde lama die Shey Gompa opgericht heeft, genaamd 'Ribu Drurta' in Dolpo dialect.

Een korte maar spectaculaire klim langs het hoge pad dat leidt tot Namgung Gompa, met grote roofvogels en soms migreren kraanvogels boven ons en langs verschillende doksas en dorpsbewoners langs de route (Saldang naar Namgung 4425m in ca. 3,5u). Na een paar uur van eenvoudige contouren en een paar klimmetjes dalen we vrij steil naar een beekje dat we oversteken naar de oude rode en witte Namgung Gompa, gelegen op de heuvel achter het Namgung dorp. Indrukwekkend zoals de oudere gompa in de klif is gebouwd. De nieuwere gompa staat met 2 huizen in het ‘dorp’ Namgung. Andere ruïnes van oude gompas en woningen zijn gebouwd in de klif in de buurt van Namgung. Het geeft de mystiek van dit gebied aan.

Een wandeling naar de afbrokkelende gompa is spannend over een afbrokkelende en vaak steile helling. Cultureel gezien is dit de meest interessante regio van de tocht. Maar het landschap is ook even spectaculair. We vertrekken vanuit Namgung naar het westen langs de Sephu Khola naar de met gebedsvlaggen versierde Shey La pas (of Cela La) op 5105m (Namgung naar Shey Gompa 4360m via de Sela Pass 5105m in ca. 6u).

Op de makkelijk te beklimmen maar wel winderige pas, worden we getrakteerd op een prachtig panoramisch uitzicht op de omringende bergtoppen van Dolpo met Mustang naar het verre oosten, Tibet naar het noorden en Kanjiroba, Kagmara en Riu Dhukta of de Crystal Mountain, naar het westen. Het landschap lijkt op de dorre plateaus en de kathedraal-achtige canyons van het naburige Mustang als we ons verplaatsen door deze andere wereld. Een geleidelijke afdaling van drie uur langs verlaten doksas (seizoensgebonden nederzettingen) en vele oude mani muren en brengt ons uiteindelijk naar Shey Gompa waar we de tentjes opzetten naast dit imposante klooster.

Dag 17 Ontdekken van Shey Gompa & de heilige Chrystal Mountain

Het okerkleurige 11de en 13de eeuws prachtige klooster van Shey Gompa hangt vol kleurrijke Tibetaanse muurschilderingen en oude standbeelden die de poortwachter, een monnik die de conciërge rol voor drie jaar vervult, zal tonen aan ons. De Kagyupa gompa werd legendarisch toen hij gebouwd werd door een Tibetaanse boeddhistische lama die aankwam op de rug van een mythische sneeuw-leeuw. De muurschilderingen zijn niet oud, maar er is een waardevolle scroll die de mythologie beschrijft achter heilige Crystal Mountain en Shey Gompa waaromheen de sneeuw-leeuw vloog. Maak een 'kora' van het gompa complex en ontspan voor de rest van de dag met een boek, genietend van het spectaculaire uitzicht uit je tentje.

'I flew through the sky on a Snow Lion
And there, among the clouds, I performed miracles.
But not even the greatest of celestial feats
Can equal once rounding on foot this Crystal Mountain'.
- Drotob Senge Yeshe (lama)

Optioneel kunnen we een dagtocht maken naar de Tsakhang Gompa 4520m. Voor wie een bedevaart willen maken naar een heilige gompa in een vallei in het westen van Shey, dan is de Tsakhang Gompa (wat betekent rood huis), gelegen tussen de steile, oker kleurige kliffen, een prachtige bestemming. We dalen af naar de rivier, lopen richting het westen naar de linkerkant van de lange mani muur en klimmen weer omhoog aan de linker kant van de oever. We brengen de komende 1 1/2 uur wandelen door op een hoog, golvend pad, gemarkeerd door mani muren en chortens. De witte gompa aan de linkerkant is de Dukhang of Puja Gompa. Kijk uit voor de saligram in de rots op de weg in de buurt. De voetafdruk van de lama is onder een kleine deur tussen de twee gompas te vinden. De grotere gompa herbergt ook een keuken en een kleine gebedsruimte gevuld met kleurrijke boeddhistische schilderijen en zeldzame thankas. De incarnatie van de eerste Tsakhang lama, de 17 'trulku' van deze lijn, is een jonge lama uit Phijor die nu studeert in Kathmandu.

Dag 18 Trek van Shey Gompa naar Snowfields Camp via de Nagda La Pass

We maken vandaag een vroege start om de uitdagende Nagda La pas over te steken (Shey, Nagdala pass naar Nagdala Phedi/Snowfields Camp 4717m in ca. 7,5u). Een lange dag door het gebied door een verlaten alpine landschap. We verlaten Shey Gompa en het naburige dorp Shey, een klein gehucht van vier huizen en ongeveer vijftien ‘hele jaar door’ bewoners. In de winter is Shey geïsoleerd van een groot deel van Dolpo door de omringende passen. De sneeuw is met gemak taille-diep.

Een rode chorten markeert de uitgang van Shey.  We volgen de kleine stroom door een breed dal dal, passeren een lange, oude mani muur en steigen langzaam naar de mogelijk sneeuwrijke noordzijde van de pas. Het laatste stuk naar de pas is steiler als de trail met switch-backs over puin of sneeuw naar de top leidt. Door losse leisteen bereiken we uiteindelijk de de top van de Ngongda La (Kang La) op een indrukwekkende 5345 meter. Wat een panorama worden we op getrakteerd. De inspanningen is het waard geweest als je vanuit dit standpunt de sneeuw-toppen Shey Shikkar en Kang Chunne, beide op iets meer dan 6000 meter, en Kanjiroba achter ons bewonderd voordat we steil afdalen naar Snow Camp.

Dag 19-20 Trek van Snowfields Camp naar Ringmo via Phoksundo Lake

Het is een spectaculaire afdaling door het dal ten zuiden van Snowfields Camp (Nagdala Phedi naar Phoksundo Khola 3630m in ca. 5u). Beekjes oversteken, rock-hoppen, waden of op kleine, houten bruggetjes. Het dal vernauwt als we de stroom naar lager geleden gebied volgen. Uiteindelijk komen we in het hoofddal waar we ons weer tussen de berken en rozen knoppen begeven. Wat een contrast met de afgelopen dagen. De vallei is magisch als we naar het zuidoosten langs de kleine Phoksumdo Khola met de Kanjiroba in het zicht en gletsjers als spectaculaire achtergrond richting het Phoksundo Lake lopen.

De herfstkleuren zijn prachtig. De kampeerplaats is een mooi en groen grazig veld aan het meer. We zullen eten aan het meer en verzamelen drijfhout voor een prachtig bon ‘s avonds. Aan het noordelijke uiteinde van het meer maken we een lange, geleidelijke steiging door een prachtig bos van Himalaya berken om uiteindelijk onze laatste pas, de Ringmo La, bereiken. Langs de westelijke oever van Lake Phoksumdo vervolgen we onze weg naar Ringmo aan de zuidoever via de Devil’s trail. We komen over een dramatisch, steil (en enigszins blootgesteld) parcours hoog boven het meer, het toneel van de beroemde yak scène in 'Himalaya'. Het uitzicht op de bergen en het meer is geweldig! De Himalaya griffioenen en lammergieren stijgen hoog boven ons uit.

Dag 21 Ontdekken van Ringmo en Phoksundo Lake omgeving

Een rustdag in dit pittoreske Tibetaanse dorpje met platte daken en stenen huizen, mani muren en Tibetaanse chortens omgeven door jeneverbes, lariks en jeneverbes bossen. Er is een kleine gompa in het dorp. De oude, witgekalkte Thasoon Chholing Bon-po Gompa is een twintig minuten lopen van de kampeerplaats aan de beboste oostelijke oever van het meer. De mooie driehoekige sneeuw-piek in het oosten is Norbung Kang (6085m). Ringmo is onderdeel van de Paleozoïcum geologische zone, gevormd uit ondiepe mariene gesteenten. Een groot deel van deze zone is kalksteen en kwartsiet met banden van siltsteen en kalksteen. In het oosten van Ringmo is het Mesozoïcum of de Tibetaanse Sedimentaire zone, gevormd door zandsteen, leisteen en ondiepe continentale platform sedimenten. In deze sectie zijn vele ammonieten te vinden.

Dag 22-24 Trek van Ringmo naar Jhupal

Ons laatste deel van de trektocht volgt de Suligad stroomafwaarts. Een klassiek stuk Himalaya trekking als we dalen richting de hoofdvallei van de Thuli Bheri waar we ongeveer 3 weken geleden zijn begonnen. Het pad daalt door struikgewas en jeneverbesstruiken. En passant pakken we de hoogste waterval van Nepal (165m) nog mee op de grens van het Shey Phoksundo National Park.

Het pad blijft dalen over zanderig parcours, door prachtige bossen van lariksen en berken (die precies als wij er zijn van kleur veranderen wat een mooie schakering groen, geel en rood tinten geeft) tot we uiteindelijk de lager gelegen Phoksumdo Khola (rivier) bereiken. De waterval had hier slechts enkele horizontale meters voor nodig ;)

Het pad is heuvelachtig, soms hoog boven de rivier en vaak direct langs de oever. Via tal van kleine gehuchten, zomer en winter nederzettingen, gebedsvlaggen, mooi aangelegde paden langs kliffen en ontelbaar veel kleine, houten bruggen over de Phoksundo Khola (zoals de Suligad ook wel wordt genoemd) komen we steeds dichter bij de samenvloeiing met de Thuli Bheri. De 2de en 3de dag van de afdaling gaat door bossen van dennen, sparren en berk, omringd door steile canyons van muren. Op dag 24 van de trektocht verlaten we Shey Phoksumdo National Park, het grootste park van Nepal (3555 vierkante km), opgericht in 1984.

Dag 25 Vlucht Juphal naar Nepalgunj en door naar Kathmandu

Vroeg in de ochtend, voordat de wind opsteekt in de Thuli Bheri Vallei, vertrekken we vanaf de zeer kleine luchthaven van Juphal naar Nepalgunj waar we na een kleine overstap doorvliegen naar de hoofdstad Kathmandu. Aan het eind van de middag komen we in ons hotel aan de rand van Thamel aan.

Dag 26 Vrije dag in Kathmandu

We hebben nog een volledige dag ter vrije besteding in Kathmandu. Deze dag is ook ingepland omdat het bij uitzondering voor kan komen dat de vlucht vanuit Dolpo niet plaats kan vinden (door harde wind). Naar verwachting kan je de dag naar eigen inzicht besteden voor het bezoeken van bezienswaardigheden in Kathmandu of de Kathmandu vallei óf voor het kopen van souvenirs voor de terugreis.

Dag 27-28 Vlucht terug naar Nederland

Vandaag nemen we afscheid van het prachtige Nepal. We reizen in de ochtend of in de middag (afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij) naar de internationale luchthaven in Kathmandu voor onze vlucht terug naar Amsterdam.

Dag INFO INCLUSIEF

 • Vertrouwde, ervaren & gediplomeerde Nederlands sprekende 360° trektocht gids: UIMLA International Mountain Leader (IML) & Wilderness First Responder (WFR)
 • Alle transfers in Nepal (ondermeer vanaf luchthaven Kathmandu) met privé vervoer
 • 4 Nachten in Kathmandu in mooi en goed hotel op 15 minuten wandelen van Thamel - de toeristische werveling in Kathmandu - o.b.v. 2-persoons kamers, logies & ontbijt (vanwege het lawaai in Thamel - claxonerende auto’s, luide muziek uit cafées - geeft een hotel buiten Thamel veel meer rust en ontspanning, een taxi kost een euro of de wandeling 15 minuten van je tijd)
 • 1 Nacht in Nepalgunj in hotel o.b.v. 2-persoons kamers, logies & ontbijt (basic comfort)
 • 21 Daagse kampeertrektocht, volledig georganiseerd op basis van 2-persoons tent en volpension
 • 3 Maaltijden per dag tijdens de trekking, waarvan 2 warm
 • Thee, koffie, chocolademelk, koekjes in de middag en bij elke maaltijd
 • Ruime 2-persoons expeditie tenten
 • Diner tent, toilet tent, goed kampeertrektocht materiaal waaronder klaptafels en klapstoelen
 • Eenvoudig slaap matrasje (als extra en voor gebruik buiten de tent)
 • TIMS trekking permit
 • Alle benodigdheden voor de keukenstaf
 • Noodcommunicatiemiddelen (satelliet telefoon)
 • Ervaren, gemotiveerd, enthousiast en zorgzaam lokaal team bestaande uit een sirdar en kok, twee sherpa’s, assistenten voor de keuken, transport van alle materialen met hulp van Yak’s / muildieren en yak / muildier porters
 • Dagvergoedingen, maaltijden, onderkomen en verzekeringen voor de Nepalese staf
 • Transport van je trektocht bagage tot een maximum van 12 kilo
 • Het boekje ‘Te gast in Nepal’
 • Speciale trekking permit voor Upper Dolpo ($500)
 • Speciale trekking permit voor Lower Dolpo
 • 1 Paard voor noodtransport (voor de gehele trekking van Juphal tot weer terug in Juphal)
 • Binnenlandse vluchten van Kathmandu naar Nepalgunj, van Nepalgunj naar Juphal, van Juphal naar Nepalgunj en van Nepalgunj terug naar Kathmandu
 • Visum voor Nepal, wordt op de luchthaven voor jou georganiseerd
 • Zeer uitgebreide eerste hulp kit voor afgelegen gebieden inclusief medicijnen
 • Donaties voor tempels
 • Fooien voor de locale staf
 • Volledige klimaatcompensatie van jouw reis via Trees for All (vertrek Schiphol t/m terugkomst op Schiphol)
 • Gebruik van SPOT emergency beacon en optionele locatie updates voor thuisblijvers
 • Gebruik van een 360° PAC (Portable Altitude Chamber) voor het adequaat kunnen behandelen van AMS (Acute Mountain Sickness) in het onwaarschijnlijke geval dit nodig is
 • Reisgeld garantie regeling via STO
 • Pre-departure informatiemeeting verzorgd met koffie, thee, biologische sappen en Achterhoekse lekkernijen

EXCLUSIEF

 • Internationale vlucht naar en van Kathmandu
 • Lunch & diner's in Kathmandu & Nepalgunj (wanneer niet op de trek) max €100
 • Persoonlijke uitgaven aan drankjes, telefoontjes, snacks & souvenirs
 • Reisverzekering (noodzakelijk) en annuleringsverzekering (optioneel)
 • Vaccinaties (mocht je die nog niet hebben), GGD of arts moet dit persoonlijk voor jou vaststellen

VROEGBOEKKORTING

De normale reissom voor deze reis is €4599,00 maar op deze reis is onze vroegboekkorting van toepassing! Boek je lekker vroeg, dan krijg je de maximale korting van 10% op de reissom (excl. eventuele huurkosten). Het kortingsschema voor deze reis is als volgt: bij boeken

 • tot 10 maanden voor vertrek - 10% korting
 • tot 9 maanden voor vertrek - 9% korting
 • etc...
 • tot 2 maanden voor vertrek - 2% korting
 • tot 1 maand voor vertrek - 1% korting
 • toeslag voor éénpersoonskamer op aanvraag

REISCHEQUE

Bij meer dan 8 personen ontvangt elke reiziger na afloop van de reis een reischeque1

 • bij 9 personen een reischeque t.w.v. €40 p.p.
 • bij 10 personen een reischeque t.w.v. €80 p.p.
 • bij 11 personen een reischeque t.w.v. €120 p.p.
 • en bij 12 personen een reischeque t.w.v. €160 p.p.

1 Onze reischeques zijn geldig tot twee jaar na datum van afgifte en zijn niet persoonsgeboden. Ook leuk om na jouw reis cadeau te doen aan bevriende outdoorenthousiasten! Per persoon kan er per reis één reischeque worden verzilverd. De reischeques zijn in te wisselen op trektochten, micro avonturen en sneeuwwandelreizen m.u.v. de sneeuwwandelreizen i.s.m. de NKBV.

FACTS

 • Dolpa is een district in Nepal; Dolpo is de geïsoleerde, cultureel overwegend Tibetaanse regio in het noorden van Dolpa
 • Mensen uit het oude Juphal spreken een taal die slechts in 2 andere dorpen gesproken wordt
 • Prachtig afgebeeld in de film Himalaya door Eric Valli maar ook in het boek ‘The Snow Leopard’ geschreven door Peter Matthiesen
 • Shey-Phoksumdo National Park is het grootste park van Nepal. Het beschermt zeldzame blauwe schapen, de Himalaya zwarte beer (ja die leeft hier écht), luipaarden, wolven en de ongrijpbare sneeuwluipaard
 • Pal Sentan Thasoon Chholing Gompa overziet het Phoksumdo Lake, deze Bon Gompa is vermoedelijk 60 generaties geleden al gebouwd
 • De hoogste waterval van Nepal (165m), Shey Gompa,  het Shey Phoksundo National Park, de prachtige, Tibetaans culturele Dho Tarap vallei, de terrassen van het uiterst Noordelijke plaatsje Saldang, Yangzer gompa  en natuurlijk Phoskundo Tal (het meer) gaan wij langs deze route zien en passeren

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

VERZEKERING

Als je deelneemt aan een reis van 360° Explore ben je verplicht een reisverzekering af te sluiten. Je kunt daarvoor terecht bij de Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging of je verzekeringsagent raadplegen.