Tripfacts

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

Tweedaagse introductie voor EHBO ver weg van hulp

Wilderness First Aid (WFA) {Garant}

Ben jij voorbereid op het onverwachte?

Een unieke & uitgebreide WFA cursus gegeven door artsen getraind in expeditie en wilderness geneeskunde met aanzienlijke backcountry ervaring. De WFA is een relevante en realistische EHBO-opleiding voor buiten activiteiten ver weg van medische hulp. Deze cursus eerste hulp in de wildernis is een tweedaagse introductie tot algemene medische vaardigheden in het veld. Gericht op de liefhebber & professional van het buitenleven op dagtochten, korte avonturen, trektochten en expedities.

Trip designer: Outdoor Medicine Outdoor Medicine

Doelgroep is de liefhebber van het buitenleven en/of de professional die tijd doorbrengt in afgelegen gebieden waar niet direct medische hulp voor handen is. Medische kennis vooraf is niet noodzakelijk. De inhoud van de cursus volgt de meest belangrijke aandachtspunten van EHBO in een buitenomgeving en de algemene standaarden en medische eisen van de Wilderness Medical Society (WMS).

Maatwerk
De Wildernis First Aid cursus is ook te boeken als een op maat gemaakte in company cursus. We kunnen de cursus afstemmen op de doelgroep en de praktijk aanpassen naar een specifieke outdoor sport of wildernis omgeving. Neem contact op voor een programma op maat voor jouw organisatie via info@360explore.com of bel met Niels op 06-18885563.

Overnachten op de cursuslocatie
Het is mogelijk tegen een klein bedrag te overnachten inclusief maaltijden op de cursuslocatie. Neem hiervoor contact op met Stayokay Soest op +31 (0)35 601 22 96 of via soest@stayokay.nl en vermeld dat je komt voor de 360° Explore WFA cursus. Voor diegenen die blijven verzorgen we een avondactiviteit in stijl!

Certificering
De cursus bestaat uit twee dagen van instructie en praktijk. Na een succesvolle afronding ontvangen de deelnemer aan de cursus een certificaat. Certificaten zijn geldig voor drie jaar. Voor verlenging dient de cursist de WFA cursus over te doen.

Aansluitende verdiepingsdagen
Na het volgen van deze cursus is het mogelijk jezelf verder te scholen aan de hand van één van de 3 verdiepingsdagen. Deze modules bestaan uit een dag van training specifiek op het gebied van trauma, medische noodgevallen en berggeneeskunde. Tijdens deze dagen zal er verder ingegaan worden op specifieke ziektebeelden een aandoeningen en de behandeling daarvan in de wildernis aan de hand van instructie en praktijk.

WFA to WFR bridge
De verdiepingsdagen geven de mogelijkheid stap voor stap toe te werken naar een certificering als Wildernis First Responder (WFR). Na het succesvol doorlopen van de verdiepingsdagen kan de cursist zich aanmelden voor de 4-daagse WFA to WFR bridge in de Eifel, Duitsland.

Credits cover foto: Matt Sabelman, www.advmedics.com

Trip profiel

Inspanning Entry Level First Aid

Certificering is gebaseerd op inzet en vaardigheid van de deelnemers tijdens de gehele cursus, 100% aanwezigheid is hiervoor voor noodzakelijk. Deelnemers moeten minstens 16 jaar oud zijn om te participeren in deze cursus. Wie nog geen 18 jaar is heeft schriftelijke toestemming nodig van ouder of voogd. Medische kennis vooraf is niet noodzakelijk.

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Wilderness First Aid (WFA) {Garant}

-

  • Reisduur dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo

V.a. €0,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte Boek nu

Vergelijkbare reizen

dagen

Foto's

Dag-tot-dag