Tripfacts

V.a. €360,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte en vertrekdata Reserveer nu

Tweedaagse introductie voor EHBO ver weg van hulp

Wilderness First Aid (WFA)

Ben jij voorbereid op het onverwachte?

Een unieke & uitgebreide WFA cursus gegeven door artsen getraind in expeditie en wilderness geneeskunde met aanzienlijke backcountry ervaring. De WFA is een relevante en realistische EHBO-opleiding voor buiten activiteiten ver weg van medische hulp. Deze cursus eerste hulp in de wildernis is een tweedaagse introductie tot algemene medische vaardigheden in het veld. Gericht op de liefhebber & professional van het buitenleven op dagtochten, korte avonturen, trektochten en expedities.

Trip designer: Outdoor Medicine Outdoor Medicine

Doelgroep is de liefhebber van het buitenleven en/of de professional die tijd doorbrengt in afgelegen gebieden waar niet direct medische hulp voor handen is. Medische kennis vooraf is niet noodzakelijk. De inhoud van de cursus volgt de meest belangrijke aandachtspunten van EHBO in een buitenomgeving en de algemene standaarden en medische eisen van de Wilderness Medical Society (WMS). De WFA cursus die plaatsvind op 25 en 26 april 2020 wordt in het Engels gegeven. De cursusleiders spreken Nederlands en het is mogelijk vragen in het Nederlands te stellen.  

Maatwerk
De Wildernis First Aid cursus is ook te boeken als een op maat gemaakte in company cursus. We kunnen de cursus afstemmen op de doelgroep en de praktijk aanpassen naar een specifieke outdoor sport of wildernis omgeving. Neem contact op voor een programma op maat voor jouw organisatie via info@360explore.com of bel op +31 (0)17 CALL 360.

Overnachten op de cursuslocatie
Binnenkort maken we de cursuslocatie bekend. 

Certificering
De cursus bestaat uit twee dagen van instructie en praktijk. Na een succesvolle afronding ontvangen de deelnemer aan de cursus een certificaat. Certificaten zijn geldig voor drie jaar. Voor verlenging dient de cursist de WFA cursus over te doen.

Aansluitende verdiepingsdagen
Na het volgen van deze cursus is het mogelijk jezelf verder te scholen aan de hand van één van de 3 verdiepingsdagen. Deze modules bestaan uit een dag van training specifiek op het gebied van trauma, medische noodgevallen en berggeneeskunde. Tijdens deze dagen zal er verder ingegaan worden op specifieke ziektebeelden een aandoeningen en de behandeling daarvan in de wildernis aan de hand van instructie en praktijk.

WFA to WFR bridge
De verdiepingsdagen geven de mogelijkheid stap voor stap toe te werken naar een certificering als Wildernis First Responder (WFR). Na het succesvol doorlopen van de verdiepingsdagen kan de cursist zich aanmelden voor de 4-daagse WFA to WFR bridge in de Eifel, Duitsland.

Credits cover foto: Matt Sabelman, www.advmedics.com

Trip profiel

Inspanning Entry Level First Aid

Certificering is gebaseerd op inzet en vaardigheid van de deelnemers tijdens de gehele cursus, 100% aanwezigheid is hiervoor voor noodzakelijk. Deelnemers moeten minstens 16 jaar oud zijn om te participeren in deze cursus. Wie nog geen 18 jaar is heeft schriftelijke toestemming nodig van ouder of voogd. Medische kennis vooraf is niet noodzakelijk.

Trip vertrekdata

Kies jaar
Kies vertrek

Wilderness First Aid (WFA)

25 april - 26 april 2020

Gids: Anne Brants Anne Brants

 • Reisduur 2 dagen

Kalender

ma di wo do vr za zo
apr 20 apr 21 apr 22 apr 23 apr 24 apr 25 apr 26

V.a. €360,00 per persoon Reissom kan variëren i.v.m. groepsgrootte

Vergelijkbare reizen

dagen

Foto's

Dag-tot-dag

Dag 1 Introducties, assessment workshops & basis vaardigheden eerste hulp

Tijdens deze cursus leer je de benadering van een slachtoffer, hoe je een slachtoffer systematisch beoordeeld, afwijkingen herkennen in je lichamelijk onderzoek en wat te doen terwijl je wacht op hulp. We behandelen de inhoud van je medische kit en we zullen ingaan op algemene en wildernis gerelateerde ziektebeelden en levensreddende handelingen hiervoor.

 • handelen in noodsituaties;
 • eerste benadering van de patiënt;
 • workshops patient assessment;
 • botbreuken, wondbehandeling en workshop spalken/immobilisatie.

Dag 2 Scenario's, theorielessen, workshops & afsluiting

 • evacuatie en workshop patiënt verplaatsen;
 • hypo- en hyperthermie;
 • verdrinking en bliksem;
 • medische noodgevallen;
 • workshop medical kit.

Dag 3-5 Aansluitende verdiepingsdagen

 
Berg module

Deze dag is een verdieping met het thema berggeneeskunde. Alle onderwerpen die aan bod komen hebben te maken met extreme hoogte en extreme kou. Er wordt uitgegaan van de basiskennis die is opgedaan tijdens de WFA en de praktijk zal hierop voort borduren. (datum t.b.a.)

Trauma, spalk en botbreuken module
Deze dag is een diepgang van de trauma onderwerpen die aan bod zijn gekomen tijdens de WFA. Verschillende soorten letsels komen aan bod waarbij wordt ingegaan op hoe ze ontstaan en hoe je ze kunt behandelen. Er zal ook stil gestaan worden bij het spalken van breuken, het behandelen van wonden en het verplaatsen van een slachtoffer. (datum t.b.a.)

Medische noodgevallen module
Tijdens deze verdiepingsdag worden de meest voorkomende -niet traumatische- klachten besproken die je tijdens een expeditie of reis tegen kunt komen. Het gaat hier om problemen die directe zorg nodig hebben. (datum t.b.a.)

Dag info Inclusief

 • 2-daagse begeleiding o.l.v. artsen getraind in wildernis en expeditie geneeskunde
 • begeleiding voor UIMLA International Mountain Leader
 • cursusmateriaal
 • zaalhuur
 • certificaat
 • lunch & drankje en onbeperkt koffie & thee tijdens de cursus

Exclusief

 • Heen & terugreis naar de cursus locatie
 • Optioneel diner, overnachting & ontbijt op de cursuslocatie
 • Persoonlijke uitgaven aan drankjes & snacks buiten wat in het programma aangeeft

Cursuslocatie

Binnenkort maken we de cursuslocatie bekend