Tripfacts

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

Machtige trekking door oerlandschap

Rugzaktrekking door imposant Groenland

Te voet langs het Ammassalik Fjord

Met recht een droombestemming voor de avontuurlijke rugzakwandelaar, Oost Groenland is een waar trekkersparadijs. Met een kleine groep avonturiers reizen we naar het mooiste dorp van oost Groenland, Kuummuit, aan het machtige Ammassalik fjord. Vanaf dit dorp met zijn kleurrijke huizen maken we een 9-daagse trekking door een imposant landschap. We struinen door weidse dalen met bemoste rotsen, door kronkelende rivierdelta’s met lage struikbegroeiing, langs machtige fjorden.

Trip designer: Jeffry Oonk Jeffry Oonk

In dit afgelegen en barre deel van de wereld kun je aan het eind van de zomer een indrukwekkende rugzaktrekking maken. De natuur is hier rauw en imposant. We verblijven enkele dagen in het prachtige dorp Kuummuit waar we het harde leven van de Inuit kunnen zien. Aan het eind van de zomer zwemmen de walvissen vlak langs het dorp waar men leeft van de jacht en visserij. We maken een lange rugzaktrekking waarbij we helemaal op ons zelf zijn aangewezen. Het landschap is overweldigend en ontzagwekkend. Overdag struinen we langs ijskoude rivieren en uitgestrekte rivierdelta’s, over blikkenvelden en langs de steile kust. Tijdens de trekking slapen we in onze Hilleberg expeditie tenten en zullen we ieder deel nemen aan de “bear watch”. 15 dagen “back to basics” en met een hoofd bomvol indrukken terug naar huis.

Met deze rugzaktrekking dragen wij bij aan Arcticycle Foundation. Deze Nederlandse organisatie zet zich in om milieuproblemen in Arctische gebieden aan te pakken. De permafrost en gebrek aan een goede infrastructuur vragen om creative oplossingen, zodat de mens een minimale impact op het land heeft.

Trip profiel

Inspanning Uitdagend

  • Klimmen 3,419m
  • Dalen 3,733m
  • Hoogste punt 1,060m
  • Afstand 112km

Jij houdt van een gave en uitdagende rugzaktrekking en jij bent fit en sterk genoeg voor deze trekking. Het leven op Groenland is ruig. De lange en ijzige winter vergt veel van de lokale bevolking. Onze accommodatie in Kuummuit heeft geen warme douche, hiervoor moeten we naar het badhuis, een belevenis op zich. De wc in ons huis in Kuummuit is een compost wc. Deze wordt regelmatig door een lokaal team geleegd. Groenland is een afgelegen gebied, en tijdens de trekking zijn we geheel op ons zelf aangewezen. De Groenlandse huskies zijn echte werkhonden en zij worden niet zo vertroeteld als onze huishonden. Af en toe wordt er een vers geschoten zeehond voor ze neer gegooid en daar moeten ze het dan weer een tijdje mee doen. Er zijn maar weinig echte wandelpaden en meestal zullen we tijdens de trekking zelf onze weg zoeken door weidse valleien en langs ruige kusten. We dragen al ons eten, uitrusting en tenten zelf mee. Zeker aan het begin van de trekking zal de rugzak best zwaar zijn. Het is dan ook belangrijk goed te kijken wat je echt nodig hebt tijdens deze trekking en wat je thuis kunt laten. Het terrein is soms relatief makkelijk, als we door de prachtige rivierdelta’s lopen, maar vaak ook zal het veel van onze aandacht eisen. Blokkenterrein en zompige valleien wisselen zich af, en als in de ochtend de natte stenen bevroren zijn is het extra opletten. Maar wat een natuurpracht krijg jij terug voor deze inspanningen. Ook als jij ’s nachts berenwacht hebt kun jij genieten van deze overweldigende omgeving. Een waanzinnig fraaie trekking voor de avontuurlijk ingestelde 360º Explore reiziger.

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Rugzaktrekking door imposant Groenland

-

  • Reisduur dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte Boek nu

Foto's

Bekijk het gehele fotoalbum

Dag-tot-dag